Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam i szukam i znajduje pojedyncze tematy i posty, odnośnie filtrów.

Mam nadzieję, że nikogo nie urażę zakładając taki temat, no ale wg mnie 2.0d jest tu chyba najwięcej więc nie powinno być z nim problemu.

Pytanko jakie filtry używacie w swoich autach i są ok a z jakimi były problemy, czytałem że po zmianie foltra paliwa na jakiś tam filtr byly problemy i ze MANN jest najlepszym bezprolemowym filtrem. Co z innymi filtrami, za okolo 5k km mam wymianę, olej będzie millersa zamówie sobie u Grzegorza z gcs. No ale pytanie co z filtrami ??

są na allegro zestawy filtrów różnych producentów i pytanie czy jeden producent załatwia sprawę czy jakieś filtry są lepsze jakieś gorsze ??.

za okolo 350zł z wysyłką można kupić zestaw filtrów np MANNa , paliwa, oleju, powietrza i kabinowy z węglem. http://allegro.pl/filtry-mann-zestaw-4szt-bmw-e90-320d-163km-warto-i2486303800.html

ciut drożnej filtry firmy knecht

http://allegro.pl/knecht-zestaw-filtrow-filtry-bmw-3-e90-e91-i2516714937.html

za około 320zł zestawik filtrów boscha http://allegro.pl/zestaw-filtrow-bmw-318d-320d-e90-e91-bosch-2005-i2536146753.html

czy po prostu lepszy jest jakiś MIX np powietrza bosha paliwa MANNA itd...

pzdr. Łukasz

Opublikowano

Tylko Mann i bedzie ok-mialem doswiadczenia z innymi markami i bylo kilka niespodzianek,np ostatnio filtr paliwa firmy hengst i auto nie chcialo odpalic bo paliwo wogóle nie przeplywalo przez filtr,po chwili wymiana na Manna i wszystko cacy :cool2:

Jak dla mnie tylko Mann :D

icon4.png
Opublikowano

Ja też kupiłem hengst (paliwa) i też nie chciał odpalić. Zamawiałem z reklamowanego na górze sklepu i tłumaczyli się, że pomylili towar i do innego auta mi wysłali.

Kupiłem gdzie indziej Knecht i wszystko gra.

Możliwe, że wszyscy z problemami w tym samym miejscu zamawiali a w sklepie mają jakiś błąd w numeracji inwentarza.

W każdym razie Knecht lub hengst u mnie, Manna chyba nie mam nic. Tylko jakiś domyślny filtr odmy zamówiłem i nie zwracałem uwagi jakiej marki.

Paliwo - Knecht

Olej i Powietrze - Hengst

Kabinowy - Bosch (ale kupię z węglem następnym razem)

Odma - sam nie wiem :mrgreen:

Autko śmiga, no ale wątpię, żebym był w stanie odczuć różnicę w filtrach. Olej mam Fuchs 5w30 i wydaje mi się, że autko trochę długo się nagrzewa. 10km w obecnej pogodzie i nie ma temp roboczej (jakieś 87 stopni osiąga jak dojeżdżam do pracy).

Opublikowano

Najwazniejszy jest filtr powietrza. Kazda drobinka ktora wpadnie do turbiny robi masakre, dlatego tez tak wazna jest idealna szczelnosc dolotu.

Nie da sie obiektywnie stwierdzic czy lepszy jest bosch mann czy knecht, nalezy unikac tanich noname`ow i tyle.

Filtr kabinowy jest kompletnie niewazny, moze byc filtron albo chinczyk nic sie nie stanie.