Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od pewnego czasu mam problem z nawiewem od strony pasażera. Mianowicie piszczy i szeleszczy w trakcie pracy nadmuchu...

Nawet jeszcze przez 20-30 sekund po wyłączeniu silnika słychać jego piszczącą pracę.

Panowie, jak temu zaradzić? :>

pzdr :)

BMW E60 530D SEDAN 2003r
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, przyczyn możesz mieć wiele, albo pada silnik nadmuchu zbiera się tam wilgoć z różnicy temperatur i ośka z łożyskami rdzewieje albo masz liście albo inneydwała rzeczy z góry przy chłodniczce, u mnie też dmuchawa dawała różne dzwięki aż do momentu kiedy wymieniałem filtr kabinowy i okazał się że są liście ale jak się tam dostały tego nie wiem, po ich usunięciu wszystko ustało.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Jest to mój pierwszy post na tym forum,dlatego witam wszystkich i pozdrawiam!Mam na imię Tomek.

W moim aucie również świszczy silnik dmuchawy.Przyczynę zlokalizowałem,jest to nieszczelna obudowa filtra kabinowego,przez co prawdopodobnie dostaje się tam woda.Z tym sobie poradzę.

Natomiast moje pytanie,jak się dostać do silnika dmuchawy aby go wyczyścić i nasmarować?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest to mój pierwszy post na tym forum,dlatego witam wszystkich i pozdrawiam!Mam na imię Tomek.

W moim aucie również świszczy silnik dmuchawy.Przyczynę zlokalizowałem,jest to nieszczelna obudowa filtra kabinowego,przez co prawdopodobnie dostaje się tam woda.Z tym sobie poradzę.

Natomiast moje pytanie,jak się dostać do silnika dmuchawy aby go wyczyścić i nasmarować?

Ja wymieniałem na nowy swój silniczek dmuchawy bo podobno smarowanie pomaga na krótko a rozbierania i potem składania jest na 4-5 godzin, zrobiłem foto relację tak że pewnie się przyda: viewtopic.php?f=15&t=173383&hilit=dmuchawy+e60