Skocz do zawartości

FELGI 19 CALI + DYSTANSE DO BMW E46 SEDAN PO LIFCIE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Mam takie pytanko odnośnie felg do BMW E46 sedan, wersja po lifcie...

Czy wejdą Mi do tego sedana takie felgi:

http://allegro.pl/show_item.php?item=2405432608

A do tych felg chciałbym zastosować dystanse zmieniające rozstaw śrub o grubości 2 cm, z uwagi na to ze w tych felgach jest inny rozstaw niz w bmw:

http://allegro.pl/dystanse-20mm-zmieniajace-rozstaw-srub-i2437595341.html

Proszę o pomoc jeżeli ktoś by mi mógł udzielić jakiś dobrych wskazówek..

Pozdrawiam :)

Opublikowano
Witam, nie wiem czy 19 na nasz kraj to dobry pomysł, obecnie jeżdżę na 18 i trochę żałuję że je kupiłem bo dość ciężko się jeździ na nich po naszych drogach. Samochód jest bardzo sztywny i czuć bardzo dużo nierówności w samochodzie jak i na kierownicy. Gdybym miał teraz kupić ładne felgi to popatrzył bym jednak na 16 bo takie mam zimowe kiła i na nich się jeździ dużo bardziej komfortowo. Pozdrawiam
Opublikowano

kupuj te koła, jeśli chcesz skrzywdzić siebie i auto. po 1 chińczyki, przy naszych drogach polegną bardzo szybko, po drugie są przeobleśne... no ale gustem jak z dupą, każdy ma swój:D

poszukaj sobie jakichś fajnych OEM felg 19" z bmw, typu styling 230, 225, wejdą Ci bez dystansów, no i będą fajnie wyglądać w bmw, a nie taki odpust...

sprzedam:

amortyzatory tył Bilstein B6 F11

Opublikowano
no i dlaczego jest tak dużo takich felg w takich okazyjnych cenach :D bo ludzie jak zobacza co sie dzieje na wyważarce to od razu je opychają na allegro :D
szukam
Opublikowano
aha rozumiem rozumiem, czyli nie polecacie tych felg... tak wiec będe spokojnie próbował szukać czegoś z oryginałów bmw... ale tak z ciekawości czy ten zestaw wszedł by spokojnie do bmw i nie obcierał ani nic, bo Mi sie wydaje ze powinno być okay ale chciałem sie upewnić, bo opony mają szer. 215 a jak dołoze dystanse to razem bedzie 235, a takie rozmiary spokojnie wchodzą do bmw... nie wiem czy dobrze kombinuje ale tak mi sie wydaje hehe.. pozdrawiam :)
Opublikowano

jeszcze chodzi o odsadzenie czyli ET, ponieważ niektóre felgi chowają się do srodka a inne wychodzą na zewnatrz. Trzeba by to policzyć uwzględniając ET felgi.

Jak chcesz szukać jakieś ori 19 to od razu nastaw się na 2 krotnie większy wydatek :) i do tego opony tanie też nie będa.

szukam
Opublikowano
Ja mam styling 32 w 18" i podobają mi się w E46. Cenę miały niższą od np.styling 135 (pewnie dlatego, że styling 135 ma również E60), a po założeniu na auto prezentują się równie dobrze. Miałem parę razy taką sytuację, że wysiadłem z auta i od razu sprawdzałem co z felgą. Z racji tego, że są oryginalne nic się z nimi nie stało. Są ciężkie to fakt ale mi to nie przeszkadza bo jakoś wyczynowo nie eksploatuję samochodu. Ważne, że są wytrzymałe ;) Miałem w aucie chińskie felgi 17" jak je kupiłem, zawiozłem na prostowanie to gościu po wyprostowaniu ich kazał mi je sprzedać bo gną się jak plastelina.
Opublikowano

Widze ze za wszelka cene chcesz wcisnac w e46 olbrzymie koła...polansujesz sie tydzien czasu i ci sie odechce...szczerze mówiac nie spotkalem sie z 20 calami w bmw e46...

P.S. Jaki masz silnk w tej buni ??? Mam nadzieje ze jakis mocny zeby uciagnał te kola...

Opublikowano
Wejść te felgi wejdą ale nie tak, że sobie założysz je do standardowego zawieszenia i będzie wszystko git. Takie koła wymagają gwintowanego zawieszenia i nie mam tu na myśli jakiegoś mts za 1000zł. Druga sprawa to pewnie będzie trzeba po kombinować przy nadkolach bo pewnie będą tarły. Jeśli się na tym nie znasz to zawitaj lepiej do firmy zajmującej się tuningiem. Poza tym nie wiem czy nie trzeba będzie zastosować jakiś wzmocnień, rozpórek. Raz tu był poruszany temat 20" felg i padały hasła, że buda może się rozjechać. Jak jest w rzeczywistości nie wiem bo nigdy nie upychałem czegoś takiego do auta.
Opublikowano
wg mnie fajna fela ale moze byc bardzo ciezka i moze spowolnic Twoje autko. bardzie pasuja do wiekszych aut ale na e46 fajnie sie prezentuje nie powiem...
Opublikowano

też mam zamiar kupić "nowe" felgi rozmiar 18-19... szukam od kilku dni noi znalazłem tylko nie wiem czy beda pasować felgi od E39 bo tam jest et20 :( a u nas w E46 et47. Czy można by było jakoś temu zaradzić czy to niebezpieczne przedsięwzięcie?? nie chce by w czasie jazdy koła mnie wyprzedały... ;p

szukam czegoś na wzór style 95, style 135... albo może ma ktoś z Was cos w tym stylu i rozmiarze na sprzedaż??

bede wdzieczny za odpowiedź i pomoc na powyższe pytanka...

Opublikowano
No widziałem widziałem też te felgi... tylko nie wiem czy tylne koła wejdą spokojnie do sedana, bo tam jest dość gruba opnona, a nadkole w sedanie ponoś jest węższe nic w coupe dlatego nie wiem czy by się zmieściły bez zadnych otarc itd. czy ktoś moze sie orientuje czy taki rozmiar wejdzie na tylną oś ??
Opublikowano

Bubupamiętaj że felgi od e39 maja inny otwór centrujacy 74.1mm z tego co kojarze. I do e46 trzeba będzie dopasować pierścienie żeby felga dobrze leżała.

E39 jako jedyne BMW ma akurat ten otwór odrobinę inny (większy) niż reszta BMW (72.5mm).

szukam
Opublikowano
Bubupamiętaj że felgi od e39 maja inny otwór centrujacy 74.1mm z tego co kojarze. I do e46 trzeba będzie dopasować pierścienie żeby felga dobrze leżała.

E39 jako jedyne BMW ma akurat ten otwór odrobinę inny (większy) niż reszta BMW (72.5mm).

a felgi od e60/65?? chodzi mi o te dokładniej http://allegro.pl/felgi-breyton-vision-18-5x120-bmw-piekne-i2520647457.html lub te http://allegro.pl/felgi-bmw-e65-e34-e38-i2517509932.html (kmpl 1).

czy wymiana pierścieni to pracochłonna robota dla mechaniora?? noi kosztowna?? łatwo dostepne sa w sprzedazy??

Opublikowano
No widziałem widziałem też te felgi... tylko nie wiem czy tylne koła wejdą spokojnie do sedana, bo tam jest dość gruba opnona, a nadkole w sedanie ponoś jest węższe nic w coupe dlatego nie wiem czy by się zmieściły bez zadnych otarc itd. czy ktoś moze sie orientuje czy taki rozmiar wejdzie na tylną oś ??

:) tu weszły na coupe, sedna itp http://allegro.pl/19-bmw-borbet-style-95-german-9-i-10-e46-e38-i2530507720.html nawet 19tki tylko ze zawiecha musi byc sztywna bo beda obcierały na tylniej osi...

• 2 tygodnie później...