Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam niedawno sie dowiedzialem ze moja druga kobieta bierze olej.Zaraz po kupnie sprawdzilem stan oleju i date wymiany.Bylo pod srodkiem (bardziej na min, niz na rowno).No wiec zrobilem dobre 4-5tys.Niedawno w czasie drogi praca dom plus jakis sklep po drodze zapalila sie zolta kontrolka oleju wiec wyl.silnik natychmiastowo odczekalem i sprawdzilem bylo na dobrym min.

Mialem manuala przy sobie i wyczytalem ze moge zrobic kilka km wiec kontynuowalem do domu trase.Tam dolalem dobry liter wszystko wsio jak powinno sie w garazu na prostym i oczywiscie zimnym silniku.Dodam ze trasa ktora robilem byla pelna chopek i do konca juz sie nie wlaczyla kontrolka oleju.Teraz jak odpalam gablote slysze cykanie plus smrod oleju kiedy jest cieply silnik.

Jaki olej byl juz wlany to nie wiem,wlalem pol syntetyk.A przejechane ma 55tys.

Dodam jeszcze to ze po wlaniu nie jezdzilem za duzo moze 30km.

Moje pytanie to czy moglem go zgrzac bez tego oleju,czy moze to przez ten mixolejowy.

Czy pomoze wymiana oleju.?

Aha nie chce sluchac to ze bierze mi olej dlaczego i co musze z tym zrobic.

Wiem ze jest silnik jest suchy i odma dobra.Poprostu kochana tak ma.

Opublikowano
Moim skromnym zdaniem powinieneś jak najszybciej wymienić olej ,i nie jeździć na takim mixie ,Oleje różnych marek zawierają różne dodatki które po zmieszaniu bardzo źle smarują silnik.
Opublikowano

Wiem zrobie to napewno.Ale meczy mnie mysl , ze moglem kochana zatrzec?

A teraz mnie nie bedzie w domu,dopiero wracam po kilku tygodniach.I dopiero po powrocie pojedziemy na garaz.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To nieźle ją skrzywdziłeś dolewając taki kiepski olej, lepiej zmień szybko na porządny syntetyk dedykowany do tego silnika.