Skocz do zawartości

FELGI 19 CALI + DYSTANSE DO BMW E46 SEDAN PO LIFCIE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kolega widze ma parcie na bycie najjaśniejszym w mieście albo miasteczku. Pewnie do tego lakierki z czerwonej wężowej skórki etc :)

kup jakies normalne felgi nawet 19 jak już pragniesz i tyle.

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak Ci się podobają to bierz i po kłopocie :mrgreen: przynajmniej wiesz, że wchodzą do e46, później zdaj relację po jakimś czasie jak się na tym jeździ :P

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
No widziałem widziałem też te felgi... tylko nie wiem czy tylne koła wejdą spokojnie do sedana, bo tam jest dość gruba opnona, a nadkole w sedanie ponoś jest węższe nic w coupe dlatego nie wiem czy by się zmieściły bez zadnych otarc itd. czy ktoś moze sie orientuje czy taki rozmiar wejdzie na tylną oś ??

:) tu weszły na coupe, sedna itp http://allegro.pl/19-bmw-borbet-style-95-german-9-i-10-e46-e38-i2530507720.html nawet 19tki tylko ze zawiecha musi byc sztywna bo beda obcierały na tylniej osi...

zawias musiałby być beton i to wysoki beton :wink:

w sedanie polficie z zawiasem M, a takim jeżdże, fela 19stka tył z et35 o szerokości 9,5 cala z gumą 265/30 wymagała ingerencji poszerzenia nadkoli

felga styling 65 - słoneczka, mają mniejsze et więc wystają bardziej i są szersze czyli dodatkowo więcej wystają

życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem ;)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Co sądzicie o tych felgach ??

http://allegro.pl/felgi-19-5x120-wzor-m6-bmw-e39-e46-e90-i2581502831.html

Czy one są na pewno oryginalne itd. ? Czy to jakas podróbka ?

Gość pisze ze zapłacił za nie 6000 zł w tym roku, kupił je w sklepie z felgami i uważa, że są oryginalne... :)

oryginalne styling 167 o szerokości 8,5cala mają ET 12, w aukcji Pan pisze o et27

poza tym Pan kupił fele za 6koła i założył najtańsze chińskie opony wanli... buahahha

poproś go o skan tego rachunku na 6koła, który zapewne już się zgubił :mad2:

polecam stronkę z oryginalnym felgami bmw http://felgenkatalog.auto-treff.com/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niech prześle zdjęcie oznaczenia od wewnątrz i okaże się co to za cudo :P oczywiście obstawiam chiny :mrgreen:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Czyli dajmy na to takie felgi po jakims czasie uzytkowania rozjadą sie czy jak a opony popękają skoro tez są badziewne ?

Czy jak to jest z tym uzytkowaniem nie oryginalnych felg ??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pojedź do zakładu, który prostuje felgi aluminiowe to opowiedzą Ci co nie co o chińskich felgach :mrgreen: w skrócie to ich stali bywalcy :norty: odnośnie opon to chińczyki są już niby coraz lepsze :roll: wpisz model w google i poczytaj opinie o tym modelu, najlepszym firmom zdarzają się wpadki z oponami, warto przed zakupem poczytać kilka testów i opinii :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

znajomy założył chińskie opony - dokładnie tej marki wanli - szesnastki do laguny

opony przy wyższych prędkościach huczały / buczały i po ich założeniu pojawiły się drgania na kierownicy w czasie hamowania

a najgorsze to jest podobno hamowanie na mokrej nawierzchni, jak po lodzie

jak szybko założył tak szybko zdjął ...

Opublikowano

Witam.

Prosiłbym o kontakt na PW jakiegoś znawcę, który pomorze ocenić oryginalność felg. Chodzi o styling 30. Zamówiłem felgi na allegro. Wszystkie felgi miały być made in USA. Trzy sztuki są made in USA, a jedna made in Italy. Wszystkie felgi maja parametry zgodne z felgenkatalog tj. 7x16 ET/IS 46. Na każdej od zewnętrznej strony jest wytłoczenie BMW i jakiś numer. Felga z Włoch różnią się stroną wewnętrzną tj. jakimiś oznaczeniami i wyżłobieniami na ramionach i przy wentylu. Możliwe aby podróba miała wytłoczenia BMW, numer? Parametry można podrobić ale wytłoczenia BMW chyba nikt od tak sobie zrobić nie może? Mogę podesłać zdjęcia na maila.

EDIT: Felgi ważą tyle samo, w granicach 8,5kg. Określone na wadze domowej :P

Pozdrawiam

Opublikowano

ta z włoch to może być replika co nie znaczy ze będzie gorsza. Bo nie tylko ori felgi bmw są dobre, repliki jakieś dobre też dadzą radę. Gorzej natomiast wiadomo jeśli jest to chiński sprzet :)

sam mam felgi chyba też wszystkie 4 z włoch repliki. Auto jest z włoch ale chyba te felgi co mam wychodziły tylko w od 17 cali a ja mam je 16 calowe. Styling 44.

szukam
Opublikowano
A czy replika może mieć wytłoczenia BMW na zewn. str. jak oryginał i numer taki sam jak te z USA? Różnią się tylko jedną cyfrą która jest po "-". W tych z USA jest 6, a ta z Włoch ma 5. Wagę mają taką samą. ET takie samo, szerokość i średnica jak oryginał. Różnią się jedynie wewnętrzną stroną. Czytałem parę tematów, gdzie mówiono, że BMW we Włoszech również robiła/robi felgi. Pisał tam ktoś, że jeśli na wewn. stronie nie ma Made in Germany tylko np. Italy to nie ma co się martwić bo też może być oryginalna fela.