Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Coś mam na oku:) Na razie nie zdradzę. Wystawilem auto na próbę i na razie tylko na forum, ale pewnie nic z tego bo przecież e91 LCI można juz mieć za 45kzl ....
Opublikowano
jeżeli auto jest OK i nic nie wypatrzyłeś złego to wg mnie szkoda sprzedawać...Twoje auto, kasa i decyzje, abyś był zadowolony, pozdr. AO

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
Ja tylko jestem ciekaw, czego houek'owi brakowało w tym aucie :roll: ale jak widać nie chce się przyznać na co zmienia :norty:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic nie brakuje, nic się nie zepsuło itd. Po prostu znajomy sprzedaje auto, na które choruje i stąd próbne wystawienie na sprzedaż.
Opublikowano

Wczoraj ogladałem BMW 335d i właśnie to jedno wydało się, że gdzieś już je widziałem. Nie myliłem się. Ciekawi mnie ile takie autko w PL będzie się sprzedawać :roll:

P.S większość odsłon na Allegro to ja :wink:

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja nie mogę znaleźć o ile wolniej przyśpiesza touring 330d 245ps manual od automata ...

Fajny wozik, jak cena spadnie to można by się zacząć nim interesować :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cena nie spadnie, można rozsądnie negocjować :) Wystarczy prześledzić rynek Niemiecki i doliczyć akcyzę... Nie mam zamiaru nikomu robić prezentów tym bardziej, że auto jest perfekcyjne, bezwypadkowe i bardzo bogato wyposażone.
Opublikowano

Hmmm cena mimo wszystko za wysoka Houek :)...

Np teraz jest cos takiego :

http://e4c2.bmwgroup.com/e4c/searchResults.jsf

Gorsze wyposazenie, ale 335i, coupe, gwarancja i przebieg. 2007r, ale 46k przebiegu i 109 tys zł.

I w sumie biorąc pod uwagę polski rynek samochodów używanych...jeżeli chcesz wziąć za to auto jeszcze sensowne pieniądze to lepiej troche opuścić i sprzedać...bo jak za chwile zaczniejsz dobijać do 200 albo wartość tą przekroczysz to sam wiesz co będzie :( . I zaklinanie rzeczywistości tu nie pomoże...to po prostu nasz rynek tak wygląda...

Popatrz na Waldka, 335i, coupe dobrze wyposażone , zadbane itp itd...nie sprzedało się za 80 tys.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Komu nie pasuje cena niech nie kupuje :) Jak sprzedawałem e92 to też większość psioczyła na cenę, a przyjechał klient, który szukał dobrego e92 od roku (!) i po serwisie w ASO stargował...500zł i podziękował, że mógł w końcu spełnić swoje marzenia i kupić zdrowe coupe (mimo przebiegu 174tys km)

Nie będę zachwalał swojego auta na siłę, zauważ też, że podaż 330d LCI na m pakiecie jest znikoma.

Poza tym nie interesują mnie ceny handlarzy i realia rynku wtórnego w Polsce, bo to jest chore. Ja kieruję swoją ofertę do pasjonata 3er, bo nikt inny nie kupi tego auta. Mam gdzieś też polskie głupkowate przeświadczenie, że 200tys km to auto nie do sprzedaży, albo za pół ceny. Ja wolę auto, które ma 200kkm i wymienioną turbinę, wtryski, dwumas itd, niż 140kkm, bo zaraz sam będę wykładał kasę na te wszystkie awarię :) Sąsiad ma Deawoo Lanosa, z przebiegiem 514 tys km !! Na chodzie.

Edytowane przez houek
Opublikowano

Za ile wystawileś ? 109 ?

Wiesz biorąc pod uwagę cenę nowego to pewnie 100 tys to rozsądna cena...jak stan auta taki dobry, ale sam wiesz jak wygląda rynek.

Sam pewnie bym próbował za tyle sprzedać takie auto :8) , ale jakoś kiepsko to widze.

o

Tamto to było E92 w manualu, więc w sumie poszukiwana wersja. Ale cena tez była jak ? 90 pare ?

Choć auto naprawdę piękne, warto żeby trafiło w dobre ręce...Myśle, że sprzeda się moze nie za 109, ale stawiam, że za stówę ktoś da jak obejrzy i sprawdzi :).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

110kzł do negocjacji...jak klient umie gadać to się dogada.

e92 była z 2007r, miała 174kkm, przez pół roku wisiała za 99kzł. Manual w 3.0d uwierz mi, że nie jest poszukiwany...może 335i

Opublikowano

Houek nie kombinuj, rob witamine i ciesz sie autem...

tak jak napisales jak ktos bedzie chcial kupic to kupi, CCC jest motem dla handlarzy, nikt kto traktuje motoryzacje jak hobby nie kieruje sie cena kupujac auto...

było:

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
To jest chyba najładniejsze E90 na forum, nie wiem co zamierzasz kupić, że się tak podpaliłeś...Ferrari FF :twisted: ? , w końcu też praktyczne kombi i jeszcze 4x4 :norty: .
  • Moderatorzy
Opublikowano
110kzł do negocjacji...jak klient umie gadać to się dogada.

Trzymaj cenę. Patrząc na ceny w Niemczech chyba trzeba będzie trzeba zrobić delikatną korektę w dół.

Tak się zastanwiałem na sprzedażą swojej E93. Ale nikt mi nie da 115+vat=136 tys zł.

U nas kult: CCC, kręconych liczników, przekładanych anglików.....

Koniec pisania nie temat, w końcu to galeria. :)

Opublikowano
Cena chora. To auto ma pięć lat i chyba nie jest ze złota...
Opublikowano

Doskonale rozumiem Houka (dobrze odmieniłem? :) )

Sam za swoje auto musiałem dopłacić 20-25% do polskiej ceny rynkowej by kupić dobry egzemplarz (nie był ze złota)

Auta bardzo zadbane w takiej specyfikacji z pełną potwierdzoną książką, z oryginalnym lakierem (90-120 mikronów) tak po prostu kosztują i basta.

Na nasz okazyjny rynek nie ma co patrzeć.

Nie zasmiecajmy już galerii koledze.

Opublikowano

dokladnie...

20 lat temu mieszkalem na stale w Szczecinie (granica z Niemcami) i wjezdzaly takie auta (tak rozbite), ze nie wierzylem, ze mozna je z powrotem zobaczyc na drogach,

w ostatnim czasie 2011/2012 tez mieszkalem w Szczecinie, 20 lat minelo a wjezdzaja jeszcze wieksze technicznie wraki, stawiam, ze ~20% aut na forum to wlasnie te cuda i ~50% wszystkich BMW w naszym kraju ...

pozdr. dla wszystkich fanow CCC :cool2:

było:

Opublikowano

Każdy ma swoje priorytety przy kupnie auta. To że rynek samochodów jest w PL totalnie zepsuty to niestety fakt. Mnie jak dotąd udaje się kupować dobre samochody za "rozsądne" pieniądze i nie uważam, że trzeba płacić dużo więcej, by znaleźć dobre auto. Choć pewnie jest łatwiej( i tu jest twoja luka na rynku)...

Tobie houek życzę powodzenia w sprzedaży( nie piszę tego złośliwie). Pozdro

Opublikowano

Rynek nie jest zepsuty, zepsute sa auta, wiekszosc cen odpowiada realnej wartosci auta...

chorzy sa ludzie w naszym kraju, ktorzy mysla, ze mozna kupc dobre 4-5 letnie auto za cene 20% nowego, najbardziej chore jest to, ze dalej puszczaja opowiesc jaki to oni super towar kupili i jak malo za niego zaplacili...

handlarzy rozumiem, zyja z "wciskania", nie rozumiem natomiast opowiesci: "mi sie udalo", tylko jedna osoba z forum, napisala, ze kupila "kupe" (kolega z nie naprawialnym 335i) ale nawet on pisze opowiesci o sprawdzaniu przed zakupem...

ja zycze Houkowi aby nie sprzedal auta bo szansa na kupno lepszego w podanych wartosciach jest minimalna...

było:

Opublikowano
Po innych Twoich wypowiedziach wiem AO, że ty wiesz wszystko najlepiej i na wszystkim się znasz. Dlatego wiesz pewnie lepiej ode mnie w jakim stanie są moje samochody i ile są "realnie" warte. Tak się składa, że pracuję w motoryzacji już dobre parę lat i potrafię ocenić stan danego pojazdu, choć na pewno nie tak dobrze jak Ty przez internet. Nie wszystko jest tylko czarne i białe. Można kupić KUPĘ również za relatywnie wysokie pieniądze.
Opublikowano

Pomiędzy CCC a wycenianiem samochodu sercem jest zdrowy rozsądek...

Jeżeli widze, że w Wawie w Inchape jest E92 335i 2007r , 46k przebiegu, niezłe wyposażenie w programie Premium Selection za 109 wstępnie to można sądzić, że wycena Houka jest przesadzona o dobre 15 tys zł, bo wiadomo, że E92 335i objęta programem PS w PL to mega rarytas i handlowcy dobrze wiedzą, że takie auto można drogo wyceniać.

Inny przykład na wiosne zeszłego roku w salonie w KR była E60 w PS z 70-90 k przelotu (cos kolo tego, nie pamietam dokładnie) za 99 tys zł (rocznik 2007), tak wyposażona, że jako nowa kosztowała 330 tys. Było to 530xd.

Ale Houek zna się troche na hadnlu autami i wiele razy sprzedawał z tego co widziałem na forum auta w bardzo przyjaznych cenach. W tym przypadku Houek celuje w nisze, w klienta który doceni MEGA wyposażenie i dobry stan, I mysle, że ktoś taki będzie w stanie zapłacić kolo stówy za to auto. Dodatkowym plusem jest wspaniała wersja silnikowa.

Opublikowano
Po innych Twoich wypowiedziach wiem AO, że ty wiesz wszystko najlepiej i na wszystkim się znasz. Dlatego wiesz pewnie lepiej ode mnie w jakim stanie są moje samochody i ile są "realnie" warte. Tak się składa, że pracuję w motoryzacji już dobre parę lat i potrafię ocenić stan danego pojazdu, choć na pewno nie tak dobrze jak Ty przez internet. Nie wszystko jest tylko czarne i białe. Można kupić KUPĘ również za relatywnie wysokie pieniądze.

nie znam sie na wszystkim, znam sie troche na motoryzacji a z racji kontaktu zawodowego z wieloma obcymi dla mnie ludzmi poznalem obludze, denerwuje mnie zaklamanie...

wartosci Twoich aut nie znam, napiales,ze masz 120d, jezeli jestes 1. wlascicielem a auto jak na jedynke jest dobrze wyposazone, bezwypad kowe, ma 6 lat to wg Twoich ocen na podstawie auta Houka powinno byc warte ~20tys. zl, jak jest ze zlota jak sugerowales w odniesieniu do Houka to wyceniam na maks. 25tys. PLN

nie pracuje w motoryzacji, kupuje nowe auta i wszystkie sprzedalem po zakonczeniu leasingu, sprzedaje a nie zostawiam w rodzinie bo wszystkie za wyjatkiem obecnego mialy wady, obecne zostanie w rodzinie (blizszej/dalszej) bo jest dobre i NIE oplaca sie sprzedawac, choc nie jest ze zlota to ASO chcialo je odkupic za 45% wartosci nowego

było:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.