Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Silnik w moim BMW to M57 a nie N57. Więc rozrząd jest od przodu. Dziwi mnie też potrzeba zdejmowania głowicy przy wymianie rozrządu. Czy może ktoś to skomentować proszę.
  • Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
przeczytaj w tym temacie: viewtopic.php?f=70&t=178507&start=2205#p2261596

skoro gość koło Oleśnicy robi robotę za 2500 na ori częściach i daje gwarancję to Ty się pytasz czy w sumie 5000zł to jest uczciwa cena? Twój wybór. w porównaniu z ASO to jest pewnie uczciwa :D

Żaden mechanik nie wymieni rozrządu w 3.0d za cenę 2.0d - zbadałem temat dogłębnie. Poza tym po drodze można napotkać szereg problemów np. wyciągnięcie wtrysków, które po przebiegu +200kkm są praktycznie zawsze zapieczone. Ja przy okazji wymieniłem tez napęd pompy oleju, wyczyściłem EGR i kolektor ssący + nowe uszczelki kolektora. Warto też wymienić olej i filtr, a to w 3.0d wydatek ok 400zł. Jakoś nie chce mi się wierzyć w te 2500zł.... Za same części OEM dostałem wycenę od Smorawińskiego z rabatem na sporo ponad 2kzł, wymiana oleju 400zł, napełnienie klimy 150zł (chyba, że wyciągniesz czynnik, a poźniej go wtłoczysz z powrotem), więc ile gość kasuje za robotę? Moje auto robił naprawdę ogarnięty mechanik z pomocnikiem i zajęło im to 2 dni roboty. Nikt za mniej niż 1000zł nie podejdzie do tego.

do bodo67: W N57 nie trzeba ściągać głowicy.

Opublikowano
do bodo67: W N57 nie trzeba ściągać głowicy

Mój to M57. Napisałem to wcześniej. Wszyscy twierdzą, że nie trzeba zdejmować głowicy. Serwis w Szczecinie twierdzi, że tzreba. To chyba przez te zapieczone wtryski.

• 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Auto w sierpniu zmieniło właściciela przy przebiegu 275kkm.

Temat do zamknięcia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.