Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem wszystko zainstalowane tak jak trzeba,pliki od trandolfa, kabelek od viakena, a wlanczajac INPA niemam tej czarnej kropki na BATERY OFF.

Porty ustawialem tak jak w instrukcji VIAKEN i tak jak trandolf w instrukcji ma i dalej niema tej kropki co to moze byc?

Opublikowano
Mam problem wszystko zainstalowane tak jak trzeba,pliki od trandolfa, kabelek od viakena, a wlanczajac INPA niemam tej czarnej kropki na BATERY OFF.

Porty ustawialem tak jak w instrukcji VIAKEN i tak jak trandolf w instrukcji ma i dalej niema tej kropki co to moze byc?

ile zapłaciłeś za kabelek ?

kupowałeś w komplecie z adapterem ?

też mam się z zamiarem kupienia kabla

daj jakiś namiar na sprawdzony sprzęt

gg5553463
Opublikowano
U mnie też tak jest: battery i ignition się nie świeci ale diagnostykę mogę bez problemu robić, lącze się przez okrągłe gniazdo.
Po co jeździć jak można latać...BMW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wczoraj widziałem taki zapis w dziale 'diagnostyka' , że jak zaznaczysz przy instalacji USB zamiast COM to tak właśnie jest. Ale musisz poszukać w tym temacie co ma 140 stron, najlepiej szukaj od końca. ;)

Opublikowano
Mam problem INPA swobie dzialala raz sprawdzilem te bledy i potem za pare dni juz niechce dzialac pisze error initiation i na dole w lewym rogu gdzie jest RUNNING mam busy a potem stoped. program zainstalowany jak trzeba porty ustawione welug viakena wszystko tak jak dzialalo za pierwszym razem a teraz nie dziala?
Opublikowano
Bo tak jest jak nie widzi połączenia, np brak zapłonu - pozycja kontrolek, brak połączenia interfesju z testerem, np nie wykrywa urządzenia USB - musi być COM1.
Opublikowano
No to nie ma innej opcji... jeszcze na programach od Trandolfa! Ja też mam USB + 20 pinowy adapter i obydwie diody w INPA odpalone. Musi coś być nie tak z instalcją. A czy przy odpalaniu INPA w wirtualnej maszynce masz tam zaznaczone, żeby obsługiwało wszystkie porty USB??
Opublikowano
tak wszystko zaznaczone, pierwsze sciagnelem vmware potem pliki trandolfa odrazu te z dopiskiem v2 dla dis, i potem reszta wedlug instrukcji, dziwne ze za pierwszym razem dzialalo na com.2 rence opadaja bo juz niewiem co to, kabel windows widzi moze zle lacze sie z autem, najpierw kabel do bmw potem odpalic wirtualna maszynke podpiac kabel i odpalic inpa.?
Opublikowano
Nie ma znaczenia... ważne, żeby windows "zobaczył" kabel. Tam w prawym dolnym rogu masz port USB i musi się włączyć zielona diodka. Spróbuj jeszcze dać na nim prawy przycisk i spróbuj rozłączyć i połączyć ponownie.
Opublikowano

caly dzien czekalem zeby, zrobic to z portem usb bo niebyl polonczony wczoraj(bateria mi padla)a dzis to zrobilem kabelek widzi swieci sie zielona dioda a Inpa nic.

Tak jak by byl zle port ustawiony,pisze BUSY .Niemam juz pomyslw.

Nawet odinstalowalem VMware. i zainstalowalem odnowa,i byla juz dziwnym trafem inpa wiec jakos nie odinstalowaly sie wszystkie skladniki.

NAJWAZNIEJSZE!!!! jak za pierwszym razem wszystko dzialalo na com 2 i 1024/1024 wartosci to teraz tez tak mam robic???

Opublikowano
Wydaje mi sie ze przestalo tez cialac jak robilem wszystko pod dis WIRTUAL NET EDIT tylko to robilem. i pisze np w inpa na poczatku dzie ustawia sie wszystkie wyjscia usb, jest network adapter mam host-only niema opcji auto, ale to chyba tylko do disa potrzebne tak?
Opublikowano
Nie wiem co Ci już poradzić. Może po prostu za niskie napięcie akumulatora i dlatego zrywa połączenie. Przy zejściu poniżej 9V właśnie dochodzi do zerwania połączenia. U mnie było tak, że po instalcji maszynki z INPA pod DIS wystarczyło podpiąć interfejs i ewentualnie sprawdzić jego port. Po uruchomieniu INPA obydwie lampki były włączone.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie odgrzewam temat.

Poniewaz INPA tak jak przestala dzialac i dalej nie dzila nawet po "formacie" laptopa i wgraniu wszystkiego od nowa.

Zastanawiam sie czy jak sciagne pliki od trandolfa bez emulatora "VM" normalna instalacje inpa czy wmiare dorze bedzie

to dzialc na WIN7????

Thanks.