Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

W zasadzie mam E34, ale niedawno zamontowalem kierownice od E39, 97 lub 98r.

Jak sa duze upaly kierownica mi charakterystycznie piszczy (skrzypi). Na poczatku myslalem ze jest to wina zlego spasowania kierownicy z kolumna, bo wiadomo ta w e34 jest nieco inna. Cos na poczatku tarlo itp, ale po czasie wszystko sie ulozylo, wyjalem kierownice jeszcza raz, nasmarowalem wszystkie elementy, ktore sie stykaja z kolumna i kierownica dalej skrzypi. Problem lezy chyba w niej samej, skrzypienie musi sie wydobywac gdzies ze srodka, spod tych plastikowych pierscieni. Skrzypienie to jest to typowy pisk plastiku o plastik, nie metal. Moze u was byla podobna sytuacja, bo juz zglupialem.

Z tego co wyczytalem to czesty problem w E39, ale w mrozy. A u mnie jest na odwrot.

Opublikowano
Ja mysle ze to moze pod tymi plastikowymi pierscieniami jak sie zdejmie kierownice. Bede musial znow ja zdjac. Mam olej w sprayu to tam popsikam i zobacze czy pomoglo.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.