Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam od jakiegoś czasu zauważyłem zbyt wysokie spalanie w mojej buni 15-16l./100km przy normalnej jezdzie (obr. do 3tyś)gdy stoję na biegu jałowym czuje drgania tak jak by paliła na 3 gary dodam ze miałem wymienianą sondę lambda bo falowały mi obroty jakieś 2 miesiące temu, problem z obrotami znikną ale spalanie wciąż wydaje mi się za wysokie silnik nigdy nie widział gazu zauważyłem również ze gdy jadę to opada mi wskazówka z prędkościomierza do zera chociaż jestem w trasie potem po jakimś czasie wraca do właściwej pozycji tak jak by zegar prędkościomierza wariował zdarzyło mi się już tak parę razy czekam na waszą pomoc
Opublikowano
no właśnie przeczytałem wcześniej tutaj na forum ze trzeba skasować błąd po wymianie ale nie ja to naprawiałem, będę musiał jechać ponownie na diagnostykę i poprosić o usunięcie bo nawet nie wiem czy usuneli mi ten błąd po wymianie ,myślałem ze już będzie wszystko ok.jak przestały falować obroty
Opublikowano
wlasnie zrobiłem reset kompa i nie widzę zadnych zmian niestety :( a moze to być czujnik położenia wału naprzykład?
Opublikowano
wlasnie zrobiłem reset kompa i nie widzę zadnych zmian niestety :( a moze to być czujnik położenia wału naprzykład?

Gdyby czujnik położenia wału korbowego był uszkodzony to byś auta w ogóle nie uruchomił.

Jedź na analize spalin i za 20zł będziesz wiedział czy sonda pracuje prawidłowo, dowiesz się w jakim stanie jest Twój silnik, wszystko na miejscu Ci powiedzą.

Opublikowano
znajdz przyczyne lub czesc na silniku z kad obrotomierz bieze impulsy obrorów i przywruc prawidlowa prace obrotomierza prawdopodobnie to pomorze na wysokie spalanie duzo przydatnych informascji znajduje sie w ksiazce SAM NAPRAWIAM SWOJE BMW
jedynakk