Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzięki za "profesjonalną" wycenę, teraz już będę wiedział za ile wystawić jedynkę :cool2:
  • Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie myśle, ze trza zakończyć dyskusje na temat proponowanej przeze mnie ceny. Jak napisałem wcześniej jak komuś nie pasuje to ok, nie interesuje mnie to.

Po 4 latach i 1 miesiącu proponuje trochę ponad 30% ceny nowego, uważam to za uczciwa wycenę. Ktoś chce inne 330d to zapraszam na mobile + akcyza i inne opłaty, albo do naszych cudotworcow-handlarzy, którzy potrafią zaoferować podobne auto za 70-80 tys zł. Koniec OT!!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dalej jest na sprzedaż ? Jakby co, to jak pogodnisz to daj znać że poszło :) - przestanę zbierać ;)
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
@hounek, szkoda że nie możesz wystawić Faktury vat23, bo był bym prawdopodobnie zainteresowany. Jestem na etapie poszukiwań.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

... Po 4 latach i 1 miesiącu ...

Po 5 latach i 1 miesiącu ;)

Ten post jest sprzed roku...

To ile wg. Was to auto ma kosztować??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W tym aucie po numerze VIN wychodzi, że to przedlift....ktoś kiedyś sprawdzał to auto na forum.

Oto link do mojego: viewtopic.php?f=5&t=235634

Zapomniales dopisac przebiegu w ogloszeniu, raczej przydatna rzecz przy checi zakupu/cenie :)

Bardzo ladne auto, super silnik i rewelacyjne wyposaznie i kolorystyka wewnatrz. Pewnie ciezko bedzie sprzedac znajac zycie na naszym rynku chcac normalne pieniadze, trzeba cierpliwie czekac na rozsadna osobe albo zjezdzac z cena az zacznie sie zainteresowanie jezeli bardzo chcesz sprzedac.

Dzisiaj przeczytalem watek ze juz rok sprzedajesz i 110k chciales rok temu :/ Jezeli wiesz ze auto jest zadbane i pewne to rozwiazaniem jest tez po prostu go nie sprzedawac tylko uzytkowac..

Teraz wszyscy kupuja auta na max 2-3 lata i kazdy chce wciaz nowe wersje, widac to nawet tutaj na forum. Producenci na tym tez zeruja, co 3 lata LCI, co 6 lat zupelnie nowa buda. I karuzela sie kreci..

.

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
110kzł do negocjacji...jak klient umie gadać to się dogada.

e92 była z 2007r, miała 174kkm, przez pół roku wisiała za 99kzł. Manual w 3.0d uwierz mi, że nie jest poszukiwany...może 335i

Jaki jest obecny przebieg ??

• 2 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

5d0624cb2458.jpg

Na oryginalnym rozrządzie auto dojechało do 243kkm - nie żeby mocno hałasował, delikatnie było go słychać od ok 200kkm, wolałem jednak nie ryzykować i w piątek operacja wymiany.

Po naprawie napiszę w jakim stanie był stary rozrząd.

Generalnie oprócz układu rozrządu silnik N57 absolutnie bezawaryjny - polecam każdemu!

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Rozrząd po wymianie, wkrótce wrzucę fotki.

Generalnie po 243kkm rozrząd był w bardzo dobrym stanie, delikatnie wyciągnięty górny łańcuch - to wszystko. Myślę, że 200kkm by jeszcze polatał :)

Koszt części (można pewnie taniej, ale ja zamawiałem każdą śrubkę, podkładkę i najdrobniejszy szczegół nowe, bo przy tej robocie nie można oszczędzać) trochę ponad 1800kzł (zamawiałem u Maćka od częścidobmw.pl - bardzo polecam), robota 1600zł (wyciąganie silnika ze skrzynią...2 dni roboty od rana do wieczora)

Po operacji silnik pracuje jak nowy (mam porwnanie z 530d f11 kolegi z przebiegiem 25kkm) cicho, miękko, bez szumu rozrządu.

Polecam znaleźć ogarniętego mechaniora, bo temat nie jest dla nieogarniętych.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
U mnie w X5 4.0d wymiana rozrządu wyszła na gotowo 5k. Przebieg 250 tys. Rozrząd na zimnym tak szurał że strach było jeździć. Do tego specyficzne dudnienie. Po wymianie ogromna różnica. Serwis mówił że górny łańcuch był w fatalnym stanie. Cud że się nie urwał. Lżejszy o 5k ale teraz można spokojnie jeździć.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

BMW e91 330xd. Kolesie w Świdwinie chcą 2000 zł za wymianę rozrżądu i części w cenie ok 3000 zł.

Czy ktos może poradzić czy to uczciwa cena?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

przeczytaj w tym temacie: viewtopic.php?f=70&t=178507&start=2205#p2261596

skoro gość koło Oleśnicy robi robotę za 2500 na ori częściach i daje gwarancję to Ty się pytasz czy w sumie 5000zł to jest uczciwa cena? Twój wybór. w porównaniu z ASO to jest pewnie uczciwa :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.