Skocz do zawartości

Jak zrobic zeby po ruszeniu zamykaly sie aut. drzwi e39

BMW e39

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak zrobic aby centralny zamek aut.zamykal sie zaraz po ruszeniu auta??moj kolega tak ma i tez bym to chcial zrobic u siebie...Z gory dzieki za pomoc.Ps:moze ktos wie co zrobic zeby radio sie wlaczalo bez kluczyka?Z gory dzieki za pomoc...

Zakodować moduł GM. Co do radia to można zakodowac pamięć ostatniej słuchanej stacji radiowej pod kluczyk

Mozesz jasniej??jak to dokladnie zrobic krok po kroku??

i chce normanie wlaczac radio bez przekrecania kluczyka...

Nie da się radia odpalić bez włożonego kluczyka.

A kodowanie stacji radiowej i automatyczne zamykanie przy określonej prędkości zrobisz NCSem

• Zasłużeni forumowicze
Nie da się radia odpalić bez włożonego kluczyka.

A kodowanie stacji radiowej i automatyczne zamykanie przy określonej prędkości zrobisz NCSem

Nie prawda , ja mam w e39, że radio działa bez kluczyka ,więc jest jakiś sposób na to, ale ja już tak kupiłem :search:

Można sobie ustawic "radio z kluczyka czy bez"

Wciskasz dwa skrajne przyciski te co są do wybierania stacji radiowej (ich jest najwięcej w radiu i są w jednej lini )Trzymasz skrajne przyciski i przekręcasz kluczyk w stacyjce/Otwiera się w radiu menu serwisowe i podajże pierwsza opcja jest właśnie do tego ustawienia.Jakoś to było KL 30 i KL 00 .Musisz zobaczyc ,która opcja jest do tego ,żeby radio grało bez kluczyka.

Edytowane przez cravcu

Można sobie ustawic "radio z kluczyka czy bez"

Wciskasz dwa skrajne przyciski te co są do wybierania stacji radiowej (ich jest najwięcej w radiu i są w jednej lini )Trzymasz skrajne przyciski i przekręcasz kluczyk w stacyjce/Otwiera się w radiu menu serwisowe i podajże pierwsza opcja jest właśnie do tego ustawienia.Jakoś to myło KL 30 i KL 00 .Musisz zobaczyc ,która opcja jest do tego ,żeby radio grało bez kluczyka.

Nie zrobisz tego w dużej navi chyba ze w mid ten patent przejdzie

http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg

W mid to dziala i przypuszczam ze w navi tez jest jakis sposob na to.Tak jak z ogladaniem Tv podczas jazdy ale jak to sie robi to nie wiem.

Sorry za brak polskich znakow ale teraz pisze z innego komputera.

w NCS ustawisz w car&key memory, tylko że trzeba ustawić osobno w 'car', osobno w 'key'.

O tyle to jest fajne, ze w jednym kluczyku mozesz mieć autozamykanie zaprogramowane, a w drugim nie (gdyby kogos wkurzało)

Jednak nie polecam tej opcji, bo raz, ze nie otwiera się po wyłączeniu zapłonu, dwa, że męczysz tym bardziej siłowniki, które lubią sie uszkodzić.

Ja mialem dodatkowo selektywne otwieranie, czyli najpeirw kierowca, potem reszta i w koncu padł mi siłownik w drzwiach kierowcy.

W mid to dziala i przypuszczam ze w navi tez jest jakis sposob na to.Tak jak z ogladaniem Tv podczas jazdy ale jak to sie robi to nie wiem.

Sorry za brak polskich znakow ale teraz pisze z innego komputera.

W dużej navi menu serwisowe radia wywolujesz przyciskiem select i tam takiej opcji nie ma...

Jeśli da się ustawić radio bez kluczyka mając dużą navi to ja chętnie sie dowiem jak.

Bo mi się nie udało wynaleźć patentu.

Automatyczne zamykanie jest o tyle dobre, że na światłach, czy w innym miejscu nikt Ci do auta nie wejdzie i nie wywlecze z niego.

Ja sam kodowałem ta opcje po tym, jak w środku nocy nieoznakowany radiowóz zajechał mi drogę a gliniarz po cywilnemu otworzył mi drzwi od pasażera "zapominając" wcześniej pomachać mi odznaką.

Selektywne otwieranie też mam ustawione i wg mnie to o tyle dobra opcja, ze nikt, kogo nie chcesz ze sobą zabrać nie zapakuje Ci się do samochodu.

Jeśli da się ustawić radio bez kluczyka mając dużą navi to ja chętnie sie dowiem jak.

Bo mi się nie udało wynaleźć patentu.

Automatyczne zamykanie jest o tyle dobre, że na światłach, czy w innym miejscu nikt Ci do auta nie wejdzie i nie wywlecze z niego.

Ja sam kodowałem ta opcje po tym, jak w środku nocy nieoznakowany radiowóz zajechał mi drogę a gliniarz po cywilnemu otworzył mi drzwi od pasażera "zapominając" wcześniej pomachać mi odznaką.

Selektywne otwieranie też mam ustawione i wg mnie to o tyle dobra opcja, ze nikt, kogo nie chcesz ze sobą zabrać nie zapakuje Ci się do samochodu.

To teraz wiadomo, po co BMW dało taką możliwość a notabene 5er uchodzi za gangsterski wóz wg filmowców :norty:

To czekaj grzecznie na pad siłownika ;)

Do momentu jego uszkodzenia cały czas byłem przekonany, że sterownik najpierw uruchamia siłownik drzwi kierowcy, potem całą resztę zostawiając już ten pierwszy w spokoju. Niestety tak nie jest i również targa ten siłownik pomimo iż już jest w pozycji otworzonej. Jakie będą konsekwencje, już każdy się chyba domyśli.

Automatyczne zamykanie po starcie tez miałem, ale nie mogłem znieść widoku, gdy mi pasażerowie chcący wysiąść próbowali wyrwać klamkę, ciągle zapominając, że drzwi się same zamykają, a ja ciągle musiałem podnosić głos i ciśnienie krwi zarazem ;)

Poza tym, w dzień widać co się dookoła dzieje, a w nocy dla bezpieczeństwa zawsze można ręcznie zaryglować drzwi.