Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
może wtedy Pan zrozumie czemu mnie Pańska wypowiedź nieco wyprowadziła z równowagi

Przeczytałem i nadal nie rozumię czemu tak łatwo Pana wyprowadzić z równowagi? To tylko wypowiedź, że jest zbyt tani i ma zbyt niski przebieg. Dziwie się, bo ani nie zaatakowałem Pana, nie obraziłem/nie uraziłem Pana, Pańskiego samochodu czy Pańskiej rzeczy, jedynie obcy samochód. Ale by po takim czymś, tak Pan wybuchał i emocjonował..i kto tu przesadza.

Opublikowano
Nie róbcie z auta, które ma już czterech modelowych następców obiektu kultu i pożądania. Ostatnie czego bym się spodziewał to to że ktoś powie że to jest tanie.
Opublikowano

Przesadziłem, przepraszam. ale Pana wypowiedzi też nie są do końca przemyślane. Proszę sobie wyobrazić auto użytkowane w niemczech, które robi bardzo małe przebiegi, jest ogólnie rzecz biorąc zadbane, ale jego kierowca nie potrafi prawidłowo operować sprzęgłem, doprowadzając do awarii skrzyni biegów. taki samochód, jeśli uda się go kupić bezpośrednio od właściciela jest bardzo tani, a po naprawie (wymianie skrzyni na inną) jest pełnowartościowy, a jednocześnie może być sprzedany w atrakcyjnej cenie. Jest mnóstwo takich przykładów, np awarie turbosprężarek (w dieslu praktycznie nieuniknione, kwestia prawidłowej eksploatacji), kół dwumasowych, wtryskiwaczy, pomp paliwowych, czy nawet układów korbowo tłokowych. Nawet kompletnie zniszczony silnik można wymienić na drugi, na przykład z auta powypadkowego. Bardzo duża część aut sprowadzanych do Polski to samochody po drobnych kolizjach, można powiedzieć kosmetycznych. Co jeśli auto potrąciło dużego psa? albo zostało przetarte, zarysowane, czy jest po małej stłuczce? po wymianie zderzaka, maski, chłodnic i nawet lampy, samochód NIE JEST POWYPADKOWY, bo jak można nazwać wypadkiem zdarzenie, w którym nienaruszone pozostały żadne elementy konstrukcyjne, czy nie wypaliły nawet poduszki powietrzne? Producenci przewidują procedury nawet dużo poważniejszych napraw, po prawdziwych wypadkach, ale to pomijamy.

Jak Pan widzi istnieje wiele przypadków kiedy można kupić auto w dobrym stanie a jednocześnie tanio. Mam nadzieję, że rozjaśniłem nieco sytuację, jednocześnie przepraszam za to, że się uniosłem.

pozdrawiam.

Tarcze hamulcowe Rotinger
Opublikowano
No i teraz Pana wypowiedz jest jaśniejsza i więcej tłumaczy, niż zakończ wypowiedź, bo się nie znasz. A następnym razem proszę się nie unosić, a po prostu tak jak teraz wytłumaczyć:). Również pozdrawiam:).
Opublikowano
a to dlatego, że wyraziłem odmienne od twojego zdania, a do tego jeszcze raczyłem wytknąć głupotę, którą bezmyślnie palnąłeś w temacie. jeśli mogę prosić o odrobinę obiektywizmu, to zacytuj mi co napisałem źle.

Jeżeli nawet napisałem coś co nie jest zgodne z rzeczywistością to nazywasz to głupotą? Czyją? Moją? Więc dla ciebie jestem głupi? Gdybyś miał odrobinę kultury to mógłbyś to określić bardziej oględnie. Nikt nie jest nieomylny, ale nazywać to głupotą świadczy o prostolinijnym toku myślenia. Poza tym cytujesz wypowiedzi innych, dopisując swój komentarz, zamiast skupić się na temacie i wszystkim wytykasz "bezmyślność" i "głupotę"

Opublikowano

tak sobie czytam i temat z bmw ucieka na tablice -czy to jest forum urzędu komunikacji ?

łagodnie mówiąc to lepsze dojścia handlarzy do aut np w niemcech to brednia ostateczna ,ludzie sam trudnie się tymi sprawami ,ba nawet mój brat mieszkający w bayern od lat 23 niema jakiś specjalnych promocji -w dobie netu każdy Antek może utargować i kupić -jak opanował język i jest mobilny -i to jest przewaga ,bo ty kolego musisz brać urlop ,albo dzieciak sam w domu a handlarz leci po auto nawet jak drogi zawlone śniegiem na maxa - szybkość koledzy - a super preis za dobre auto ,tak możliwe ale jeśli dobre to uwalone -np air bag po małym dzwonku-i co poznacie takie cudo ?

Opublikowano
adalbert, napisałem "raczyłem wytknąć głupotę, którą bezmyślnie palnąłeś", wiesz "palnąć głupotę". nigdzie nie napisałem, że jesteś głupi, nic nie daje mi prawa, żeby cię tak oceniać. a to, że głupotę palnąc może każdy to oczywiste. w tej sytuacji to chyba ty się unosisz, tez niepotrzebnie. nonszalancki ton wpisał się już na stałe w charakter tego forum, używasz go ty i wielu innych userów, dlaczego mam nie używać go ja?
Opublikowano
Gdybyś przeczytał cały temat to może byś zauważył, że koledzy już wcześniej napisali, że nie mam racji. Ja to sznuję. Ty natomiast wyszedłeś przed szereg, tylko po co? A to, że język forum jest czasami taki a nie inny, a ty skwapliwie sam sobie dałeś przyzwolenie na uczestniczenie w nim, zostawiam do oceny pozostałym forumowiczom. Amen.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Człowieku, przecież Gościu jest handlarzem więc może znaleźć auto taniej niż My na mobile.de, bo ma pewnie dojścia, o których Ty i ja możemy zapomnieć.

tekst roku :mrgreen:

i przez te hipnotyczne "dojścia" ludzie sprzedają mu auto 50% poniżej ceny rynkowej w swoim kraju żeby bidulek mógł zarobić na życie :duh:

Bardzo duża część aut sprowadzanych do Polski to samochody po drobnych kolizjach, można powiedzieć kosmetycznych. Co jeśli auto potrąciło dużego psa? albo zostało przetarte, zarysowane, czy jest po małej stłuczce?

to akurat bzdura i sam chyba pojęcia nie masz albo urabiasz sobie potajemnie rynek zbytu :mrgreen:

3/4 to puzzle.

tak sobie czytam i temat z bmw ucieka na tablice -czy to jest forum urzędu komunikacji ?

tablice ważna rzecz bo 90% ludzi dostaje lewe i nieważne podróby

łagodnie mówiąc to lepsze dojścia handlarzy do aut np w niemcech to brednia ostateczna ,... niema jakiś specjalnych promocji

:cool2:

i to jest sedno wielokrotnie udowodnione,

nie że wujek w salonie, w rozliczeniu,bo mam ''dojścia'' itp bzdury

co do tego BMW

po wstępnych uwagach jedzie się, ogląda i sprawdza podejrzane punkty z forum.

jak chce się kupić oczywiście.

bo zawsze można bić pianę i wrzucać kolejne linki.

a każde auto sprzeda się prędzej czy później.

kwestia ceny i wiedzy kupującego...

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Bardzo duża część aut sprowadzanych do Polski to samochody po drobnych kolizjach, można powiedzieć kosmetycznych. Co jeśli auto potrąciło dużego psa? albo zostało przetarte, zarysowane, czy jest po małej stłuczce?

to akurat bzdura i sam chyba pojęcia nie masz albo urabiasz sobie potajemnie rynek zbytu :mrgreen:

3/4 to puzzle.

/quote]

tak się składa, że akurat mam troszkę pojęcia w tej kwestii. Chcesz powiedzieć, że opłaca się ściągnąć do Polski samochód powiedzmy dziesięcioletni, wspawać mu ćwiartke, dokupić wszystkie duperele typu plastiki, zaślepki, uchwyty, kołeczki, pomalować to i da się jeszcze na tym zarobić? bo przecież większość aut sprowadzanych do nas oscyluje wokół roczników 2000-2004 a ich wartość 8-20tys zł. twoje kalkulacje mają sens w przypadku aut droższych.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

no to zgadłem :mrgreen:

a kto kupuje człowieku takie rzeczy?

ćwiara, kit i blachowkręty.

po co inwestować? :D

Opublikowano
Człowieku, przecież Gościu jest handlarzem więc może znaleźć auto taniej niż My na mobile.de, bo ma pewnie dojścia, o których Ty i ja możemy zapomnieć.
tekst roku :mrgreen:

i przez te hipnotyczne "dojścia" ludzie sprzedają mu auto 50% poniżej ceny rynkowej w swoim kraju żeby bidulek mógł zarobić na życie :duh:

Widzę, że dla niektórych cała wiedza o rynku w Niemczech opiera się na mobile.de. Dojścia to koledzy polegają na tym, że kupuję auta od 2-3 stałych sprzedawców. Więc siłą rzeczy, kupując u jednego gościa 2-3 auta tygodniowo od ponad 10lat to MA SIĘ LEPSZE CENY DLA WAS NIE OSIĄGALNE. Tyle w temacie. Polecam stronę mojego znajomego mobile.de/horner-kreisel. To pośrednik, od niego kupuję większość aut, nigdy mnie nie oszukał. (dla Was pewnie będzie to szokiem, ale to nie jest turek, arab czy inny "rumun".

Poza tym, jak już wspominałem auto sprzedane, a ten dział forum służy do oceniania aut, tak więc możecie przenieść swoje dyskusje na PW. (w co wątpię, bo pewnie zaraz znów pojawi się prześmiewcza lawina tekstów wszechwiedzących). Nie róbcie z tego działu forum miejsca do wygłaszania mądrości, służy ono czemu innemu więc ADMIN powinien zamknąć zakończony wątek.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie róbcie z tego działu forum miejsca do wygłaszania mądrości, służy ono czemu innemu

jak Ty możesz to i każdy inny też.

a czemu ma służyć?

i nie pisz wielkimi literami bo nikt tu ślepy nie jest.

jak to wziąłeś osobowo to nie pisałem o Tobie.

bo super tanio to nie było, a że w hurcie grosz się urwie to oczywiste ekspercie.