Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak jak w temacie mam wibracje calego auta powyzej 120km im szybciej tym gorzej,telepie nawet powyzej 130km pedalem gazu. kola byly wywarzane. 2 problem to jak wjade w koleiny albo dziure to samochud faluje na boki tak jak by mial luz na amortryzatorach.?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zacznij od sprawdzenia amortyzatorów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak jedziesz po drodze 120km/h to raczej nie jest ona równa jak stół, więc amortyzatory mają wpływ, jeśli dodatkowo buja się na boki to raczej pewne, że amortyzatory.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Wystarczy bujnąć każdą stroną... przy sprawnych amorach auto powinno się nieznacznie ugiąć i na tym koniec. Przy zużytych będzie się bujało ok 3 razy. Miałem VW Polówke na sprawdzeniu i to była dopiero tragedia... przy wciśnięciu hamulca wykonywał takiego głębokiego nura i po chwili wybijał kangurem dupsko auta w powietrze! Amrotyzatory były całkowicie padnięte. Przy "większych" prędkościach minimalny ruch kierownicą wychylał auto niemalże do pozycji kontry przy dachowaniu :roll:
Opublikowano

A jesli z przodu amortryzatory sa ok. a z tylu wadliwe to tez beda drgania sie przenosic na przod???

pytam sie bo BMW- w marcu byla sprawdzana NCT(przeglad w IRL)i test zawieszenia przod byl naprawde bdobry, ale tyl ledwo przeszedl 3% braklo do granicy testu tyl lewa strona. dodam ze drgania wyczulem na autostradzie powyrzej 120km/h

Opublikowano

dodam ze przod sie nie ugina, ladnie pracuje, tyl troche gorzej,moze to mocowanie jakies amortryzatora sie wyrobilo?

(troszeczke dokrecilem dzis sruby mocowania amort. te z kielichow,)ale nie sprawdzalem czy to cos pomoglo.