Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

handlarz kitem leci i tyle.

taki amor (33528036026) 7-8 stów kosztuje.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

tia

w tej kasie pierwszy w tabeli cenowej to ten nasz :mrgreen:

TUTAJ POSORTOWANE :!:

a reszta 10 koła droższa plus akcyza i import.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
są u nas :wink:

Opublikowano

Z kolejnych info od Sprzedawcy czyli cd dochodzenia:)

- auto było poleasingowe i było wygrane (kupione) na aukcji w Szwajcarii

- miało wymieniony tylko fartuch przedni plus amor i wahacz

- zawieszenie to jednak gwint - nie jest seryjne

Dodatkowo co oferuje właściciel:

- przed sprzedażą wymianę zawieszenia na seryjne (pewnie zwykłe z 335i)

- wykupienie gwarancji na rok w Compensa lub Axa za 2000 zł (na serwisowanie auta w Autoryzowanym serwisie do 12000 zł)

To auto to albo mega mina albo facet potrzebuje jakąkolwiek gotówkę:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

na początek telefonik do warsztatów z pieczątek i weryfikacja.

jak przedzie to do aso ruszaj.

Opublikowano

Rozumiem że standardowe pytania potwierdzające czy takie auto było u nich na serwisie w tym terminie? Macie jakieś dodatkowe info jakich informacji udzielają serwisy z UE? O coś więcej można pytać?

Sprzedawca twierdzi jeszcze że turbina była wymieniona zaraz po odebraniu auta od lakiernika czyli "być może" była uszkodzona w trakcie dzwona? Jest to fizyczne możliwe?

Opublikowano

Turbina uszkodzona po dzwonie....

Przypomina mi się jak Alfą JTD urwałem miskę olejową. Nagły ubytek oleju uszkodził turbinę, zanim zapaliła się czerwona kontrolka turbina była martwa.

Opublikowano
No nic. .Jutro sprawdzam serwisy. Dobrze że moja druga połowa śmiga po niemiecku:) Jeśli przejdzie serwisy sprawdzę w środę ramę pomiarową i geometrię i generalnie niech go obejrzą od spodu. Niestety fakt jest taki że zaczynam się zniechęcać:( W przypadku USA zawsze można zamówić Copart i sprawdzić fotki a tutaj istna loteria. Jest trochę wersji bezwypadkowych ale sedan i coupe - dla mnie mało funkcjonalne chociaż zobaczymy:)
Opublikowano

znam to auto. kto je sprzedaje, komis z ostrobramskiej czy dostałes juz numer na prywaciarza?

kupione na aukcji w szwajcarii, bylem zainteresowany, chcialem kupic dla siebie , przebili mnie mocno przed końcem i odpuściłem.

przebieg napewno ori, w szwajcarii nikt nie kreci, zadzwon po serwisach , sam zobaczysz.

zawias gwint, zmienieniony tam przez wlasciciela. osobiscie wolałbym to co bylo w serii.

Nie wiem jak naprawiony. Przepuscilbym przez sciezke u FUSA, potargowal troche i jesli z glowa naprawiona, mocno bym sie nad nią zastanowil, bo mi np bardzo sie podoba.

Opublikowano

Ciąg dalszy:)

Historia serwisowa i książka oryginalne. Serwisy potwierdziły historię i przebiegi.

W środę wizyta w serwisie blacharsko lakierniczym Subaru - mam do nich zaufanie bo robili mi kilka samochodów na pomiary techniczne i oględziny.

Jeśli będzie ok - ścieżka zdrowia i komputer. Zobaczymy co wyjdzie. Co radzicie sprawdzić ewentualnie jeszcze?

Opublikowano

nie widzialem jej live, za daleka wycieczka na ogledziny ;-) sprowadzanie samemu za duzo kosztuje, jak biorą po kilka aut, to transport sie ładnie rozkłada, celnik ocli normalnie, jak wszystko zliczylem odpuscilem, bo wyszlaby podobne pieniadze, a bym sie tylko naszarpał.

troche inny świat niz STi, wiec nie wiem co mieliby w subaru sprawdzac ;-) miernikiem mozesz sam pomierzyc . Wg mnie taką furą jedzie sie na serwis, gdzie maja wszytskie parametry i są w stanie dokładnie sprawdzic czy nie robi czterech sladów , generalnie nie wyobrazam sobie kupna takiego auta bez wizyty w serwisie ;-)

swoje e60 brałem u Fusa, od nowosci tam serwisuje i jestem zadowolony, zawsze mozna wyrwać jakąś eme na testa, wiec mam do niego zaufanie. Tobie proponuje rezerwowac termin, bo z tym roznie bywa, przygotowac z 5 paczek i niech przegladaja dokladnie, zrobia liste co trzeba wymienic lub ile pożyje i bedziesz wiedzial na czym stoisz.

Opublikowano

Sprawdzam auto w Łodzi bo i prywatnie jest ono w Łodzi.

Zaczne od sprawdzenia jak było naprawione i od pomiarów na ramie. Później standardowa ścieżka diagnostyczna a na końcu serwis BMW. I wtedy zobaczymy.

Opublikowano
Jestem już trochę na tym forum, ale po raz pierwszy spotkałem się z kimś, kto z taką desperacją traktuje kupno auta, które nawet jak w tej chwili nie jest szrotem( powiedzmy że dobrze zrobione) to ze względu na odniesione uszkodzenia po jakimś czasie, zacznie mieć dolegliwości stanu powypadkowego. Naprawdę bardzo ci kibicuję, domyślam się, że jesteś tak napalony na ten samochód, że tylko najgorsza diagnoza może ciebie zniechęcić do kupna. Jakiekolwiek światełko w tunelu( wady i zalety 50/50 przypuszczam że nie zawachasz się kupić to auto. Jak nie masz wystarczającej gotówki na taki samochód to dozbieraj i poszukaj czegoś innego. Ja tylko głośno myślę nic więcej.
Opublikowano

Podchodzę do tego auta sceptycznie i na pewno jeśli usłyszę cokolwiek negatywnego na temat naprawy czy ewentualnych uszkodzeń jakie miało to auto to odpuszczę bo nie jestem kamikadze:) Swoją RAV4 też sprawdzałem i dopiero gdy usłyszałem że jest ok i naprawiona jest profesjonalnie to zdecydowałem się na kupno.

Nie chodzi o kasę (choć uważam od pewnego czasu wydawanie ponad 100 tys zł za auto za pewną paranoję) tylko o dostępność takich aut w Polsce. Rozmawiałem dziś z facetem profesjonalnie ściągającym auta ze Szwajcarii i powiedział że kupienie takiego BMW nawet w DE czy Szwajcarii w doobrym stanie nie jest łatwe.

Prędzej kupię Subaru Imprezę posalonową z Polski niż minę więc spokojnie:) Szkoda tylko że przez takie kombinacje w naszych kochanym kraju nie da się poszukać fajnego auta:(

Opublikowano
Ten człowiek, który się zajmuje sprowadzaniem aut ze Szwajcarii zapomniał ci powiedzieć, że za 20tyś CHF przy odrobinie szczęscia (wiedzieć gdzie szukać) możesz kupić taki model i rocznik z tym że, z przebiegiem 300tys. powiedzmy lekko obtarty czy coś w tym guście, ale cały nie bity, nie przekoszony we wzorowym stanie technicznym. Ale cóż, niektórych w naszym kraju przeraża przebieg rzędu 150tyś
Opublikowano
Dokładnie to mi powiedział. Tylko zależy gdzie auto ten przebieg złapało. Mówił że mozna trafić perły po 200 tys autostradowych i wtedy jest malina ale to rzadkości. Tak samo jak powiedział że żadne auto powypadkowe nigdy nie będzie już w 100% sprawne i tak samo się z nim zgadzam. Dlatego od dziś zaczynam przeglądać oferty 330XD:) osiągi podobne a wybór nieco większy:) Bo 335D to też rzadkość w kombi niestety.
Opublikowano
Kup sobie Audi RS4 i zobaczysz co to moc i kultura wolnossaka. Dieslem to można karuzelę napędzać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dieslem to można karuzelę napędzać.

:norty: a co powiesz o Audi i Le Mans? :roll: jednak czasem daje rade :mrgreen:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dieslem to można karuzelę napędzać.

:norty: a co powiesz o Audi i Le Mans? :roll: jednak czasem daje rade :mrgreen:

Marketingowy bełkot. Wygrywają tylko dlatego....że rzadziej tankują.

Opublikowano

Witam Panów serdecznie:)

problem się rozwiązał sam - auto się sprzedało zanim zdążyłem je sprawdzić:) Pewnie poszła ostra promocja i ktoś się skusił:). Wątek do zamknięcia choć pewnie za chwilę pojawię się z kolejnymi autami bo tematu nie odpuszczam:)

Pozdrawiam i dzięki za pomoc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.