Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jak w temacie-czy mając auto na gwarancji mogę je serwisować u dealera ale dziękując jednocześnie za ich części?

Czy ktoś kalkulował czy jest to gra warta świeczki? Kupić swoje np klocki hamulcowe (oryginalne),podejrzewam że wyniesie to taniej niz w serwisie-i z klockami pojechać do serwisu?

Prosze o ewentualne namiary na sklep z częściami (sprawdzony) w okolicach Poznania.

p.s.Bardzo chętnie zapoznam się z opinią kogoś kto już to praktykował,czy sporo mozna zaoszczędzić,albo czy chociaż cokolwiek? ;)

Pozdrawiam

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam!

Bardzo wątpię, żeby ten "numer" przeszedł.

To tak, jakby przyjść do restauracji ze swoimi kanapkami.

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Opublikowano

No nie do końca masz rację. Ba! Ja jestem właściwie pewien,że gdzieś czytałem o takiej możliwości,chcę mieć po prostu pewność.

Naprawdę uważasz,zę serwis powie NIE gdy do nich przyjadę z częściami i zrezygnuje z zarobku na robociźnie chociażby? ;)

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

Jest taka możliwość ale tylko i wyłącznie jeśli kupisz oryginalne części :)

Jest to zdecydowanie taniej niż jeśli miałbyś im zapłacić za części bo zdzierają z ludzi niemiłosiernie :D

A tak to zapłacisz im tylko za robocizne :) Pozdrawiam

Opublikowano

Wchodzi w grę tylko i wyłącznie zakup oryginalnych części.

Czy ktoś jakiś namiar w WLKP ma na sklep,w któym kupię oryginalne części (wyłączając serwis)?

Dzięki za potwierdzenie!

MIKE

Opublikowano
To czy można przyjechać ze swoimi cześciami do ASO zależy tylko od dobrej woli serwisu. W Bawaria Motors W-wa nie ma takiego problemu, natomiast u Fusa usłyszałem, że nie ma takiej możliwości. Doradca serwisowy z Bawarii sam doradzał jakie firmy produkują częsci na pierwszy montaż do BMW, które od częsci dostępnych u nich w serwisie różnią się tylko opakowaniem (z logo marki BMW i bez). Przy wymianie opon w przypadku "jedynki" klocki hamulcowe na przedniej osi miałem Textara bez żadnych znaczków BMW, na tylniej ATE, w trójce na obu osiach miałem ATE więc nie wiem czy jest sens dopłacać do tekturowego pudełka ze znaczkiem BMW 100% wartości produktu bez logo, gdzie w pudełku z napisem Textar/ATE mamy te same klocki (jak już napisałem przy wymianie opon oraz późniejszej wymianie klocków części z jakich zjechały oba auta z fabruki były identyczne z tymi z pudełka ATE/Textar). Tak samo z czujnikiem zużycia klocków. W ASO BMW 120 zł z nakleją BMW na folii/opakowaniu a ten sam czujnik bez naklejki BMW 65 zł w każdej hurtowni.