Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wycieka mi plyn a powodem tego moze byc to ze ostatnio wymienialem poduszke pod silnikiem i mike olejowa i silnik byl podniesiony,czy to mozliwe ze mogl poluzowac sie jakis przewod?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiesz co kolego, opisz problem dokładnie, gdzie Ci ciekniem, w który miejscu, gdzie podnosiłeś, co robiłeś, ile wyciekło, pewnie wszyscy chętnie Ci tu pomoga, ale więcej detali.. Może korek źle dokręciłeś, może jakaś opaska źle trzyma, podaj więcej info..

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
juz znalazlem wyciek jak idzie waz ten cienki od zbiornika wyrownawczego on laczy sie z tym grubym wezem przy wlocie do chlodnicy,na laczeniu tych dwuch wezy sie leje
Opublikowano
ja wole jak jest zrobione tak jak powinno byc.kupic waz teg gruby bo samego plastiku sie nie kupi
Opublikowano
Poxipol zalatwi sprawe tak jak u mnie:)

Tak to można sobie kleić osłony silnika a nie węże w których jest gorący płyn ( w zime raz lodowaty poniżej 0st a w niedługim czasie gorący) do tego ciśnienie. Raczej poxipol się nie stosuje do wężu. W szczególności do chłodzenia.