Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Koledzy poproszę o pomoc w ocenie samochodu, VIN: WBANE73557CM47680

moto.allegro.pl/bmw-e60-530i-...-.html

Dwa lata temu wyglądała tak: autobidmaster.com/COPART_2007_BMW_530I_TX_CORPUS

Sprzedawca nie ukrywa, że była bita. Czy w ogóle warto interesować się tym egzemplarzem?

Z góry dziękuję.

Dane pojazdu

Art. Wartość

Numer podwozia WBANE73557CM47680

Kod typu NE73

Typ 530I (USA)

Typoszereg E E60 ()

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik N52

Pojemność skokowa 3.00

Moc 190

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka LEDER DAKOTA/BEIGE 3 (LCBA)

Data prod. 2006-05-10

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Dummy-SALAPA

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatyczna skrzynia biegów

S2VBA REIFENDRUCKANZEIGE Kontrola ciśnienia w oponach (RDC)

S319A INTEGRIERTE UNIVERSAL-FERNBEDIENUNG Zintegrowana pilot uniwersalny

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S524A ADAPTIVES KURVENLICHT Adaptacyjne doświetlanie zakrętów

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

S639A KOMPLETTVORB. HANDY USA/CDN Instalacja tel. kom. kompl. USA/CDN

S655A SATELLITENTUNER Radio satelitarne BMW

S663A RADIO BMW PROFESSIONAL Radio BMW Professional

S694A CD-WECHSLER VORBEREITUNG Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD

S697A AREA-CODE 1 Area-Code 1 do DVD

S818A BATTERIEHAUPTSCHALTER Główny wyłącznik akumulatora

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

S925A VERSANDSCHUTZPAKET Ochronny pakiet wysyłkowy

S9AAA AUSSENHAUTSCHUTZ Zabezp. zewn. pokrycia z tworzywa szt.

Wyposażenie seryjne

S216A SERVOTRONIC Wspomaganie układu kier. Servotronic

S2CFA LM RAEDER STERNSP. 138 MIT NOTLAUF. Obr. BMW, st. le. spr. gw. 138

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S354A GRUENKEIL-FRONTSCHEIBE Szyba przednia ziel. z klinem ziel.

S442A GETRAENKEHALTER Uchwyt do napojów

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S645A RADIO-STEUERUNG US Radio v

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

S823A HEISSLAND-AUSFUEHRUNG Wersja dla ciepłych krajów

S845A AKUSTISCHE GURTWARNUNG Akustyczne ostrzeżenie o pasach

S850A ZUSAETZL. TANKFUELLUNG EXPORT Dodatkowe napełnienie zbiorn. na eksport

S853A SPRACHVERSION ENGLISCH Wersja językowa, angielski

S876A FUNKFREQUENZ 315 MHZ Częstotliwość radiowa 315 MHz

S992A STEUERUNG KENNZEICHENBEFESTIGUNG Sterowanie mocowania tabl. rej.

Edytowane przez DonYoker
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Daj sobie spokój z samochodem który miał urwane przednie i tylne zawieszenie, wymieniana deska rozdzielcza i bóg wie co jeszcze, odpowiedz sobie na pytanie , kupując 530i będziesz chciał pewnie trochę pocisnąć i czy przy np 230km/h będziesz myślał o drodze czy o własnym samochodzie bo może ktoś czegoś zapomniał dokręcić albo zamienił niechcący długość śrub :norty: Dołożysz może z 5tys do tej ceny i sprowadź sobie z De pewną sztukę, moja rada, zrobisz jak uważasz.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Koledzy nie wspomnieli, że w aukcji zaznaczone bezwypadkowy :roll: niezbyt ładne podejście, nie wygląda to na stłuczkę :P

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
nie słuchaj forumowych wróżbitów tylko poświęć 300-400zł na pomiar geometrii czy tam punktów kontrolnych karoserii, jak zwał tak zwał. cena nie jest okazyjna więc jest szansa, że auto mogło być dobrze naprawione. kolega który proponował wyjazd do niemiec jest chyba niepoprawnym optymistą. Auta od tureckich biznesmenów również są po przejściach, często poważnych. a auta od prywatnych właścicieli z przebiegami do 150 000 w fajnej konfiguracji kosztują od 14-15tys euro (plus akcyza, ubezpieczenie, transport, rejestracja). Jedź na miejsce, zbadaj płytę podłogową, potarguj cenę ( myślę, że koło 55tys moznaby ją wyrwać).
Tarcze hamulcowe Rotinger
Opublikowano

I nie słuchajmy

Daj sobie spokój z samochodem który miał urwane przednie i tylne zawieszenie, wymieniana deska rozdzielcza i bóg wie co jeszcze, odpowiedz sobie na pytanie , kupując 530i będziesz chciał pewnie trochę pocisnąć i czy przy np 230km/h będziesz myślał o drodze czy o własnym samochodzie bo może ktoś czegoś zapomniał dokręcić albo zamienił niechcący długość śrub :norty: Dołożysz może z 5tys do tej ceny i sprowadź sobie z De pewną sztukę, moja rada, zrobisz jak uważasz.

:cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie słuchaj forumowych wróżbitów tylko poświęć 300-400zł na pomiar geometrii czy tam punktów kontrolnych karoserii, jak zwał tak zwał. cena nie jest okazyjna więc jest szansa, że auto mogło być dobrze naprawione. kolega który proponował wyjazd do niemiec jest chyba niepoprawnym optymistą. Auta od tureckich biznesmenów również są po przejściach, często poważnych. a auta od prywatnych właścicieli z przebiegami do 150 000 w fajnej konfiguracji kosztują od 14-15tys euro (plus akcyza, ubezpieczenie, transport, rejestracja). Jedź na miejsce, zbadaj płytę podłogową, potarguj cenę ( myślę, że koło 55tys moznaby ją wyrwać).

No w to że została dobrze naprawiona to nikt nie wątpi, mówią o tym chociażby alu nity użyte do mocowania nadkola zamiast oryginalnych kołków po 1zl każdy :mad2: to tylko wizytówka tej super naprawy, masz rację , łatwo nie jest trafić dobrą 530i czy to w De czy na naszym łez padole ale żeby nie być gołosłownym to proszę http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-530i-individual-navi-pdc-sd-xenon-lederbeige-l%C3%BCbeck/165804124.html?lang=de&pageNumber=3&__lp=4&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=16%2C17%2C18%2C19%2C20%2C21%2C22%2C65%2C23%2C66%2C24%2C25%2C26%2C67%2C70&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&minFirstRegistrationDate=2003-01-01&maxPrice=15001&negativeFeatures=EXPORT&daysAfterCreation=1&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED lakiernie sobie maskę i tylny zderzak i ma auto o niebo lepiej wyposażone i co wielce prawdopodobne w porównaniu do tej 100% bezwypadkowe :mrgreen: przy dzisiejszym kursie euro i tych uszkodzeniach calość nie przekroczy 60tys zł , celowo zadzwoniłem, zszedł na 13.200€ poza uszkodzeniami unfallfrei ! Jeszcze raz, wróżbita czyli Ja radzi Ci trzymać się od takich padalców jak ten z niesamowitej okazji z daleka ! Okazja jest , nie przeczę , ale tylko dla sprzedającego :duh:

Opublikowano
W tym linku który przytoczyłeś jest jeden mały knif. Oferujący ten samochód to "Mozik Autohandel". Moim zdaniem to zwykłe kebabbmw od ciemnych przyjaciół :), a to oznacza że unfallfrei jest tyle samo warte co nasze 1000% bezwypadkowy. Porządne od Niemca kosztuje trochę więcej.
Opublikowano
53 tys za auto, 10tys zł akcyzy, + nowa maska, ta się nie nadaje (chyba że ktoś chce mieć szpachle na masce), + lakierowanie ok 1tys zł, żeby to zrobic profesjonalnie. do tego dochodzi koszt sprowadzenia, ubezpieczenia, recykling, auto jest lepiej wyposażone, ale rok starsze, oprócz tego nie jestem pewien czy taki unfallfrei, szczególnie, że z prawej stronie dziwnie wisi przedni zderzak . zdjęcia zrobione przez handlarza w cieniu drzewa (prawie nic nie widać) to na pewno przypadek. prwdziwie perełka!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
53 tys za auto, 10tys zł akcyzy, + nowa maska, ta się nie nadaje (chyba że ktoś chce mieć szpachle na masce), + lakierowanie ok 1tys zł, żeby to zrobic profesjonalnie. do tego dochodzi koszt sprowadzenia, ubezpieczenia, recykling, auto jest lepiej wyposażone, ale rok starsze, oprócz tego nie jestem pewien czy taki unfallfrei, szczególnie, że z prawej stronie dziwnie wisi przedni zderzak . zdjęcia zrobione przez handlarza w cieniu drzewa (prawie nic nie widać) to na pewno przypadek. prwdziwie perełka!

10 tys akcyzy od takiego auta to płacą tacy jak TY zieloni w temacie a nie ludzie z korą mózgową, zauważyłem już ze wolisz rozje :duh: ańca od lakierowanej maski, tutaj widzisz że zderzak wisi a tam nie widzisz samochodu robionego w imadle, wytknąłeś rocznik a nie zauważyłeś różnicy wyposażenia które jest droższe od dwóch lat w metryce , zanim znowu napiszesz sprawdź chociaż jeden jej (koszt) dodatek, np. fotele komfort. Podałem Ci pierwsze z brzegu 530i, na dobre auto trzeba zapolować ale chyba niepotrzebnie się wydymam :duh:

Opublikowano

10 tys akcyzy od takiego auta to płacą tacy jak TY zieloni w temacie a nie ludzie z korą mózgową, zauważyłem już ze wolisz rozje :duh: ańca od lakierowanej maski, tutaj widzisz że zderzak wisi a tam nie widzisz samochodu robionego w imadle, wytknąłeś rocznik a nie zauważyłeś różnicy wyposażenia które jest droższe od dwóch lat w metryce , zanim znowu napiszesz sprawdź chociaż jeden jej (koszt) dodatek, np. fotele komfort. Podałem Ci pierwsze z brzegu 530i, na dobre auto trzeba zapolować ale chyba niepotrzebnie się wydymam :duh:

tak się składa, że doskonale znam wszystkie procedury, przepisy a takze sposoby ich omijania dzięki panom rzeczoznawcom (na dzień dzisiejszy w Eurotaxie dokładnie ten samochgód z tego rocznika stoi w wartości bazowej 45700zł bez korekty za przebieg i wyposażenie) i tak dalej, ale chyba z pełnym wykorzystaniem kory mózgowej ktoś tu nie zrozumiał, że rozmawiamy w temacie, który założył pan prywatny kupujący, który raczej jest "zielony w temacie".

Nikt nie mówił co ja wolę a co nie, po prostu wkurza mnie takie wróżenie z trzech zdjęć. tak jak teraz mówisz o samochodzie robionym w imadle - skąd do cholery to wiesz? widziałeś jakiekolwiek dokładne zdjęcia zniszczeń? takie gadanie bez sensu jest oznaką bycia zielonym w temacie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jedynym który wróży ze zdjęć w tym temacie jesteś TY i tylko TY ! Ja nie muszę tutaj wróżyć bo są wklejone zdjęcia z usa gdzie jak dla mnie i dla amerykańskich przepisów bezpieczeństwa ten rozj :duh: aniec nadaje się tylko do huty albo polaka takiego jak TY, tylko TY chcesz z nim jechać na jakieś śmieszne pomiary ale równocześnie razi cię opadnięty zderzak w tej z De :mrgreen: jednocześnie sugerujesz że auto naprawione na nitach z castoramy jest dobrą ofertą pod warunkiem że sprzedający zejdzie jeszcze z ceny. Coś mi się wydaje że mieszkasz albo urodziłeś się w Pleszewie, inaczej tego wytłumaczyć sobie nie umiem :mad2: Nie wstydź się , napisz skąd jesteś, to przy dzisiejszej motoryzacyjnej mapie polski sporo wyjaśni :mrgreen:
Opublikowano
proponuję jakiś kurs czytania ze zrozumieniem albo coś w tym stylu. uważam tą dyskusję za bezsensowną.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
proponuję jakiś kurs czytania ze zrozumieniem albo coś w tym stylu. uważam tą dyskusję za bezsensowną.

Od początku ta dyskusja była bezsensowna bo takich rozj :duh: ańców nikomu się nie poleca a zawsze powinno się skreślać, przynajmniej na forum miłośników tej marki :cool2: Ale przyznaj że z tym Pleszewem to jestem blisko :mrgreen:

Opublikowano

Panowie :wink: kłócić się/spierać nie trzeba.

Co do owych nitów/spinek prawego przedniego nadkola to podzielam zdanie 320SI, sam jest wyczulony na takie rzeczy i z reguły przy ewentualnych oględzinach takie "niedociągnięcia" sugerują kolejne elementy łańcuszka i "rzucają" troszeczkę ciemniejsze chmury na faktyczną jakoś wykonania naprawy ......

Jak autko jest zrobione to przed kompem nie stwierdzimy, założyciel tematu musiałby się udać na pomiar geometrii i mając wyniki przed nosem "gdybać" czy dalej Bumką się interesuje ...........

Mimo wszystko fotki z USA są odstraszające jak dla mnie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oferujący ten samochód to "Mozik Autohandel". Moim zdaniem to zwykłe kebabbmw od ciemnych przyjaciół

a po czym wnosisz?

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Coś mi się wydaje że mieszkasz albo urodziłeś się w Pleszewie, inaczej tego wytłumaczyć sobie nie umiem...

:lol:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Ja tylko powiem, że jak chcesz sprawdzić to polecam Ci naszego Auto-Breczke z Białegostoku - gdy szukalem sobie sugerowali mi wszystkie nieprawidlwosci (czyli np. nie powiedziano, ze ksiazka serwisowa jest nieoryginalna - no nie mogli tego wprost powiedziec, ale powiedziano mi, ze bardzo latwo podrobic taka ksiazke, a w tej brakuje tego czy tamtego np. stempla).

Poza tym jak przyjezdzal bezwypadek i juz przy pierwszych ogledzinach wychodzilo, ze bity, to bardzo w porzadku bylo podejscie, ze od razu konczymy badanie (bo i tak mnie juz auto nie inetersowalo) i placilem tylko czesc kwoty za sprawdzenie calosci..

Swoja droga, akurat tej 5tki nie ogladalem, ale STRZEZ sie IDEALNEJ BEZWYPADKOWEJ srebrzystej trojki z Suprasla - nie miala pol przodu.

Byla tez czarna trojka z Kleosina, ale byla tak wspaniale poskladana, ze nawet nie bylo jak mowic, ze bezwypadkowa.

Dalej dowiadywalem sie o 5tce z Dobrzyniewa, to praktycznie z kazdej strony malowana i odkupiona po odnalezieniu z kradziezy.

Na ta chwile nie pamietam wiecej, ale sporo tego przewalilem ;)

Opublikowano

Od początku ta dyskusja była bezsensowna bo takich rozj :duh: ańców nikomu się nie poleca a zawsze powinno się skreślać, przynajmniej na forum miłośników tej marki :cool2: Ale przyznaj że z tym Pleszewem to jestem blisko :mrgreen:

przestań robić z siebie idiotę i naucz się czytać ze zrozumieniem. wskaż mi, proszę, kiedy napisałem, że polecam to e60? to, że poleciłem komuś, żeby nie słuchał wróżb z forum tylko pojechał i zbadał jaki jest stan faktyczny - to źle? miałem już się nie udzielać w tym temacie ale mnie denerwujesz swoimi wywodami.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

przestań robić z siebie idiotę i naucz się czytać ze zrozumieniem. wskaż mi, proszę, kiedy napisałem, że polecam to e60? to, że poleciłem komuś, żeby nie słuchał wróżb z forum tylko pojechał i zbadał jaki jest stan faktyczny - to źle? miałem już się nie udzielać w tym temacie ale mnie denerwujesz swoimi wywodami.

Jesli Cię denerwuję swoimi wywodami to rób wypad albo proponuję ustawkę :norty: pamiętaj bądź mężczyzną :mrgreen: