Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam w swojej e46 fabrycznego kaseciaka i klime manualna. podobno gdy chce sie wymienic radio na cd to trzeba klime na klimatronic zmienic

to prawda?

Opublikowano

tak i wtedy jak już to zrobisz to trzeba wymienić też przedni zderzak i lewą zarówkę od stopu. Wtedy zacznie działać wszystko hahaha :mrgreen:

ktoś ci głupot cięzkich naopowiadał albo się naczytałeś znawców.

szukam
Opublikowano

Dowcip Panowie raczej macie nieprzysiadalny...

Do autora...jeśli zalezy Ci na audio to uciekaj od fabrycznego zestawu BMW. Ja ma profesjonala i to jest szajs. Zabuduj czym innym.

Opublikowano
Dowcip Panowie raczej macie nieprzysiadalny...

Do autora...jeśli zalezy Ci na audio to uciekaj od fabrycznego zestawu BMW. Ja ma profesjonala i to jest szajs. Zabuduj czym innym.

jak działa wyświetlacz to chętnie go kupie ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
ma ktoś na sprzedaż radio CD business (sprawne w 100%) oczywiście do E46?? jak ktoś ma to prosze o kontakt na PW
Opublikowano

wiem, wiem ale chciałem dać pierwszeństwo zarobienia forumowiczom :)

teraz druga sprawa, bo podczas szukania napotkałem się na "duze radio" w wyswietlaczem 16:9 z cd. w wiekszości maja one navi ja w swoim nie mam, bo mam tylko kaseciaka. pytanko teraz do Was: jak by chcial je wstawic to po wstawieniu by wpoldzialalo z kierownica?? pewnie bym potrzebowal do tego modul radia zeby wyswietlacz dobrze dzialal i cos jeszcze?? navi nie potrzebuje bo to dodatkowe koszta. ale czy do tego radia bym mogl podlaczyc niefabryczna zmieniarke np ktorej oryginalnie nie posiadam??

do tego chyba dochodzi jeszcze inny (mniejszy) panel od klimatroniku??!! bo jego tez przeniesc w miejsce schowka z klapka??

jesli macie jakies zdanie na ten temat byłbym wdzięczny za pomoc

Opublikowano
panel klimatronika jest taki sam czy to na dole czy u góry, trzeba tylko zmienić ramkę która go trzyma bo ta z dołu jest troche inna. Co do tego dużego wyświetlacza to chyba jest potrzebny właśnie moduł nawigacji żeby on się włączył ale pewny nie jestem. Z kierownicą multi chyba każde fabryczne radio zagra.
szukam
Opublikowano
panel klimatronika jest taki sam czy to na dole czy u góry, trzeba tylko zmienić ramkę która go trzyma bo ta z dołu jest troche inna. Co do tego dużego wyświetlacza to chyba jest potrzebny właśnie moduł nawigacji żeby on się włączył ale pewny nie jestem. Z kierownicą multi chyba każde fabryczne radio zagra.

thx za odp. Czyli obczaje ten swoj panelek od klimy, noi z tego wnioskuje ze tylko fabryczne bedzie działczyć z kierownica... a orientujesz sie moze czy te ekranem 16:9 te nowesze tez beda pasowały do e46 z konca 2001 po lifcie... chodzi mi o to by miec tez mp3/dvd noi wlasnie, czy te nowe to maja??

Opublikowano

tak będa pasowały tylko nie jestem pewien czy je sie da uruchomić bez tych modułów nawigacji, moduł radia też chyba potrzebny.

Co do sterowania z kierownicy to są też jakieś przejściówki czy inne magiczne urządzenia które chyba pozwalają na innym radiu sterować.

Cześć zwykłych CD odbiorników posiada opcje odtwarzania mp3, lecz to chyba końcówka produkcji samochodu, te radia są dość drogie i strasznie cięzko dostępne, (trzeba patrzec po numerach seryjnych i chyba dacie produkcji) można z nich wyprowadzić kabel AUX.

szukam
Opublikowano

mam takie pytanie dla zainteresowanych bądź osób które to przerabiały, a mianowicie chcialbym wstawić jakies radio 2dinowe. Pytanie czy w miesjcu panela od klimy jest duzo przerabiania?? zalezy mi zeby bylo mniej wiecej tak http://allegro.pl/ramka-radiowa-2-din-bmw-e46-zestaw-montazowy-i2530303057.html czy jest tam jakas belka ktora trzeba ciac czy jak to sie przedstawia??

wstawiał moze ktos radio 2dinowe do e46??

Opublikowano
mam takie pytanie dla zainteresowanych bądź osób które to przerabiały, a mianowicie chcialbym wstawić jakies radio 2dinowe. Pytanie czy w miesjcu panela od klimy jest duzo przerabiania?? zalezy mi zeby bylo mniej wiecej tak http://allegro.pl/ramka-radiowa-2-din-bmw-e46-zestaw-montazowy-i2530303057.html czy jest tam jakas belka ktora trzeba ciac czy jak to sie przedstawia??

wstawiał moze ktos radio 2dinowe do e46??

wow głupia rameczka za 570zł

no masakra - bandytyzm i złodziejstwo

za kawałek plastiku i parę blaszek tyle kasy

:mad2:

gg5553463
Opublikowano

no na tą bym jeszcze się skusił - a moim zdaniem mimo iż ta wersja nie ma tych blach to i tak zostanie usztywniona przez kieszeń od radia i przez same radio

a za 570zł to można sobie radyjko poszukać albo dołożyć jeszcze parą stówek :)

w granicach tysiąca można już coś przyzwoitego wyrwać na 2din

rozumiem że przy takiej ramce musimy panel od klimatronika opuścić o jeden poziom niżej - w miejsce schowka który demontujemy

tak ??

gg5553463
Opublikowano

no na tą bym jeszcze się skusił - a moim zdaniem mimo iż ta wersja nie ma tych blach to i tak zostanie usztywniona przez kieszeń od radia i przez same radio

a za 570zł to można sobie radyjko poszukać albo dołożyć jeszcze parą stówek :)

w granicach tysiąca można już coś przyzwoitego wyrwać na 2din

rozumiem że przy takiej ramce musimy panel od klimatronika opuścić o jeden poziom niżej - w miejsce schowka który demontujemy

tak ??

tak, panel od klimy trzeba przerzucic w miesjce schowka z klapka ;) pasuje praktycznie idealnie.

chyba najtansza jaka znalazlem ;) http://cca.koszyk.com.pl/default.asp?s=94&id_sklepu=72&id_dzialu=0&st=0&c=200&vw=1&srch=e46&o=0&dsc=0&id_towaru=369846&szablon=towar tylko nei wiem czy te blaszki nie sa potrzebne zeby zabezpieczyc cale radio od tylu i boku, noi czy w miejscu "klimy-panel"nie trzeba czegos tam ciac itp...

mi bardziej chodzilo, nie o ten zestaw montazowy tylko o to czy ktos wstawial sobie z forumowiczów radio 2din ale nie te oryginalne od e46 bo tamte to bez problemu... ja planuje cos takiego wstawic i nie wiem tylko czy bedzie duzo ciecia itp?? http://cca.koszyk.com.pl/produkt/radio_sam_pioneer_multimedia_avh_p4400_dvd_bt_2din.html,377439