Skocz do zawartości

e46 strzela w wydechu gdy schodzi z obrotów

arbuz229

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy mam problem z tym że bema podczas schodzenia z obrotuw tak jagby delikatnie strzelała z wydechu czy to chamowanie silnikiem czy po zdjęciu nogi z gazu na luzie co może być przyczyną auto muli co może być tego przyczyną??

po podłączeniu do kompa wywala 103 Regel-Vanos Endlage Einlass-Nockenwelle w gogle tłumaczenie powiedziało "Zazwyczaj koniec pozycja spożycie rozrządu VANOS"

123 ansterung kennfeldkuehlug tłumaczenie google "elektronicznie odwracalna kennfeldkuehlung"

auto jest z lpg strzeanie występuję i na Pb i Lpg jak schodzi z obrotów

co do spalania to jest 328 e46 na podwujnym vanosie muli a od 4 tysięcy ciągnie spalanie około 15 lpg przy dosyć deptanym aucie

Edytowane przez arbuz229

po podłączeniu do kompa wywala 103 Regel-Vanos Endlage Einlass-Nockenwelle

123 ansterung kennfeldkuehlug

auto jest z lpg strzeanie występuję i na Pb i Lpg jak schodzi z obrotów

co do spalania to jest 328 e46 na podwujnym vanosie muli a od 4 tysięcy ciągnie spalanie około 15 lpg przy dosyć deptanym aucie

pierwszy błąd z tego co mi wiadomo oznacza błąd czujnika położenia wałka rozrządu .

no właśnie kolego wymieniłem na niby sprawną używke orginał i dalej to samo potem trzeba jakoś zaprogramować ją czy zaadoptować?

tzw.Kasuje pamięć sterowników silnika. Komputer sam sobie później wszystko od nowa "programuje,wczytuje"- jak zwał tak zwał. I wydaje mi się że to tez powinieneś zrobić po wymianie tej części. Ale musisz być pewien że używka faktycznie jest sprawna bo z tym różnie bywa.

dodam że wywala mi zapłon na 1 cylindrze błąd 238 wg inpa wymieniłem cewke świece i dalej tak na tej świecy potrafi odrazu po odpaleniu wywalić a na strarej raczej odbywało się to jak auto było nagrzane chodził na 5 cylindrów po zgaszeniu za 3 razem chodził na wszystkie gary i taka sytuacja się potrafi powtarzać co może być przyczyną nie ubywa oleju wcale nie kopci czy zawory mogły by mieć coś z tym wspolnego na obrotach równo stoi

dodam że wywala mi zapłon na 1 cylindrze błąd 238 wg inpa wymieniłem cewke świece i dalej tak na tej świecy potrafi odrazu po odpaleniu wywalić a na strarej raczej odbywało się to jak auto było nagrzane chodził na 5 cylindrów po zgaszeniu za 3 razem chodził na wszystkie gary i taka sytuacja się potrafi powtarzać co może być przyczyną nie ubywa oleju wcale nie kopci czy zawory mogły by mieć coś z tym wspolnego na obrotach równo stoi

Wszystkie twoje problemy sprowadzają się w.g mnie do tego "czujnika położenia wałka rozrządu". Najpierw uporaj się z nim bo czy tak czy tak należało by "zaprogramować" A jeżeli dalej będą występowały problemy odnośnie nie palenia na wszystkie cylindry to będziemy myśleć.