Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

więc po wycieczce do niemiec ok 2500 km zauważyłem tłustą plamkę pod autem po oględzinach stwierdzam, że na pewno skrzynia, wyciek jest tak na wysokości foteli przednich, skrzynia chodzi ok, w związku że mam teraz serwis olejowy to chcę aby to zdiagnozowali i od razu zrobili wybieram się do Piórkowskiego w Wojkowicach lub BM Cars Mysłowice i tu moje pytania :

czemu jest wyciek czy to się zdarza ??

jaki koszt usunięcia z tego co widzę to potencjalne miejsca wycieku to misa olejowa lub oring koło wału ??

czy trzeba wymieniać olej plama jest tłusta ale olej wygląda na czysty przebieg 148000 km ??

czy robić to w normalnym warsztacie czy specjalistycznym od automatów ??

Z góry dzięki za wszystkie cenne informacje

PS. czy mogę z tym zrobić km czy lepiej się wstrzymać ??

Pozdrawiam

Tomek

PS autko troszkę pogoniłem po niemieckich autostradach ;)

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano
Jak nie wymieniałeś nigdy oleju w skrzyni, miska jest już stara to może puszczać jak ostro pojeździsz. Też raz dolewałem olej do skrzyni bo się pociła ale plamy nigdy nie miałem, po wymianie oleju w skrzyni narazie jest OK. Wymiana oleju z miską w skrzyni nie zaszkodzi.
Opublikowano

Witam

jestem po serwisie olejowym i przy okazji obejrzeliśmy miskę, wyciek jest przy wtyczce, podobno typowa usterka

Pan Piórkowski powiedział, że miska do wymiany + olej on sam nie ma zaufania do tego zamiennika tylko leje ZF podobno oleju wchodzi ok 6l tzw niepełna wymiana

Proszę o opinie ;)

Pozdrawiam

Tomek Liszaj

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)