Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od dłuższego czasu obserwuję forum wyrabiając sobie opinię o polskim rynku aut używanych. Przyszedł czas kiedy ja również potrzebuję pomocy i porady na temat zakupu auta. Wymagania są dość proste, BMW x3, koniecznie sześciocylindrowy diesel, koniecznie automat. Przeglądając allegro rzuciło mi się w oczy to ogłoszenie

http://moto.allegro.pl/bmw-x3-3-0d-navi-jasna-skora-super-stan-serwis-i2539148996.html

Sprzedający w rozmowie zapewnia o bezwypadkowości samochodu a oprócz faktury wystawia "pisemną gwarancję przebiegu". Czy ktoś z was wcześniej spotkał się z czymś takim? Cenne będą dla mnie wszystkie uwagi odnośnie auta, oraz sugestie, na co zwrócić szczególną uwagę podczas oględzin.

Rozkodowany numer VIN:

http://i.imgur.com/4ZGYq.jpg

Opublikowano

Auto z Francji wiec tylko dzwonienie do dealera wpisanego w ksiązke pozostaje aby historię potwierdzić niestety.Przebieg raczej adekwatny do rocznika.Małe uszkodzenie tapicerki na podłokietniku.Nie za dokładnie to widać ale tarcze do wymiany raczej są.Wyposażenie dość spore

Gwarancja przebiegu to standard i zawsze warto mieć chociaż nic specjalnego nie daje

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
jedynie ostatni wpis kiedy wymieniano filtr paliwa jest z nieautoryzowanej stacji, do 123000 są wpisy od autoryzowanego garażu BMW / MINI. na podłokietniku jest zabrudzenie - pytałem o to przez telefon:)
Opublikowano

Niestety raczej nie.Tylko pozostaje weryfikacja auta w ASO pod względem technicznym

Zwróć jeszcze uwagę na zdjęciu fotela kierowcy na boczku jest chyba obtarcie albo tak na zdjeciu widać

Opublikowano
Niedawno było już jakieś auto na tle tego kościoła, może to samo? Nie pamiętam ale poszukaj. Poza tym zapytaj na jakiej podstawie chce wystawić, pisemną gwarancję przebiegu. Przecież jej wystawienie bez odpowiedniego potwierdzenia nie ma żadnego sensu.
Opublikowano
Poza tym zapytaj na jakiej podstawie chce wystawić, pisemną gwarancję przebiegu. Przecież jej wystawienie bez odpowiedniego potwierdzenia nie ma żadnego sensu.

Ale kupujący o tym nie zawsze wie prawda :cool2: :cool2:

Opublikowano

Pewnie wie ze swojego doswiadczenia bo to handlarz przecież :duh: :duh:

I jak się popatrzy to takich "potwierdzających" jest sporo :D :D

Opublikowano

Witam serdecznie.

Regularnie obserwuję forum, szczególnie kiedy sam sprzedaję jakieś BMW:) Może uda mi sie rozwiać wątpliwości. Pierwsza w kwestii przebiegu - X3 zostało odkupione od przysalonowego komisu, klient kupujący nowe auto pozostawił je w zamian za rabat czy co tam wynegocjował. Osobie zainteresowanej udostępniam konkretne namiary na wyżej wymieniony salon oraz do wglądu moją fakturę zakupową, z wyszczególnionym przebiegiem. W książce serwisowej są pieczątki z numerami telefonów do warsztatów, gdzie auto było serwisowane, więc nie widzę problemu, żeby wpisy potwierdzić.

Niedawno było już jakieś auto na tle tego kościoła, może to samo? Nie pamiętam ale poszukaj.

W Zwoleniu to bardzo popularne miejsce do robienia zdjęć autom, korzysta z niego przynajmniej 5-6 osób, które sprzedają samochody.

Opublikowano
A ja już podejrzewałem, że to miejscowym proboszcz zajmuje się handlem :mrgreen: Nie bierze na "tacę" za udostępnienie miejsca?

:D

ale przyznacie, że dużo korzystniej wyglądają auta na ładnym tle, i gdy ktoś przyłoży się do zrobienia zdjęcia

Opublikowano

Przyznajemy :cool2: :cool2: :cool2:

Inaczej jest jak auto wygląda gorzej od tego miejsca :cool2: :cool2: :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak zwiększył rozstaw osi to faktycznie kozak :norty:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.