Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, Panowie czy ktos z Was staral sie odrestaurowac kierownice??? Pytam poniewaz moja kierownica skorzana ma przetarcie i nieladnie to wyglada, chcialbym sie tego pozbyc, najlepiej byloby to czyms pomalowac ale nie znam zadnych skutecznych srodkow... Bylbym wdzieczny za jakiekolwiek informacje
Opublikowano

Jeśli nie zdarta do gołej kości, to można próbować atakować renoskórem.

Jednym farbuje po aplikacji, innym nie. Ja nie używałem, więc nie wiem, od czego to zależy.

Obszycie daje oczywiście gwarancję dobrego stanu na kolejne lata. Z minusów, to jeszcze nie widziałem kierownicy obszytej tak, żeby była jak fabryczna.

Opublikowano
Renoskor to kiszka jest uzywalem i nie dalo oczekiwanego efektu, w takim razie tylko obszycie na nowo pozostaje. Ta skora jest bardzo poddatna na slonce poniewaz od strony szyby szybciej sie zdziera ...
Opublikowano

Jeśli renoskór to kiszka, to żaen inny specyfik też cię nie zadowoli. Pozosaje obszycie.

Kierwnica ściera się w miejscach najczęściej dotykanych, można auto z garażu tylko w nocy wyprowadzać, a i tak zetrze się od góry i lewej strony.

Opublikowano

w tej samej cenie byś kupił kierownice oryginalnie obszytą, nie poprzecieraną, od jakiegos angola...też jest opcja :)

obszywane juz nie bd tak wygladać ładnie ;p (oryginalnie)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

gdzieś pod Piłą gość obszywa że mucha nie siada.

nie korzystałem widziałem tylko.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały