Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od wczoraj mam problem z otworzeniem panoramicznego szyberdachu, oraz zamknięciu rolety. Szyberdach otwiera się tylko w pozycję uchyloną i na szczęście zamyka. jednak jest problem z otwarciem całkowicie szyberdachu oraz zamknięciem rolety... /-;

W komputerze wyświetla się taki komunikat: Sliding sunroof anti-trap function!

Sprawdziłem na drodze prowadnic nic nie leży, nie blikuje, nie są wygięte... Przyjrzałem się w garażu, tak "na oko" szyberdach leży równo.

Próbowałem zrobić inicjację systemu szyberdachu. Albo coś źle robię... albo nie przebiega ona do końca? Mianowicie przytrzymuje przez 15 sek przycisk otwarcia w pozycji uchylnej. Szyberdach unosi się ok 5 mm w góre opada i koniec...

Jakaś podpowiedź co można jeszcze sprawdzić, zrobić? Ewentualnie gdzie we Wrocławiu jest jakiś szpec od szyberdachów?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spróbuj zadzwonić pod nr 502 072 604. Niestety firma jest w Warszawie, ale ponoć ma klientów z całej Polski.
Opublikowano

Dzwoniłem, Pan bardzo miły... (-; Po moim opisie, przeczytaniu błędu, nie miał pojęcia co to może być.

Powiedział, że najlepiej podjechać On pomaca, obejrzy i wtedy coś pomorze. Przez telefon rzecz jasna nic nie chciał podpowiedzieć /-;

Opublikowano

60 wyświetleń i nikt nie ma podpowiedzi? )-;

Może ktoś z was może podpowiedzieć jak ściągnąć osłonę lampki na podsufitce, żeby dostać się silniczka szyberdachu? Jest tam takie awaryjne zamykania szyberdachu...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Spróbuj wg OPISU z innego forum, pamiętając żeby wykonać procedurę na włączonym silniku.

Wygląda, że twój szyber nie jest zainicjalizowany.

Co do zdejmowania osłony lampki to od strony szyby są tam dwie zapadki, musisz je delikatnie podważyć i cała obudowa lampki wyjdzie bez problemu.

EDIT:

co prawda dla e60 ale jest też informacja w TIS

pzdr

yaz

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Więc mój problem rozwiązany. Przyczyną okazał się patyk który został wepchany w mechanizm. Kupa rozbierania i później regulacja z zakończoną inicjacją. Wszystko działa (-;

Jak by ktoś potrzebował warsztatu z okolic Wrocławia, mogę wysłać na prv?

Pozdrawiam