Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polowanie i poszukiwania w De r rozpoczęte.

co sadzicie?

home.mobile.de/AUTOLANDAUBING#des_166010366

Mankament to manual dla mnie:-( no i przebieg choc 2009 rok wiec przebieg autostradowy zapewne

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Popraw link.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wyposażenie

Składanie Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAUV71090A192861

Kod typu UV71

Typ 335I (EUR)

Typoszereg E E91 (MUE)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik N54

Pojemność skokowa 3.00

Moc 225

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor SPACEGRAU METALLIC (A52)

Tapicerka POLSTER IMPULS M. STOFF/LEDER/ANTHR (FMAT)

Data prod. 2009-09-03

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Dummy-SALAPA

S1CBA CO2 UMFANG Zakres CO2

S1CDA BRAKE ENERGY REGENERATION Brake Energy Regeneration

S230A EU SPEZIFISCHE ZUSATZUMFAENGE Zakres dodatkowy, charakteryst. dla UE

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S258A BEREIFUNG MIT NOTLAUFEIGENSCHAFTEN Ogumienie zdatne do jazdy po uszkodzeniu

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S346A CHROME LINE EXTERIEUR Wyp. zewnętrzne Chrome-Line

S386A DACHRELING Reling dachowy

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S4AEA ARMAUFLAGE VORNE VERSCHIEBBAR Podłokietnik przedni, przesuwany

S4ATA INT.LEIST. SCHWARZ HOCHGLAENZEND Listwy wewn., wysoki połysk, czarne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S612A BMW ASSIST BMW Assist

S614A INTERNET VORBEREITUNG Internet Vorbereitung

S615A ERWEITERTE BMW ONLINE INFORMATION Rozszerzona informacja BMW Online

S616A BMW ONLINE BMW Online

S620A SPRACHEINGABESYSTEM Wejście głosowe

S633A HANDY VORB. BUSINESS/BLUETOOTH-SCH. Instalacja tel. kom. Business

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 do DVD

S6AAA BMW TELESERVICES BMW Teleservices

S6ABA STEUERUNG TELESERVICES Sterowanie teleserwisem

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S7SPA NAVI PROFESSINAL M.HANDYVORB.BLUETOOTH Naw. Professional/Handyvorber. Bluetooth

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8SCA LAENDERSPEZ. TELESERVICEFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

P9BFA NAVIGATIONSPACKAGE Pakiet nawigacji

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S2KUA LM RAEDER V-SPEICHE 285 Obr. BMW, st. le., spr. V 285

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Kolego przebieg to tylko na papierze znajdziesz niższy/wyższy, ważniejszy jest faktyczny stan techniczny.

Swoją drogą interesujące to autko z linku.

Opublikowano

widze że turek jest wyjątkowo skąpy , bo szkoda mu było na badanie techniczne ,paru euro ?

oczywiście południe to dobry kierunek -szukaj dalej ale ważne żeby miał ważne HU und AU tj: techniczne i spaliny

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
widze że turek jest wyjątkowo skąpy , bo szkoda mu było na badanie techniczne ,paru euro ?

szukaj dalej ale ważne żeby miał ważne HU und AU tj: techniczne i spaliny

nie wiem kolego czy miałeś kiedyś nowy samochód bo w takich pierwsze badanie robi się po 3 latach, a że bryka z września 09 to po co pisać to jak urzędowo jest? :8)

a turek to od razu zło wcielone? musi się jakiś i uczciwy trafić bo jest ich tam z 3 miliony tym bardziej że jest książka serwisowa :mrgreen:

zanim głupotę palniesz pomyśl trochę i sprawdź.

Opublikowano
fakt ,mówimy o niemieckim badaniu -jest co 2 lata a pierwsze na 3 lata - moja gafa sorry ale turek ,arab lubią sobie kombinować ,częściej niż niemiaszki- na 100% malowaniec szkoda że akurat jestem w polsce bo bym go sprawdził , wiesz takich aut szuka się raczej w serwisie marki ,a komisy to tak jak w polsce .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wolę kupić od Araba niż Czesława z Radomia.

książkę łatwo zweryfikować.

proste że lepiej w salonie.

np. w premium selection tylko kto te parę koła euro dołoży?

Opublikowano

Jezu chłopie a skąd Ty wiesz że to malowaniec:) Panowie sfolgujmy trochę bo niedługo uwierzę że sami wróżbici są na forum:) Rozumiem że auto dobrze wygląda ale to 2009 rok - 1 właściciel i pełen serwis więc skąd przypuszczenie że malowaniec - chyba że malowaniec dotyczy właściciela komisu:)?

W każdym razie facet po niemiecku mówił bez dialektu malowańca:)

Opublikowano
Poza tym po odbyciu już chyba z 30 rozmów z handlarzami i innymi ludźmi z branży kombinacje dotyczą głównie aut z włoch które podobno masowo przyjeżdżają tureckich przybytyków motoryzacji:) choć cofnąć licznik to nie filozofia
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wie że malowaniec bo ma miernik w oku :mrgreen:

jedyny co zna branże motoryzacyjną w de :wink:

jest jasno napisane unfallfrei.

a to nie Polska gdzie się nadużywa tego terminu i jak ktoś nie zginął w pojeździe to bezwypadkowy jest :duh:

Opublikowano

ale cyklon , auto prawdopodobnie użuwane w firmie , a może się myle -czy dostałeś skan dowodu rejstr. ,aso książki ,co do opisów typu unfallfrei -to przekonasz się że często to fikcja ,

ale jest recepta: czujnik lak. i wizyta w dekra lub innej przeglądowni ,telefon do aso z książki -może też wizyta i jeśli ok to masz szczęście -niby arabi a normalny.

tak mam uczulenie na turków itp. bo już przerabiałem temat z innymi autami -też miały być super igły- a skonczyło się na bawarskich widoczakch :mad2:

na szczęście są porządne firmy ,sprawdzone bo kupowałem tam audi pod zamówienie : http://home.mobile.de/VOEGLDINGOLFING#ses

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

po czym to wszystko wywnioskowałeś a propos tego egzemplarza ?

szklaną kulę masz?

w tym linku co podałeś nie ma nic powyżej 320d :mrgreen:

Opublikowano

co sadzicie?

Mankament to manual dla mnie:-( no i przebieg choc 2009 rok wiec przebieg autostradowy zapewne

...oryginalny Niemiec nie kupi z dwóch powodów: 1.moc i manual, 2. przebieg ... auto jak auto zuzyte=wydeptane proporcjonalnie do przebiegu...a co do Berlina to ma najgorszą reputację wśród niemieckich handlarzy ...

Opublikowano
Wszędzie można trafić minę i wszędzie można trafić dobre auto. To akurat jest z Monachium gdzie niby jest nieźle z autami. Serwis też wygląda dość wiarygodnie. Kwestia to stan techniczny b podejrzewam że zewnętrzny i wewnętrzny (co widać na fotach) jest bez zarzutu. Poza tym nikt nie mówił że będzie łatwo:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

co sadzicie?

...oryginalny Niemiec nie kupi z dwóch powodów: 1.moc i manual, 2. przebieg ... auto jak auto zuzyte=wydeptane proporcjonalnie do przebiegu...a co do Berlina to ma najgorszą reputację wśród niemieckich handlarzy ...

Nawet nie masz pojęcia jak może wyglądać auto po takim przebiegu, dbane i używane tylko w trasach. Znajomy kupił w DE 3er z podobnym przebiegiem i wygląda jak nowa!

Opublikowano

No właśnie też słyszałem od faceta profesjonalnie zajmującego się sprowadzaniem głównie Subaru z Szwajcarii że trafaiają się auta z przebiegami autostradowymi 2-3 latki mające 200 tys km i że to prawdziwe okazje. Silnik ułożony.

Prawda jest taka że kupując używane auto każdy z nas nie wie co kupuje. Narzeczona jeździ Clio:) 2000 rok auto ma 105 tys na liczniku a auto ma chyba z 300tys i smiga:) Nikt z nas nie wie co wycierpiały nasze pojazdy:) Dlatego lepiej brać przebieg wysoki wiarygodny niż niski podejrzany i nieweryfikowalny:) Takie jest moje zdanie. A to że auto ma 160 tys przy 3 litrach pojemnosci i jest uwazane za "zużyte" to mocna pomyłka:)

Opublikowano

Nawet nie masz pojęcia jak może wyglądać auto po takim przebiegu, dbane i używane tylko w trasach. Znajomy kupił w DE 3er z podobnym przebiegiem i wygląda jak nowa!

...nie rozumiem co chcesz przez to powiedziec?...czy ja pisze jak może wyglądac? i co ma do stanu auta z takim przebiegiem to, że Twój znajomy kupił coś co wygląda jak nowe ... to jest takie typowe podejście: nie ważne jak duzy przebieg byle wygladało jak nowe ... 335i w DE do służbowej eksploatacji nie kupuje się do jeżdzenie ale to "zapieprzania" i dlatego szanse na niemieckiego kupującego bardzo małe ... a zużycie jest proporcjonale do przebiegu co nie oznacza, że zle wygląda ...

...każdy przebieg robi swoje i napewno autostrady szwajcarskie inaczej niz niemieckie a to, że u nas nie ma praktycznie aut z niskimi przebiegami to dlatego, ze na takie nas nie stać

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ajcek

Z mojego doświadczenia i obserwacji wynika, że bardzo mały przebieg jak na swój rocznik = eksploatację w mieście, a co za tym idzie, jazda na niedogrzanym silniku, zużyte sprzęgło, wytarty fotel od częstego wsiadania/wysiadania itp. Duży przebieg jak na swój rocznik = w głównej mierze trasy, więc teoretycznie lepsza eksploatacja, spiaskowana przednia szyba, ślady kamieni na masce, zderzaku, lampach. Ot co, nic więcej.