Skocz do zawartości

E-39 520ia porownanie skrzyn automat...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam . potrzebuje waszego doswiadczenia, musze wymienic skrzynie automatyczną w mojej basce jest, ZF GETRIEBE , GMBH SB obok grubym drukiem ,102OT, nad kodem kreskowym 1056 000 pod kodem kreskowym *0516083ZOT* a tą co moge kupic z gwarancją to ma numery ZF GETRIEBE , GMBH SB obok grubym drukiem , 004 PM nad kodem kreskowym 1060 000 *0062698ZPM* dodam ze w mojej jest tip tronick i jest z 97 roku a ta jest z 99r a model i pojemnosc jest ta sama. prosze o szybką odpowiedz bo auto stoi na klockach.
Opublikowano

podaj vin auta i numery skrzyni którą chcesz włożyć,może uda mi sie tobie pomóc

powinieneś mieć skrzynie 5hp-18 chyba i takowej szukaj

ten numer 1060.... to rodzaj oleju chyba

noga w chłodnicy
Opublikowano

5HP18 - taka skrzynie potrzebujesz.

Na skrzyni jest tabliczka(zielona) na ktorej jest podany typ skrzyni.

Najlepiej zadzwon do sprzedajacego i dowiedz sie co to za automat.

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

Opublikowano
Nie kupuj skrzyni która posiada inne symbole jak ta którą miałeś. Jak nie chcesz problemów, to nie słuchaj głupot, że coś innego będzie pasować. Numer musi się zgadzać z tym na samym dole tabliczki znamionowej
Opublikowano
i nastepne piwko wisze. Dzieki :cool2: zadzwonie i popytam, a moze wy wiecie kto ma skrzynie do schandlowania ? Panowie a czy bedzie pasowala 5HP 19 :duh:
Opublikowano
Dzwonisz, podajesz wszystkie dane auta, do tego numer o którym wspomniałem i masz wyniki. Nie licz tylko, że kupisz jak wyżej prezentowane za 400zł. Jest to cena jaką możesz uzyskać w skupie złomu. Polecam ASB Palka w Mysłowicach, kiedyś tam znalazłem skrzynię, której nie było w całej Polsce. Tego auta już nie mam, ale wiem, że śmiga już 5 lat i bez zarzutu. Jeszcze raz powtarzam, muszą się co do joty zgadzać wszystkie cyferki i literki nr. skrzyni. Posłuchaj dobrej rady i tego się trzymaj.
Opublikowano
Panowie a czy bedzie pasowala 5HP 19 :duh:

Nie bedzie.

Gdyby te skrzynie mozna bylo podmienic to moja pierwsza 520i nie poszlaby na zlom ;)

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU