Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temacie nie działa tempomat, po włączeniu na wyświetlaczu pokazuje tylko na chwile trzy kreski,

Błąd jaki pokazuje: 5D0F Error lens-heater

Gdzie szukać przyczyny?

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Odświeże temat mam ten sam problem odchylam wajche do przodu na wyświetlaczu HUD pojawia sie licznik z trzema kreseczkami i zero jakiejś reakcji auto samo nie jedzie nie można ustawić prędkości podłączałem pod inpe błąd 45f8 DRECHMOMENT_ANF_ACC (0xB7) pokazuje błąd aktywnego tempomatu ale oka w zderzaku brak . Podłączałem również pod dis sprawdzałem manetke wszystkie ruchy działają oprócz przycisku . Prosze o pomoc .
Maniacy BMW
Opublikowano
Ale masz aktywny tempomat czy nie? Objawy wskazują na padniete oko w zderzaku dlatego jeśli nie masz aktywnego tempomatu to nic mi do głowy nie przychodzi poza modułem. Ciężki temat , bo to rzadkie ustarki i najczęściej pada oko. Tak np bylo w mojej e60 za kadencji poprzedniego właściciela.

Używane części do BMW e36 e38 e39 e46 e53 e60 e87 e90 f01 f10 f30

tel .: 731 885 885 Zapraszam :)

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=39682621

Opublikowano
O to chodzi , że oka nie ma w z derzaku po rozkodowaniu vin pisze o zwykłym tempomacie , a w błędzie pokazuje ACC.
Maniacy BMW
Opublikowano

Sugeruje aktualizację softu silnika do oryginalnego na podstawie VIN lub wgranie obrazu z auta o tym samym wyposażeniu.

Jeśli auto jest po chipowaniu , możliwe że ktoś wgrał gotowca z innego auta.

Pozdrawiam Krzysiek

Doskonale znam aplikacje diagnostyczne DIS i Inpę , diesel w BMW jest prosty.

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Po prostu napisz w czym kłopot, wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/qo536_ccc.jpg

Opublikowano
No ok możliwe, że tak jest jak piszesz i to 99% bym sie z tym zgodził , tylko Maly problem , czy da radę zrobic to zdalnie bo mieszkam we Francji a tu raczej nikt mi czegoś takiego nie zrobi .
Maniacy BMW
Opublikowano
Skontaktuj się z Capazem, on wiele rzeczy zdalnie ludziom robił. W tej opcji - bez zakupu dodatkowego sprzętu się nie obejdzie.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Auto zaktualizowanie całe ista/P błąd nadal ten sam 45f8 nie ma nikogo kto by wiedział co to za błąd za co on odpowiada?
Maniacy BMW
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Odświeże temat mam w silniku ten sam błąd co kolega subaru :

45f8 DRECHMOMENT_ANF_ACC (0xB7)

Zwykły, nieaktywny tempomat i absolutny brak reakcji na wajche od tempomatu, może ktoś ma jakieś nowe pomysły ?

Opublikowano
Capaz u mnie sie vin zgadza wszystkie moduły mają przypisany vin z karocy i w dalszym ciągu mam ten blad 45f8 na szybie hud pokazuje mi włączenie tempo ale nic nie reaguje na zegarkach tez powinno pokazać włączenie a nie pokazuje a wajcha działa sprawdzane dis.
Maniacy BMW
Opublikowano
Pod maską z lewej strony na podszybiu pod filtrem . Musisz pościągać pare plastikow i dokopiesz sie do puszki odkrecasz dekiel i masz dde ;)
Maniacy BMW
Opublikowano
Napisz mi swoją komórkę na pw ,pisze meile do Ciebie to nie dochodzą masz jakby pocztę zapełnioną. Czekam i pozdrawiam.
Maniacy BMW
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Odświeżam temat, w E60 530D również nie działa mi Radar tempomatu ( pojawiają sie --- i nie utrzymuje prędkości ) po wizycie u elektryka dowiedziałem się że jest błąd temperatury soczewki radaru. Czy da się to jakoś ogarnąć bez wymiany całego oka ?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam!

Mam pytanie odnoście ACC aktywnego tempomatu. Czy jest ktoś z okolić Lubuskiego kto by potrawił skalibrować radar ACC??

Wyświetla mi się błąd ''acc failure, keep your dystance..''

błędy:

D17c

D147

5d14

Dziękuje i pozdrawiam.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam po dosc długiej przerwie. A wiec tempomat jak nie działał tak nie działa cały czas blad 45f8 błąd aktywnego tempomatu choć go nie mam jest zwykły i nie działa nie ma osoby która mogła by rozwiązać ten problem? Dodam auto było kodowane do fabryki i nic to rownież nie dało .p89u3RVpj
Maniacy BMW