Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kiedy zakończyłem diagnozę INPĄ zauważyłem że po uruchomieniu silnika inaczej zaczęło sterować turbiną. Objawia się to tym że słychać świst turbiny przy małych obrotach silnika zarórwno przy dodaniu jak i odjęciu gazu(wcześniej zupełnie nie było słychać turbiny). Czy mogłem coś rozprogramować lub zresetować wchodząc poszczególne opcje INPY?

Stało się to wyraźnie po diagnozie INPĄ lub jest to dziwny zbieg okoliczności. Proszę o poradę

Opublikowano

Witam

Stało się to wyraźnie po diagnozie INPĄ lub jest to dziwny zbieg okoliczności. Proszę o poradę

Zdecydowanie jest to zbieg okoliczności.

Doskonale znam aplikacje diagnostyczne DIS i Inpę , diesel w BMW jest prosty.

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Po prostu napisz w czym kłopot, wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/qo536_ccc.jpg

Opublikowano
Dodam jeszcze że ekonomizer dawniej wychylał się na wolnych obrotach jak dodałem gazu a teraz na postoju się nie wychyli dopiero po ruszeniu tak jakby się obudził i w pewnym momencie szybko się wychyli . Wcześniej jak dodawałem gazu na wolnych obrotach to ekonomizer się wychylał na postoju. Problem chyba zaczął się od momentu jak wyrwało mi rurę od dolotu na łączeniu przed EGR. Samochód stracił ochotę do jazdy, rurę założyłem i było wszystko ok ( turbo nie świszczało) ale wiedziałem że nałapało wtedy błędów i dlatego podłączyłem INPĘ i wykasowałem je. Samochód ma pełną moc i nawet jakby mniej puszczał bąki przy pełnym bucie ale jeśli coś jest nie tak to szkoda turbawki... ok 1800 -2500obr/min dźwięk jest taki jakby karetki na sygnale :)( potem zagłusza silnik) Być może to zbieg okoliczności i turbo się kończy? Dzięki za zainteresowanie
Opublikowano
Ponieważ CRy już na starcie produkcji miały wadliwe dmuchawki i należy zaktualizować soft. Czy to coś da?? nie mam zielonego pojęcia... o tym fakcie mówi "serwisówka" z DIS.