Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Bmw e46 320D 150KM. Problem pojawil sie jakis czas temu... Jechalem autostrada i po zjezdzie na droge ekspresowa wychodzac z zakretu dodalem gazu po czym nastapilo szarpniecie autem, zapalila sie kontorolka (spirala DDE) i auto jechalo na trybie awaryjnym. Odstawilem samochod i na nastepny dzien rano mialem problem z odpaleniem a kiedy juz odpalil to ku mojemu zdziwieniu auto jechalo tak samo dynamicznie jak wczesniej. Problem z trybem awaryjnym zniknal lecz kontorlka DDE pali sie caly czas. Przy odpalaniu zimnego silnika wystepuja skoki obrotów i auto kopci na bialo po czym problem znika po jakis 5 sekundach no i jak widac po odczycie, praca cylindrów jest nie rowna. Wydaje mi sie tez ze 730 obrotow to chyba za malo, nie wiem nie znam sie kompletnie a na aucie mi zalezy. Prosze o pomoc.

Przed chwila wyczytalem bledy na Inpa:

4521 4521 (1296) air charge control

43F1 elect. spare heater

4AB2 elect. spare heater

4222 Glow plug zylinder 2

4B90 rail pressure monitoring at engine-start

4212 Glow plug zylinder 1

4242 Glow plug zylinder 4

4232 Glow plug zylinder 3

4560 (3002) rail pressure plaus. amount controlled

4570 rail pressure plaus. amount controlled

4501 control of exhaust re-circulation

Czy ktos jest w stanie powiedziec mi o co chodzi? Prosze o pomoc bo w temacie jestem calokowicie zielony. Dodaje jeszcze zdjecia z odczytu:

http://img703.imageshack.us/img703/3644/newbitmapimagezk.png

http://img842.imageshack.us/img842/2089/newbitmapimage3n.png

http://img3.imageshack.us/img3/7281/newbitmapimage2sl.png

Opublikowano
Do podmiany czujnik ciśnienia CR. Po wymianie wykasuj błędy i sprawdź czy któryś powróci. Korekcje zawyżone ze względu na wyrównanie tolerancji biegu jałowego.
Opublikowano
To tylko to? Jest opcja ze to kwestia tylko czujnika CR (cokolwiek to jest :( )? Najlepiej w mojej sytuacji to wiedziec napewno co to moze byc jesli jest to mozliwe gdyz mieszkam w Niemczech a tu naprawy aut to kolosalne sumy w przeciwienstwie do Polski.
Opublikowano
Ok juz mniej wiecej sie zorientowalem co i jak, ale jeszcze tylko pytanie co masz na mysli mowiac o ściazce "odzyskania mocy"? co to jest?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wpisz w google "320d spadki mocy" lub "320d brak mocy" i wszystkiego się dowiesz :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 3 miesiące temu...