Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
w jaki sposób ustawia sie wolne obroty, co jest za to odpowiedzialne? u mnie zanim zajdzie do minimum chwilowo zawieszaja sie troche ponad tysiac. czy jest to silnik krokowy ?
Opublikowano
silnik krokowy w dieslu?? W tych modelach tak jest, że na chwilę są "wyżej" i po czasie spadają do 830. Ustawiasz sobie DISem w zakładce IDLE SPEED.
Opublikowano
to dlaczego zawieszaja sie a pozniej schodza na minimum? dodam również iż wczesniej tak nie było schodziły płynnie,czyli żadna część mechaniczna nie odpowiada za obroty?- pytałem o krokowy gdyz mam w innym aucie dokladnie takie objawy ale od krokowego-
Opublikowano
Nie, tutaj nie ma krokowca. Przyczyny: dawka rozruchowa, temperatura silnika, tryb "otwartej pętli", spalone świece żarowe, spadek napięcia wywołany obciążeniem elektrycznym.
Opublikowano
Komputer nie wskazuje żadnych błędów, na postoju obroty spadaja normalnie, "zawieszaja sie tylko podczas jazdy,czyli jak auto się toczy, nie wiem gdzie szukać usterki.
Opublikowano

Kolego,

Jak auto Ci sie toczy to obroty zawsze bede na poziomie lekko ponad 1000. Jak staniesz w miejscu to dopiero wtedy spadna na 830.

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
Kolego,

Jak auto Ci sie toczy to obroty zawsze bede na poziomie lekko ponad 1000. Jak staniesz w miejscu to dopiero wtedy spadna na 830.

ok rozumiem ale u mnie tak jest od miesiaca i nie powyzej 1000 tylko w polowie miedzy minimalnymi a tysiacem