Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM.

Mam pytanie : dlaczego gdy auto znajduje się na nierównej powierzchni ( np jedna strona auta na krawężniku ) cieżko wchodzi wsteczny bieg ??? ( jak jest na rownym to tez ciezko wchodzi ale nie az tak jak w sytuacji opisanej wcześniej ) , dodam ze inne biegi wchodza luks .

z gory dziekuje za wszystkie porady typu co zrobic co sprawdzic ... ( skrzynia manual )

Opublikowano
Od początku od kiedy masz auto tak wchodzi ten wsteczny? W manualu w e60 zawsze masz opór przed wbiciem wstecznego - tak jest skonstruowana skrzynia.
Opublikowano
AUTO MAM OD TYGODNIA ... ALE WCZESNIEJ NALEZALO DO KOLEGI KTORY MA JE OD NOWOSCI ... I ON MOWI ZE TAK BYLO ZAWSZE , ALE MI SIE TO WYDAJE TROCHE DZIWNE ...
Opublikowano
Ile auto ma nalatane? Skrzynie manualne w e60 sa raczej mocne wiec o uszkodzeniu jakimstam raczej nie ma mowy...jedynie co moglbys teraz zrobic to wymienc w niej olej dla sw. spokoju.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej,

Ja też mam podobnie. I dziwiłem się, że jest "ciężej" niż np. w Skodzie lub VW.

Ale to normalne nic się nie dzieje. Tutaj czujesz że wbijasz biegi :)

--

gv