Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

- Autko bmw e90 320d 163km->193km 2005r ( schipowane na 193km )

Mam problem tego typu:

Podczas jazdy, czy tez postoju, bez wzgledu na to czy silnik chodzi czy nie, konsola idrivea mi strasznie zamula, tzn. że gdy słucham muzyki system mi przerywa, muzyka zacina sie na pare dobry sekund, po czym znowu gra chwile i znowu sie zacina, tak w kołko. Poczas "zawieszenia systemu" wszelkie ruchy, zarowno kontrolerem lub tez z kierownicy, działają z opóźniniem dopiero po tym jak system sie odwiesi. Problem powtarza sie praktycznie za każdym razem gdy jestem w samochodzie, ostatnio coraz czesciej. Natomiast są tez okresy w których idrivea działa tak jak powinien. No ale najczesciej sprawa wyglada tak, że wchodze do auta, odpalam - system zacina, natomiast po kilku minutach działa tak jak nalezy, lecz znowu po jakism czasie system zamula tak, ze krew czlowieka zalewa :/

Czy ktoś z was mial podobny problem i wie jak mi pomoc ?

Moze istnieje jakas opcja twardego restartu czy tez formata tego systemu

2 dni temu wymieniłem wszystkie filtry i oleje oraz skasowałem błędy czy możliwe jest że przez to mogą wynikać jakieś problemy

Z góry dziękuję za każdą możliwą pomoc

E83 2.0d 177km Automat
Opublikowano
Wymiana nie ma wspólnego. Obstawiam problem z jakimś modulem połączonym z jednostka

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

Opublikowano (edytowane)
Mam ten sam problem od 4 dni, znalazlem duzo postow na ten temat na ktore po prostu nie ma odpowiedzi. Edytowane przez vex87
Opublikowano

Spokojnie...

Rozpocznij od diagnostyki ale z poziomu ISID. I wtedy będzie dokładny błąd i najważniejsze"solution" co zrobić ...

Dysponujemy softem możemy przetestować zapraszam do nas..

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

Opublikowano
wciąż niestety nie zdiagnozowałem przyczyny, czy wie ktoś może gdzie najlepiej się z tym udać, ewentualnie jak można rozwiązać ten problem ?
E83 2.0d 177km Automat
Opublikowano

Hej,

U mnie wystapily te same problemy razem z przycinaniem sie i dziwnymi wyswietleniami w nawigacji:

http://www.obara.pl/_bartek/_bmw/20110730_bmw_navi.jpg

Wymieniono mi komputer Car Infotainment, zaprogramowano wszystko na nowo i jest ok.

ps. Dodam jeszcze, ze diagnostyka w serwisie nie wykazala bledow.

Z tego co dowiedzialem sie od mojego kontaktu w serwisie dopiero po zgraniu "czystych" raportow bledow i czesci oprogramowania i wyslaniu tego do Niemiec przyszla z powrotem informacja o koniecznosci wymiany komputera.

-------------------------------------------

pozdrawiam

obara

Opublikowano
widzę że problem jest powtarzalny, gdyby ktoś znalazł na forum ewentualne rozwiązanie owego problemu byłbym bardzo wdzięczny.
E83 2.0d 177km Automat
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Koledze w E60 podobnie zamula I-Drive i na dodatek zanika głos w radiu, po wyciągnięciu bezpiecznika od modułu MULF wszystko wraca do normy.
Opublikowano

oooooooo cenna uwaga, jutro na pewno sprawdzę !!!!!!!!

mam dokładnie takie same objawy!!!

wiesz może gdzie znajduje się bezpiecznik od MULF ?

E83 2.0d 177km Automat
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co wiem to w bagazniku po prawej ale nie pamiętam który to jest, zobacz na rozpisce które bezpieczniki odpowiadają za Bluetooth lub telefon.
Opublikowano
Jak narazie wyciagnalem bezpieczniki odpowiadajace za prace telefonem. Wedlug opisu sa to bezpieczniki 17, 26, 27. O dziwo bezpiecznika nr 17 nie zastalem, wiec wyciagnalem dwa pozostale. Problem zniknal natychmiast, BT naturalnie nie dziala. Tez wydaje mi sie ze uszkodzeniu ulegl modul BT. BT nie jest mi niezbedne do zycia wiec zostawie to narazie tak jak jest...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Koledze w E60 podobnie zamula I-Drive i na dodatek zanika głos w radiu, po wyciągnięciu bezpiecznika od modułu MULF wszystko wraca do normy.

Kolega uporał się z problemem a mianowicie wysłał swój moduł MULF/TCU do tego serwisu http://www.skanbis.pl/ i bez problemu naprawili sprzęt, koszt to 200 zł + koszt przesyłki.

• 7 lat później...
Opublikowano
Jak narazie wyciagnalem bezpieczniki odpowiadajace za prace telefonem. Wedlug opisu sa to bezpieczniki 17, 26, 27. O dziwo bezpiecznika nr 17 nie zastalem, wiec wyciagnalem dwa pozostale. Problem zniknal natychmiast, BT naturalnie nie dziala. Tez wydaje mi sie ze uszkodzeniu ulegl modul BT. BT nie jest mi niezbedne do zycia wiec zostawie to narazie tak jak jest...

Wyciagales bezpieczniki 17 26 27 które są w schowku tak? Bmw e91