Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Typowe auto od moich sąsiadow :) W opis możesz wierzyć, lakier tak sie błyszczy, że aż mnie kluje w oczy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wyposażenie

Składanie Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBADM41010GM18244

Kod typu DM41

Typ 523I (EUR)

Typoszereg E E39 ()

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M52/TU

Pojemność skokowa 2.50

Moc 125

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor COSMOSSCHWARZ METALLIC (303)

Tapicerka STOFF RIPS DIAGONAL/GRAU (F4TT)

Data prod. 2000-04-13

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S280A LM RAEDER/SPEICHENSTYLING Obr. BMW, st. le. styl. spr.

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S354A GRUENKEIL-FRONTSCHEIBE Szyba przednia ziel. z klinem ziel.

S415A SONNENSCHUTZROLLO FUER HECKSCHEIBE Roleta przeciwsłoneczna tylna

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S555A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy V z pilotem

S627A KOMPLETTVORB. BMW HANDY (NOKIA) Instalacja tel. kom. BMW (Nokia)

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S666A RADIO BMW BUSINESS CD Radio BMW Business CD RDS

S773A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S970A BUSINESSPAKET Pakiet Business

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S202A STEPTRONIC Steptronic

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Składanie Information

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

kupiona w Hamburgu.

niech prześle skany dokumentów.

bo może być złom od turasa odpicowany na sprzedaż.

i nie można legalnie poruszać się nim przed dokończeniem rejestracji :nienie:

Opublikowano
pete_wwa miałbym prośbę, przyjedź do mnie, obejrzyj to auto, weź czujnik lakieru, komputer, pojedziemy sobie też na stację diagnostyczną i napisz tu na tym forum czy to odpicowany złom od turasa. Wiem że polski rynek to rzeźnia, dlatego o taki samochód jak ten to w tych czasach klient musi się wystarać znaleźć, a nie ja wcisnąć komuś byle jak. Kilku użytkowników tego forum ma Bmw ode mnie, kilkunastu z forum m-powerclub toruń, podpytajcie o auta ode mnie. Nie sprowadzam ich od wczoraj z berlińskich komisów. Tam gdzie jeżdżę to pospolity handlarz złapał by się za głowę widząc ceny aut. Aha i najważniejsze - autem można się legalnie poruszać. Jeżdżę do Niemiec co tydzień, mam duże zniżki na żółte tablice (ubezpieczenie) - a jak wiesz dostaję się dokumenty to wypisania samemu pod auto i właśnie tablice. Kupuję czyste komplety i na bieżąco one schodzą. Auto które ode mnie odjeżdża, ma wypisane nowe tablice z ważną datą i jeździe legalnie. (nie te ze zdjęcia z momentu przyjazdu). I wbrew pozorom wcale mnie to dużo nie kosztuje. Pozdrawiam,
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

napisałem na co trzeba się uczulić kupującego, nie że tak jest i że to złom.

z ciekawości teraz.

jak wiem muszą tablice być w rejestrze tam.

sam bijesz daty i jak do systemu wprowadzasz?

Opublikowano
podejrzane

-halogeny przedlifotwe

Tak, przedliftowe halogeny w przedliftowym aucie są bardzo podejrzane. Pewnie zespawana z ćwiartek każda z innego auta, a dach z piątego.

-kiera przedliftowa

Również bardzo podejrzane... Zasadniczo nie ma czegoś takiego jak kierownica przedlift/polift, bo zmieniały się chyba w 1997 roku i we wrześniu 2001 do któregoż to była montowana taka jaka jest w aucie

:duh:

Prospekty, broszury, cenniki BMW - KLIK
Opublikowano
Przecież to przestępstwo celno-skarbowe. Odważny człowiek, wystarczy że ktoś doniesie tam gdzie trzeba i do końca życia nie wyjdzie z problemów.

No przeciez auto jest już opłacone...ciągłośc i terminowośc dat zachowana, gdzie tu problem? Że tablice in blanco?

Opublikowano
Przecież to przestępstwo celno-skarbowe. Odważny człowiek, wystarczy że ktoś doniesie tam gdzie trzeba i do końca życia nie wyjdzie z problemów.

Co jest PRZESTĘPSTWEM? Tablice oraz papiery są wyrabiane w urzędzie. Przy zakupie tablic żółtych otrzymujemy dowód do wypisania na zakupione później auto. Czyli rano wyrabiam tablice w urzędzie i dokumenty, wieczorem kupuje auto - wpisuje w WOLNE MIEJSCE DO WYPISANIA NA TAKIM RÓŻOWYM DOWODZIKU dane auta, przypinam tablice i jadę. Proszę spytaj kogoś kto zna się na temacie. Inaczej sprawa ma się z czerwonymi tablicami - w ich wypadku trzeba auto przywieść pod urząd by wyrobić dokumenty - do czerwonych tablic jest wyrabiany nowy brief i konieczny ważny niemiecki przegląd. Tak więc mogę sobie wyrobić tam w urzędzie tablice żółte 5-dniowe tablice i założyć na auto które jest w Polsce, oczywiście sprowadzone z Niemiec. Ponadto mogę sobie z tablicami wyrobionymi z Hamburga jechać do Monachium i tam je założyć i wypisać na auto. Proszę o trochę znajomości w temacie a dopiero potem zarzuty o przestępstwo. Tak więc jeżeli ważność wydawanych na nazwisko tablic żółtych się skończy, mogę wyrobić w urzędzie następne tablice i znów je założyć! Numery tablic powtarzają się nawet co 2 m-ce.

A przestępstwem jeżeli już o tym mowa to jest sprzedawanie, a także kupowanie aut do opłat, czy podrabianie oryginalnych unijnych tablic ze znaczkiem "D" bo takich ogłoszeń jest pełno.

Opublikowano

Co jest PRZESTĘPSTWEM? Tablice oraz papiery są wyrabiane w urzędzie. Przy zakupie tablic żółtych otrzymujemy dowód do wypisania na zakupione później auto. Czyli rano wyrabiam tablice w urzędzie i dokumenty, wieczorem kupuje auto - wpisuje w WOLNE MIEJSCE DO WYPISANIA NA TAKIM RÓŻOWYM DOWODZIKU dane auta, przypinam tablice i jadę. Proszę spytaj kogoś kto zna się na temacie. Inaczej sprawa ma się z czerwonymi tablicami - w ich wypadku trzeba auto przywieść pod urząd by wyrobić dokumenty - do czerwonych tablic jest wyrabiany nowy brief i konieczny ważny niemiecki przegląd. Tak więc mogę sobie wyrobić tam w urzędzie tablice żółte 5-dniowe i założyć na auto które jest w Polsce, oczywiście sprowadzone z Niemiec. Ponadto mogę sobie z tablicami wyrobionymi z Hamburga jechać do Monachium i tam je założyć i wypisać na auto. Proszę o trochę znajomości w temacie a dopiero potem zarzuty o przestępstwo. Tak więc jeżeli ważność wydawanych na nazwisko tablic żółtych się skończy, mogę wyrobić w urzędzie następne tablice i znów je założyć! Numery tablic powtarzają się nawet co 2 m-ce.

A przestępstwem jeżeli już o tym mowa to jest sprzedawanie, a także kupowanie aut do opłat, czy podrabianie oryginalnych unijnych tablic ze znaczkiem "D" bo takich ogłoszeń jest pełno.

Przepraszam Admina za zdublowanie odpowiedzi - winę zrzucam na przeglądarkę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co jest PRZESTĘPSTWEM? Tablice oraz papiery są wyrabiane w urzędzie. Przy zakupie tablic żółtych otrzymujemy dowód do wypisania na zakupione później auto. Czyli rano wyrabiam tablice w urzędzie i dokumenty, wieczorem kupuje auto - wpisuje w WOLNE MIEJSCE DO WYPISANIA NA TAKIM RÓŻOWYM DOWODZIKU dane auta, przypinam tablice i jadę. Proszę spytaj kogoś kto zna się na temacie. Inaczej sprawa ma się z czerwonymi tablicami - w ich wypadku trzeba auto przywieść pod urząd by wyrobić dokumenty - do czerwonych tablic jest wyrabiany nowy brief i konieczny ważny niemiecki przegląd. Tak więc mogę sobie wyrobić tam w urzędzie tablice żółte 5-dniowe tablice i założyć na auto które jest w Polsce, oczywiście sprowadzone z Niemiec. Ponadto mogę sobie z tablicami wyrobionymi z Hamburga jechać do Monachium i tam je założyć i wypisać na auto. Proszę o trochę znajomości w temacie a dopiero potem zarzuty o przestępstwo. Tak więc jeżeli ważność wydawanych na nazwisko tablic żółtych się skończy, mogę wyrobić w urzędzie następne tablice i znów je założyć! Numery tablic powtarzają się nawet co 2 m-ce.

:cool2:

Opublikowano

Andrzej_BMW "...przyjedź do mnie, obejrzyj to auto, weź czujnik lakieru..."

Rozumiem z wypowiedzi że To twoje auto, piszesz że samochód bezwypadek i oryginał, powiedz mi jaką grubość mi pokaże miernik? Lakier na każdym elemencie w oryginale? Jaki przedział w grubości?

1.Czy na zestawie wskazników brakuje pikseli?

2. Czy jest coś co nie działa w samochodzie (klima, pdc) itd.

3. A co z tymi lusterkami poliftowymi? Ktoś tu zasiał wątpliwość

4. Wiem że jest jakaś książka serwisowa? Podbijana przez ASO czy Pana Kazia w DE?

Sorry że dopytuję, ale mam dosyć jeżdzenia po polsce i słuchania nie wiadomo jakich historii o samochodzie a na miejscu okazuje się "bezwypadek" bo nikt w nim nie zginął.

Chcę zaoszczędzić sobie drogi a Tobie czasu.

Opublikowano

Witam ,wracam właśnie z urlopu a tu jak zawsze ostro .

Faktem jest że tablice 5 dniowe można wyrobić np . w berlinie a auto kupić w regensburgu ale wygodniej jest kupić w miejscu ,w pobliżu miejsca zakupu ,bo jadąc z gotowymi blachami mogą zostać na pamiątke jeśli auto ma niespodzianki ale kupno na miejscu wymaga pewnego obycia a oto trudno jeśli ktoś całe życie handluje z arabami ,ba nawet mu blachy wytłoczą -

ale może twoje auto to faktycznie perla- to napewno masz wszystkie rachunki z dekra od początku i aso książke z BMW a nie ze zwykłego warsztatu >ciekaw jestem czy te ASO bmw potwierdzi te wpisy?

Proponuje pogadać z poprzednim włascielem tej sztuki ,czasem wychodzą niezłe klopsy.

Opublikowano
Witam ,wracam właśnie z urlopu a tu jak zawsze ostro .

Faktem jest że tablice 5 dniowe można wyrobić np . w berlinie a auto kupić w regensburgu ale wygodniej jest kupić w miejscu ,w pobliżu miejsca zakupu ,bo jadąc z gotowymi blachami mogą zostać na pamiątke jeśli auto ma niespodzianki ale kupno na miejscu wymaga pewnego obycia a oto trudno jeśli ktoś całe życie handluje z arabami ,ba nawet mu blachy wytłoczą -

ale może twoje auto to faktycznie perla- to napewno masz wszystkie rachunki z dekra od początku i aso książke z BMW a nie ze zwykłego warsztatu >ciekaw jestem czy te ASO bmw potwierdzi te wpisy?

Proponuje pogadać z poprzednim włascielem tej sztuki ,czasem wychodzą niezłe klopsy.

Aso potwierdzi te wpisy i mogę wybrać się na sprawdzenie do aso z poważnie zainteresowanym kupnem. Skąd wiem, że się potwierdzą? Ponieważ sprowadzając auto, które swoją ceną przewyższa średnie ceny z polskich ogłoszeń i które ja też kupuję de facto ryzykując że będzie na naszym super rynku za drogie, sprawdzam je dokładnie. Dzwonię do znajomych do Aso i sprawdzam historię.

Szczerze trochę drażnią mnie co chwilę teksty typu: przestępstwo, handel z arabami itp. Nie mam też zamiaru sprzeczać się na forum, tak więc przechodzę z zainteresowanym na PW.

Opublikowano
Nie chce sie czepiac bo malo sie znam ale obserwujac ceny od jakiegos czasu na mobile de to tam sa ponizej 5 tys euro bo przeciez gdzies Pan musial zarobic sa 523 przedliftowe z przebiegiem okolo 200tys km i wiecej wiec przebieg napewno majstrowany i musi miec z 2 jak nie wiecej razy tyle niz podany a jesli jest prawdziwy to jednak cos jest nie tak z tym samochodem choc nie wiem moge sie mylic i malo sie znam...
Opublikowano
Człowieku, przecież Gościu jest handlarzem więc może znaleźć auto taniej niż My na mobile.de, bo ma pewnie dojścia, o których Ty i ja możemy zapomnieć. Poza tym wnętrze auta wygląda cudownie, kiera nic niewytarta więc sądzę, że zamiast gadać warto jechać sprawdzić.

http://s10.postimg.org/3yu3kileh/Edytowane_zdj_cia.jpg

Lamere - 525tdsA

Opublikowano
malo sie znam...

na tym proponowałbym zakończyć wypowiedzi Vampire

:mad2:

Raz a konkretnie, procedura wygląda tak:

kupujesz zjazdówki gdziekolwiek, przy kupnie pan kseruje dowód osobisty i wprowadza te zjazdówki do systemu jako aktywne, rejestrując je na ciebie. kiedy kupisz auto to w dokumentach dołączonych do tablic (na dokumentach jest hologram oraz nadrukowany symbol tablicy) wpisujesz VIN auta, inne dane. proponowałbym się odrobinę doszkolić

Rozumiem z wypowiedzi że To twoje auto, piszesz że samochód bezwypadek i oryginał, powiedz mi jaką grubość mi pokaże miernik? Lakier na każdym elemencie w oryginale? Jaki przedział w grubości?1.Czy na zestawie wskazników brakuje pikseli?2. Czy jest coś co nie działa w samochodzie (klima, pdc) itd.3. A co z tymi lusterkami poliftowymi? Ktoś tu zasiał wątpliwość4. Wiem że jest jakaś książka serwisowa? Podbijana przez ASO czy Pana Kazia w DE?

założę się, że auto jest idealne, calutkie w oryginałku, bez ryski wgniotka , gramika szpachelki, ma do tego jeszcze pozłacane klami od wewnątrz, platynowe śrubki, fabryczną gwarancję oraz roczny karnet na darmowe tankowanie :cool2:

auto ma juz 12 lat, wygląda ładnie, pewnie nie jest uszpachlowane jak 90% egzemplarzy na naszym rynku, może być nawet bezwypadkowe. trzyma linie, pewnie jest mechanicznie ok, czego chcieć więcej? Auto w stanie takim średnioeuropejskim, taka też cena. wszystko pasuje.

autko wydaje się podejrzane, aczkolwiek to tylko moje zdanie-lusterka poliftowe

mój boże, ciekawe co byś powiedział o moim aucie, w którym zmieniłem kierownicę na inną, bo... MI SIĘ PODOBAŁA! o dziwo nie było skasowanego przodu, nawet stłuczki! nawet minimalnej przycierki! poprzednia kierownica była cała, niewytarta, rzekłbym jak nowa, a mimo to ją wymieniłem. Na zachodzie ludzie też mają swoje gusta i guściki, dokładają M-pakiety, zmieniają lusterka, lakierują samochody kiedy ktoś ich przytrze na parkingu... bo ich po prostu na to stać. za to w polsce nie ma rzeczy oczywistych, są zaraz domysły, że to, że tamto. i najlepsze, że są tacy panowie jak Vampire, którzy na podstawie dwóch danych liczbowych (przebieg i cena) są PEWNI, że auto było majstrowane, czy coś było kombinowane. nasi specjaliści...

Tarcze hamulcowe Rotinger
Opublikowano

bthzz widzisz gdzieś że piszę o platynowych śrubkach itp. Więc daruj sobie :wink:

Po drugie jakbym chciał stan salonowy to bym poszedł do salonu i nie wrzucał tematu, nie oczekuję stanu salonowego.

Opublikowano (edytowane)
na tym proponowałbym zakończyć wypowiedzi Vampire

To mnie Pan chamsko podsumował..zamknął i podkreślił nika jakby chciał mnie ukarać za to, że się tylko wypowiedziałem... :duh:

Edytowane przez Vampire
Opublikowano

myślałem, że rozmawiam z ludźmi, którzy wiedzą, co to jest przesadnia.

Panie Vampire, proszę przeczytać jeszcze raz swojego posta, potem mojego, potem jeszcze raz swojego. może wtedy Pan zrozumie czemu mnie Pańska wypowiedź nieco wyprowadziła z równowagi

Opublikowano
Przestań wreszcie wszystkich upominać, strofować, ustawiać itp. Co ty sobie właściwie wyobrażasz, że kim jesteś, żandarmem forum? jedynym nieomylnym mającym monopol na wiedzę? Nie jesteś tutaj sam.
Opublikowano
a to dlatego, że wyraziłem odmienne od twojego zdania, a do tego jeszcze raczyłem wytknąć głupotę, którą bezmyślnie palnąłeś w temacie. jeśli mogę prosić o odrobinę obiektywizmu, to zacytuj mi co napisałem źle.
Opublikowano
Proszę koledzy skończcie. Wróćmy do merytoryki wątku. Jak chcecie sobie pogadać to na PW.