Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Panowie. Od momentu kupna swojego bmw borykam sie z problemem temperatury;/ Otoz wczesniej wskazowka wychylala sie od temperatury tak na 3/4 i za chwile wracala do pionu. Dzisiaj wyciagalem termostat wymienilem jeden czujnik za termostatem na dolnym wezu. Problem ogromny z odpowietrzeniem, wywalalo plyn masakra...niby pozniej strumien w zbiorniczku wyrownawczym sie pojawil zakrecilem korek odpowietrznik cacy lala niby. Jazda probna wskazowka rosnie prawie na maksa wentylator sie nie wlacza. Jadac droga ekspresowa wskazowka na czerwone pole kontrolka sie nie zaswiecila, zatrzymuje auto gasze, odpalam jade dalej temp spada do pionu. Zrobilem na komputerze tes nr 7 temp waha sie od 96 stopni do 118 wlaczam ogrzewanie temperatura spada. Dodam ze przy temp powyzej 110 stopni wentylator stoi. Panowie pomozcie. Czy czujnik pod kolektorem ktory jest w bloku podobno pokazujacy temperature na desce rozdzielczej moze byc winny? Czy komputer pokazuje dane prawdziwe temperatury czy moze przeklamane z wadliwego czujnika? Mam nadzieje ze nie przegrzalem silnika !!! Juz sam nie wiem co mam robic....!!!
Opublikowano
Wlasnie kolego na kompie wyskoczyl blad jak kupilem blad czujnika temperatury cos z masa o ile pamietam ;/ Tylko moje pytanie czy temperatura jest w normie tylko mi na wskazowce zle pokazuje czy to temp faktyczna ...?Jeszcze jakies sugestie? Jak to z tym komputeram czy on tez pobiera dane z tego czujnika?