Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od jakiegos czasu swiruje mi czujnik poziomu paliwa tzn jak jest mniej niz 15L w baku to pokazuje wartosci jakie mu sie tylko spodobaja raz dziala normalnie raz nie podnosi wskaznika wcale po ponownym przekreceniu zaplonu podaje np 30L po kilku probach dziala dobrze. Czasem ma tez taki odpal ze buja wskazówka miedzy 0 a 15. Przy kasowaniu inspekcji wyskoczyl wlasnie jego blad ale wtedy wszystko dzialalo. Dlatego to zignorowalem. Mam do was pytanko czy obejdzie sie bez wyjmowania baku? Zeby to ustrojstwo wymienic.?
Opublikowano
mniej niz 15L w baku to pokazuje wartosci jakie mu sie tylko spodobaja raz dziala normalnie raz nie podnosi wskaznika wcale

Najpierw sprwdź czy się nie zawiesił odpowietrznik w korku paliwa.

Opublikowano
Tzn co mam zrobic

Musisz niestety spróbować wciągać przez niego powietrze od stroy wewnętrznej.

Chwyć go szczelnie w obie dłonie i przyłóż usta.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czujnik poziomu paliwa wyjmiesz od góry, nie trzeba rwać baku.

Pod tylna kanapą masz dekle do baku.

E39 z tego co mi wiadomo nie ma odpowietrznika w korku paliwa, tylko odpowietrza się poprzez tzw. "zbiorniczek wyrównawczy paliwa".

Poczytaj sobie trochę, pooglądaj, wczoraj rozbierałem wszystko, mniej więcej widać jak to wygląda i jest opiska jak to działa: viewtopic.php?f=72&t=193392

Moje oba korki paliwa niestety nie przepuszczają powietrza, więc coś mi się wydaje że tak ma być.