Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam mały problem w mojej e60 3.0d po podpięciu pod Inpe i zczytaniu błędów silnika mam błąd : Kraftstofffilter dzisiaj wymieniłem filtr paliwa na nowy KNECHTA to chyba jeden z najlepszych .Po wymianie skasowałem błąd odpaliłem auto zgasiłem znowupodłaczyłem pod kompa i znowu ten błąd Kraftstofffilter co to moze być błedu nie da sie skasować moze on oznaczac coś innego ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jaki jest kod błędu ? Może chodzi o podgrzewacz filtra.
Opublikowano
A wiecie moze jaki ma numer podgrzewacz do bmw e60 3.0d z 2003r bo nie mam czasu teraz rozbierac specjalnie zeby zobaczyc jaki tam jest numer podgrzewacza a chce sobie zamowic na allegro
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A wiecie moze jaki ma numer podgrzewacz do bmw e60 3.0d z 2003r bo nie mam czasu teraz rozbierac specjalnie zeby zobaczyc jaki tam jest numer podgrzewacza a chce sobie zamowic na allegro

A upewniłeś się że to on jest winny za ten błąd ? Wg. realOEM podgrzewacz można tylko kupić razem z filtrem paliwa i numer czesci to 13328512369

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=NC71&mospid=47753&btnr=13_0982&hg=13&fg=10

• 4 lata później...
Opublikowano
witam mam podobny problem bład 4587, kupiłem z allegro używany podgrzewacz cztero pinowy sprzedawca zapewniał ze sprawny, zamontowałem, skasowałem bład po trzech dniach bład 4587, wiec kupiłem jeszcze jeden od innego sprzedawcy no i znowu to samo, jak sprawdzić czy podgrzewacz jest sprawny, sprawdzałem wtyczke i prad dobiega chyba jest ok...