Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
BTW co to są za kratki w bagażniku zaraz nad nadkolem?

Osłony tylnych głośników.

Opublikowano
bigsumo w mojej mieścinie ciężko będzie znalezc fachowca od BMW :D a tym bardziej w sobotę.Nie wiem jak stoisz z kasą?Ale ja przy kolejnym zakupie podjadę do ASO koszt kilku stówek a można uniknąć wpadki :D W katowicach było ASO teraz jest przeniesione.Jeśli sprzedający ma jakieś niespodzianki to napewno odmówi wizyty w aso
never again N46
Opublikowano

Myślałem o ASO, ale wpierw chciałbym zobaczyć ją na własne (lub przy pomocy Was) oczy, żeby nie wywalić 600 pln w błoto za trupa (tyle mi powiedzieli w ASO Katowice).

BTW co to są za kratki w bagażniku zaraz nad nadkolem?

Osłony tylnych głośników.

Heh też do wymiany...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Teraz bliżej i szybciej do Bielska, niż do Katowic. /do ASO/

Odnośnie zmian samochodów, ci co obracają pojazdami o wartości 10-20kzł potrafią je zmieniać zanim pozbędą się starego. Najpierw kupują nowy, potem sprzedają stary /zostawiają w rozliczeniu/ Dlaczego? Bo zamiast robić większe inwestycje w nowe opony, klocki, tarcze, sprzęgła, zawieszenie itd wolą to dołożyć do 'nowego'. Rano był u mnie koleś z komisu sam. , sprzedaje 2-3 sam. tygodniowo właśnie z przedziału do +/- 20kzł. Mówi, że takiego ruchu w interesie jak ma od paru miesięcy dawno nie miał, a na samochody z małym silnikiem i niewielkie gabarytowo to jak by mógł to by robił zapisy.

U nas ciągle liczy się ROCZNIK, stan wizualny, przebieg i niska cena. Mechaniką się nikt nie przejmuje, tego nie widać.

Opublikowano
Teraz bliżej i szybciej do Bielska, niż do Katowic. /do ASO/

Dzięki! Nawet nie wiedziałem, że tam jest ASO... Zapytanie o ceny poszło (nie wiem dlaczego, ale co ASO to ceny przeglądu i historii inne :) )

Dlaczego? Bo zamiast robić większe inwestycje w nowe opony, klocki, tarcze, sprzęgła, zawieszenie itd wolą to dołożyć do 'nowego'

No a ja mam inne podejście i wychodzę z założenia, że lepszy wróg znany niż nieznany :).

Opublikowano

No i lipa

Wysłałem kuzynów ze Śląska na oględziny tego auta... Szyba od strony pasażera wymieniona i ciężko chodzi, malowany praktycznie z każdej strony (oprócz maski - sprawdzane miernikiem), jakiś problem z wrzuceniem dwójki i czwórki, po ruszeniu jakieś głuche stuki - prawdopodobnie od wału. Z papierowych spraw brak briefu i ciężko określić skąd to auto przyjechało i ilu miało właścicieli (z vinu - francja, właściciel twierdzi - włochy). Po tym wszystkim nawet go nie brali na kanał... nie polecam.

Pozdrawiam

Opublikowano
Dlaczego? Bo zamiast robić większe inwestycje w nowe opony, klocki, tarcze, sprzęgła, zawieszenie itd wolą to dołożyć do 'nowego'

No a ja mam inne podejście i wychodzę z założenia, że lepszy wróg znany niż nieznany :).

Oczywiscie, ze takie podejście jest rozsądniejsze. Szczególnie, jeśli auto masz kilka lat albo od nowości.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...