Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry.

Na samochód mam zamiar wydać około 13 tys. Mam pytania czy to są dobre samochody często się psują ? na co patrzeć przy zakupie ? i czy ogólnie polecacie posiadacie ? myślę o 320d. Proszę o kilka rad z góry dziękuje

Opublikowano

W takim budżecie szukaj raczej jakiegoś TDI.

320d przed liftem w takim budżecie, kupisz mocno zajechane/powypadkowe. Poza tym to nie jest dobry silnik, wręcz bardzo zły :) (mowa o 136km). A koszty awarii kolosalne

Opublikowano

136KM to bardzo dobry silnik. Znaczy się był, dziś albo mają po 400k przebiegu w górę i podpicowane idą na alledrogo za 13k pln, albo są trzymane po rodzinie, bo dobrego auta nikt za grosze nie odda, a ludzie szukają tylko igieł od dziadków i lekarzy, a w portfelu 13k.

Zejdź na ziemię i dszukaj zadbanego e36, albo jakąś małą Kię, czy inne wozidło. Dobra rada życzliwego kolegi :cool2:

Opublikowano
136KM to bardzo dobry silnik. Znaczy się był, dziś albo mają po 400k przebiegu w górę i podpicowane idą na alledrogo za 13k pln, albo są trzymane po rodzinie, bo dobrego auta nikt za grosze nie odda, a ludzie szukają tylko igieł od dziadków i lekarzy, a w portfelu 13k.

Zejdź na ziemię i dszukaj zadbanego e36, albo jakąś małą Kię, czy inne wozidło. Dobra rada życzliwego kolegi :cool2:

Jakoś nie przekonuje się do twojej odpowiedzi...

Opublikowano

Nie musisz. Tu druga wersja:

e46 320d tanieją, bo kurs euro jest korzystny, poza tym wszedł nowy model i starsze przez to tanieją. Handlarz, jak ma dobre dojścia, to wie gdzie wyhaczyć zadbane auto, mała akcyza, więc za 13k spokojnie kupisz diesla z przebiegiem ok 150k (plus książka serwisowa) i bezwypadkową przeszłością. Spokojnie można nawet jeszcze trochę stargować. Odrzucaj auta po wypadkach, ze spadkami mocy, problemami z wtryskami, kołem dwumasowym, wałem, turbiną, ogniskami rdzy na masce, dymieniem na czarno, biało lub siwo. Taka wiedza wystarczy do zakupu wymarzonego egzemplarza.

Mam nadzieję, że ta odpowiedź bardziej ci pasuje.

A teraz wejdź do działu e46 i zobacz, o jakich usterkach w swoich autach piszą marzyciele i amatorzy igieł za pół ceny. I prośba, żebyś nie klikał 'cytuj', tylko 'odpowiedz'.

Opublikowano
a ile musiałbym mieć kasy żeby kupić dobrą e46 ? bo my tu zataczamy koło w 320d a inne ?
Opublikowano

Zataczamy koło, bo napisałeś, że chcesz kupić 320d.

Moje porady ci nie pasują, koledzy zaraz napiszą swoje zdanie, chwilę cierpliwości.

Chyba, że poszukasz sobie, bo o zakupie e46 było na forum sryliard razy.

Opublikowano
Nie uważam żeby 2.0d był udanym silnikiem moje poprzednie bmw miało 192tys przebiegu sprawdzany w 100% oryginalny i po zakupie pompe musiałem robic koszt wcale nie mały potem przepływka padła ciagły stres pekającym wałem ech sprzedałem teraz mam 323 coupe i powiem wam ze okazje sie zdarzaja kupiłem za małe pieniadze wrecz bardzo małe koles wyjezdzał na stałem za miedze oczywiscie pierdółki do zrobienia plus pakiet startowy olej filtry za to żaden element nie malowany bajka chociaż błotnik ze zderzakiem zarysowany no ale cóż za taką kase fakt wykorzystałem fakt że koles wyjężdza i naprawde sporo utargowałem :mrgreen:
Opublikowano
Na samochód mam zamiar wydać około 13 tys.
a ile musiałbym mieć kasy żeby kupić dobrą e46 ? bo my tu zataczamy koło w 320d a inne ?

Jeżeli 3 tysiące drożej (równowartość kilku tankowań) robi Ci jakąkolwiek różnicę, odpuść zakup BMW. Poczekaj rok, dwa, dozbieraj trochę kasy, wróć do tematu.

Pozdrawiam,

ecml

Opublikowano
Golasek.Nigdy wiecej 320d kumpel tez miał 320d i tez lipa teraz obaj mamy benzynke on 2.5 192km ja 2.5 170km moze popatrz za czyms takim oczywiscie nie za 10 tys :D bo z tym dieslem bedziesz miał same kłopoty
Opublikowano

Zielo włącz się do rozmowy a jakie typy bmw polecacie przynajmniej czego się nauczę :). A jakie masz spalanie w tym benzyniaku ?

A co o audi sądzicie ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zielo włącz się do rozmowy a jakie typy bmw polecacie przynajmniej czego się nauczę :). A jakie masz spalanie w tym benzyniaku ?

A co o audi sądzicie ?

A co sądzisz o wpływie promieniowania kosmicznego na plankton w morzu Barentsa? :mrgreen:

po prostu z taką kasą nie szukaj e46.

chyba że dozbierasz drugie tyle.

a uczyć to się powinieneś w szkole np. jak się piszę poprawnie :nienie:

przeszukaj dokładniej forum wszystko tu jest opisane.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Diesel idzie na sprzedaż, jak zaczyna się psuć. I jak się nie wie, co się z autem działo za poprzedniego właściciela, to potem się mówi, że 320d to zły model (czyli 99% przypadków). Zobacz, o co pytaja ludzie na forum: czy można wymienić jeden amortyzator, co sądzicie o oponach nalewkach, czy najtańszy olej z tesco będzie dobry... Skoro na forum takie kwiatki, to w realu tym bardziej, 320d ma być oszczędny, więc nikt nie bawi się w regularne serwisowanie na dobrych częściach.

Ja bardzo lubię e46, ale wiem, że mój obecny to ostatni diesel w tym modelu, jaki mam. Po prostu zadbanego auta kupić się dziś już nie da.

Spalanie mozna wyczytać na necie, każdy ma inne, zależne od stylu jazdy, opon, pokonywanych odcinków. Są tacy, którym 200-konna benzyna pali mniej, niż 318i, więc na takich teoriach bym się nie skupiał.

O audi nie sądzę nic.

Jak wyżej, zapomnij o e46, bo będziesz psioczyć. Trzeci raz to piszę.

Opublikowano
w tych pieniadzach??? Ladne zdrowe e36 320i lub 325i :)

Baaaardzo dobry pomysł! Zadbane E36 z dobrym silnikiem przyniesie milion razy więcej frajdy niż E46 kupione okazyjnie za 10900zł.

Pozdrawiam,

ecml

Opublikowano

Konkretniej niż Wania napisał chyba się nie da. Zadbane E36 320i, 325i, 328i. Wszystkie trzy to mocne, pięknie brzmiące, wytrzymałe rzędowe sześciocylindrówki - mnóstwo frajdy za normalne pieniądze. Tylko NIE KUPUJ proszę E36 po tuningu...

Pozdrawiam,

ecml

Opublikowano
skoro ma 13tys zł niech dozbera pare groszy i cierpliwie szuka nie kieruje sie emocjami ogladajac poszczególne egzemplarze i kupi wreszcie wymarzona e46 panowie nie oszukujmy sie e46 wcale nie musi kosztowac kupe kasy to juz jest stary samochód trzeba cierpliwie szukac tak jak ja i w koncu znajdzie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Disel Benzyna Gaz ?

wszystko ma swoje wady i zalety.

czy to dyzel czy bęnzyna czy gas.

kolego powyżej za małe zdjęcie dałeś.

dwa Twoje posty mieszczą się na stronie, a powinien jeden :mrgreen:

Edytowane przez pete_wwa

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Wszystko zależy od priorytetów. Jeśli komuś nie przeszkadzjają wgniecenia (naprawa za każdy element - łatwo policzyć), przeszłość nie do sprawdzenia, jakaś mokra włoszka, dokupienie felg za 2k, gazu za 3k... to wszystko się da kupić.

Zakłądamy jakiś konkretny poziom szukanego auta - wcale nie jak nówka salonowa - więc i drugą rzecz powtórzę, choć pisałem o tym wcześniej: e36 z super stanie i z silnikiem dającym zadowolenie. To jest prawidłowa droga :cool2:

Ja kończę, po pięc razy tego samego nie będę pisał.