Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauwazylem ostatnio taki problem - w czasie jazdy prosto kierownica jest lekko przekrzywiona. Malo tego, jak ja puszcze, samochod lekko sciaga w prawo. Auto na gwarancji, wiec zadzwonilem do serwisu, jednak oni twierdza, ze zanim to sprawdza musze sam zrobic diagnostyke i zaplacic za nia 700 zl.

Spotkaliscie sie z czyms takim? Mimo gwarancji sam mam robic diagnostyke ktora pokaze co jest nie tak z samochodem? Czy to nie serwis sam powinien sprawdzic co jest grane i to naprawic skoro jest jeszcze gwarancja?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

... a ktory serwis ci tak ladnie odpowiedzial:)? :?:

byc moze opony sa do wymiany - duzo jest opisane na forum serii 5 F10/11

• Moderatorzy
Opublikowano

Wczoraj w BMW Zdunek była F10 525d prezesa, chciał sprawdzić zbieżność i ew. skorygować ale okazuje się że na zbieżność jest tylko 5tys. km gwarancji :duh: :duh: Ta F10 ma 70tys.

Wprawdzie się nic nie dzieje i nie było z nią żadnych problemów ale ma dostać nowe "obuwie" więc warto być pewnym :)

Opublikowano

ASO w Katowicach.

Rozumiem ze to trzeba najpierw sprawdzic, ale troche mnie zdziwilo ze mam sam za to sprawdzenie zaplacic...

To czy jest usterka czy nie nie podlega dyskusji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

w US daja 2k mil gwarancji na zbieznosc - wiedza, ze nikt w tym czasie nie odkryje zlego ustawienia (np. bazujac na niewlasciwym zuzyciu opon)

ja bym zaczal od sprawdzenia zbieznosci w dobrym warsztacie, czyli nie ASO

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Ja za zbieżność w F11 450pln , Bawaria Janki.....

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

• 4 lata później...
Opublikowano

Może komuś przyda się aktualne info przed wymianą opon.

W poniedziałek wysłałem maile z zapytaniem o koszt ustawienia geometrii.

Podaje ceny:

Bavaria Katowice : 700 zł (netto)

BMW Sikora 800 zł (brutto)

Gazda Gliwice 200 zł (brutto)

Zdecydowałem się na Gazda Gliwice. Po 1,5 godziny dostałem auto z sprawdzonym zawieszeniem, ustawioną zbieżnością i umyty koszt 400 zł brutto. Dodatkowo jeszcze coś w zawieszeniu korygowali.