Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście , lusterka się złożą i domkna szyby jak przytrzymasz przycisk zamknięcia...

Możesz podjechać do nas do firmy pomozemy... Gajdy22 Warszawa

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Chyba wszystkie na Europę mają zakodowane po przytrzymaniu przycisku zamykania na pilocie (?).

Dokładnie.

"Demokracja: Mówisz co chcesz, robisz co ci każą" - Geoffrey Berry
Opublikowano
Dokładnie , w USA nie zamyka lusterka i nie domyka szyb...

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Opublikowano
E90 2007 u mnie w kabinie nie ma przełącznika składania luster, a po zamknięciu auta i przytrzymaniu przycisku zamykania lustra nie reagują, wniosek u mnie nie ma opcji składania lusterek automatycznie, więc już nic nie pomoże..... a szkoda dobra opcja
Opublikowano
Można doposazyc :D

Bimmer Retrofit Polska

• 2 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam!

Chciałbym doposażyć swoją F11 2011 w składane lusterka.

Co muszę kupić, oprócz luster z silnikami oraz zestawu przełączników na drzwi kierowcy?

Ponadto myślę nad fotochromami zewnętrznymi.

Mam ściemniające się lusterko tylko w kabinie.

Czy oprócz odpowiednich wkładów coś jeszcze?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Auto 520d, 2014 rok. Nie używam kluczyka. Auto zamykam dotykając klamki z góry, otwieram obejmując ją. Czy jest możliwość ustawienia by auto zamykało się i składało lustra od razu po krótkim dotknięciu klamki? Teraz jest tak, że dotykam - auto zamyka się, trzymam rękę na klamce 3-4 sek. lusterka się składają. Jak zakodować by składały się po 0,5 s.? Czy da się to zrobić z poziomu kluczyka czy to już ingerencja w elektronikę?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Temat wałkowany po raz n-ty, przecież dostałeś odpowiedź tutaj:

viewtopic.php?f=103&t=271177

Nie zrobisz tego "z kluczyka", konieczne podłączenie pod komputer i E-Sys'a.

• 1 rok później...
Opublikowano
witam. moje szyby sie domykaja i otwieraja z kluczyka. Niestety mam lusterka ale nie sa elektryczne, trzeba je recznie skladac co mnie juz bardzo irytuje :x czy jest mozliwosc jakos tego zrobienia...? zeby lusterka sie skladaly same z zamknieciem drzwi np.z pilota i otwarciem..? prosze o info jaki mniej wiecej koszt tego jest i kto by sie tego podjal priv
Opublikowano
W ogóle jak firma BMW może nie montować w standardzie składanych elektrycznie lusterek :duh: w serii 5. Ja bym się wstydził :oops: Dobrze że jeszcze nie każą nam ich ręcznie regulować bo miejsce na "pręta" by się znalazło przy tak biednym audio bez głośnika w słupku. Ehhh....
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam!

Chciałbym doposażyć swoją F11 2011 w składane lusterka.

Co muszę kupić, oprócz luster z silnikami oraz zestawu przełączników na drzwi kierowcy?

Ponadto myślę nad fotochromami zewnętrznymi.

Mam ściemniające się lusterko tylko w kabinie.

Czy oprócz odpowiednich wkładów coś jeszcze?

Witam, czy ktos dolozyl skladane lusterka u siebie i podzieli sie wiedza?

Opublikowano

Musisz kupić nowe/używane lusterka z silnikami do składania.

Przycisk na drzwi kierowcy z opcją składania luster.

W zależności od wyposażenia auta będzie konieczne (lub nie) dołożenie wiązki do drzwi i kodowanie wszystkiego.

Dołożyć się da ale sądzę, że wydasz na to ok 2000 zł. Bez fachowca w temacie się nie obejdzie. Najlepiej znajdź jakiś warsztat, który ogarnie temat w 100% za Ciebie. Unikniesz ew. pomyłek w zakupie i montażu.

Możesz oczywiście na koniec spróbować odzyskać trochę grosza sprzedając swoje stare lusterka i przycisk :D

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz.

Na innym forum udalo mi sie zdobyc instrukcje i gosc pisze ze mozna ale nie trzeba ciagnac dodatkowych wiazek jesli brak elektryzczny siedzen. on polaczyl ze soba piny w plytce sterowania. Poniewaz instrukcja nie jest mojego autorstwa, nie chce jej tutaj publikowac w calosci.

wg niego nalezy:

1. Na plytce od nowego sterownia szybami z opcja lusterek, polaczyc ze soba piny 3 z 9, 2 z 8, 1 z 7 i zamontowac

pcb.jpg

2. Podpiac nowe lusterka

3. Zakodowac

Pytanie czy to lutowanie pinow bedzie dzialac? Nie bardzo chce cos popalic...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzieki za odpowiedz.

Na innym forum udalo mi sie zdobyc instrukcje i gosc pisze ze mozna ale nie trzeba ciagnac dodatkowych wiazek jesli brak elektryzczny siedzen. on polaczyl ze soba piny w plytce sterowania. Poniewaz instrukcja nie jest mojego autorstwa, nie chce jej tutaj publikowac w calosci.

wg niego nalezy:

1. Na plytce od nowego sterownia szybami z opcja lusterek, polaczyc ze soba piny 3 z 9, 2 z 8, 1 z 7 i zamontowac

pcb.jpg

2. Podpiac nowe lusterka

3. Zakodowac

Pytanie czy to lutowanie pinow bedzie dzialac? Nie bardzo chce cos popalic...

A możesz wrzucić linka do tej instrukcji? Patent jest dziwny, bo w przypadku lusterek tych lepszych, składanych, piny te nie są w ogóle używane.

• 7 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano
U mnie działa składanie jak dłużej przytrzymam zamykanie na pilocie. Ale jest problem z rozkładaniem. Od wczoraj jak otwieram auto to nie chcą się już rozkładać lusterka, chyba coś namieszałem tylko co? jedyne co robiłem to personalizowałem sobie kluczyk.
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam,

Czy lusterka z auta z USA będą pasować do wersji europejskiej? Czy są jakieś różnice np we wkładzie?

Nr na lusterku to:

Lewe: F01534019931P

Prawe: F01534029931P

Gdzies czytałem że z USA mają wieksze przybliżenie ale nie wiem czy to prawda...

Dziękuję

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Lewy wklad pokazuje obraz 1 do 1, bez oddalenia. Teoretycznie da sie tak jezdzic, ale jest to malo bezpieczne i meczace.