Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki Shadow, już załatwiłem, jestem z kolesiem umówiony na 19 po odbiór w wołominie, pół godziny drogi ode mnie, 150zł z pompką, swoją pompkę opcham za 5 dych, bo jest ok i będę śmigał. A tak na marginesie, jakby ktoś chciał namiar na kolesia z częściami w stolicy, to mam człowieka, kupuje we francji rozbitki i sprzedaje na części,ale tylko i wyłącznie BMW E39 I E46, ma dosłownie wszystko (oprócz serwa dla mnie.....)

Oto jego namiary:

Warszawa, ul. Junaków 4

tel. 513 550 500

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chciałbym zakończyć temat, dziś o 7 rano kupiłem serwo za 50zł, wczoraj byłem już w dodze po takie samo za 150, ale zadzwonił życzliwy wielbiciel BMW i zaproponował takie samo w super stanie za 5 dyszek, pochodzenie UK, i sie zdziwiłem, bo myślałem, że otwór podciśnienia powinien być z drugiej strony, ale serwa są jednak wszędzie takie same, wyglądało jak nówka, zero rdzy, wszystko czyste, nie to co u mnie, chciałem zrobić zdjęcia dla porównania, ale zapomniałem aparatu wziąć do garażu, szkoda..

Wymiana serwa zajęła godzinkę, odpowietrzenie ze sprzątaniem kolejne pół i hamulce wróciły, a nawet o dziwo są jakby lepsze, chyba moje stare serwo już od dawna powoli padało.. Przy okazji jeszcze bardziej powiększyłęm odpływy, dla sprawdzenia wlałem wiadro wody, chyba już nie będę miał tego problemu :D

Podpowiedź dla innych, zadbajcie o drożne odpływy, bo może koszt naprawy nie wyszedł duży, ale ile nerwów i brudu za paznokciami, to aż szkoda gadać...

Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na drogach :wink:

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

mam pytanie odnośnie wymiany serwa.

Czy położenie pedału hamulca jakoś się reguluje? Albo jak reguluje się włącznik świateł stop?

Po wymianie serwa ciągle świeciły się światła stopu. Po demontażu osłony pedałów okazało się, że jest ok 5 mm luzu między pedałem, a czujnikiem. Gdy odłączyłem pedał od popychacza serwa, to pedał spokojnie do pozycji "0" i stopy zgasły. Jednak do ponownego zapięcia popychacza i pedału zabrakło parę milimetrów. No i wracam do pierwszego pytania - można to jakoś wyregulować?.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mam pytanie odnośnie wymiany serwa.

Czy położenie pedału hamulca jakoś się reguluje? Albo jak reguluje się włącznik świateł stop?

Po wymianie serwa ciągle świeciły się światła stopu. Po demontażu osłony pedałów okazało się, że jest ok 5 mm luzu między pedałem, a czujnikiem. Gdy odłączyłem pedał od popychacza serwa, to pedał spokojnie do pozycji "0" i stopy zgasły. Jednak do ponownego zapięcia popychacza i pedału zabrakło parę milimetrów. No i wracam do pierwszego pytania - można to jakoś wyregulować?.

Ten czujnik możesz przesunąć, naciśnij jedną ręką pedał, a drugą naciśnij na ten właśnie czujnik tan gdzie masz przewody, popchaj go całego w swoją stronę, musi się przesunąć, później puść delikatnie pedał, popcha on czujnik do właściwej pozycji i po zabiegu.

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano

Wielkie dzięki za pomoc. Zajrzę tam jak tylko wrócę do domu. Póki co, z powodu pilnego wyjazdu musiałem zrobić patent =D

Światła działają poprawnie, ale patentów w tym miejscu być nie powinno. Jeszcze raz dzięki za pomoc.