Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam zamiar sobie zakupić Ramki ALU. zegarów do BMW E46.

Zastanawiam się czy jak wyciągne cały licznik odłącze od przewodów, to czy mi się przez to się zresetuje samoczynnie przebieg ??

Ja myśle że chyba nie powinien, ale chce się upewnić tutaj. Żeby wiedzieć na 100%.

Opublikowano
stąd usługi "korekty" kosztują 500.
Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!
Opublikowano
Sugeruję poszukać ramek alu-mat. Zdecydowanie lepiej się prezentują niż te na wysoki połysk.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Przebieg łączny oczywiście nie zresetuje się, chyba że pytasz o przebieg dzienny i obliczenia komputera to tak. Proponuję odłączyć akumulator na czas zabaw z licznikiem. Co do zakupu to polecam licznik z anglika 330i z oryginalnymi ramkami, chinina z allegro wygląda przy nich beznadziejnie.
Opublikowano
Nawet zakładając nowe zegary (z ASO) bez zarejestrowanego przebiegu, po podłączeniu do samochodu będą wyświetlać właściwy przebieg - zostanie on pobrany z innych miejsc zapisu (np. modułu świateł).
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam.

Podepnę się pod istniejący temat. Otóż: kierując się wieloma pozytywnymi opiniami dotyczącymi ramek na zegary firmy dido-tuning dwa dni temu zamówiłem sobie taki komplet ramek w wersji mat. Przesyłka była ekspresowa i w następny dzień ramki miałem u siebie.

Niestety jak na tak drogie (porównując z innymi w wersji chrom wystawionymi na allegro) ramki nie wyglądają rewelacyjnie. O tyle o ile małe zarysowania w rogach dolnej częsci ramek dużych mógłbym zaakceptować, to w przypadku małych ramek powierzchnia wygląda jakby była przetarta. Jakby to były ramki za 20zł może bym się nie kłucił, ale stwierdziłem, że lepiej kupić raz a porządnie zainwestowałem w polecane wszędzie ramki firmy dido. Wydaje mi się, że trafiłem na jakąś felerną serię bo wątpię, że wszyscy polecający na forum mieli ramki w takim stanie i bez gadania założyli je u siebie polecając innym. Prosiłbym o jakiekolwiek odpowiedzi, jak ramki wyglądały u was.

A to zdjęcia małych ramek:

http://img833.imageshack.us/img833/9838/fbxj.jpg http://img5.imageshack.us/img5/3082/u2jz.jpg http://img62.imageshack.us/img62/3823/cv41.jpg

Pozdrawiam

Opublikowano
Jeśli jeszcze nie jest za późno to proponuję Ci je oddać i szukać na allegro oryginalnych zegarów z anglika 330d albo 330i. Często takie zegary można wyrwać za grosze. Kupujesz, przekładasz przednią szybkę wraz z ramkami do swoich zegarów, skręcasz i gotowe - masz oryginał. Efekt takiej operacji możesz zobaczyć w mojej galerii ;)
Opublikowano
Srebrne ramki w połysku blado wypadają ............... .
Opublikowano
tez kupiłem w tym sklepie matowe ramki, pamiętam ze moje idealne nie byly, mialem watpliwosci czy odsylac ale po załozeniu niedoskonałości wogle nie widac, a przygladalem sie dokladnie wiec zostawilem i nic z tym nie robiłem

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
tez kupiłem w tym sklepie matowe ramki, pamiętam ze moje idealne nie byly, mialem watpliwosci czy odsylac ale po załozeniu niedoskonałości wogle nie widac, a przygladalem sie dokladnie wiec zostawilem i nic z tym nie robiłem

Dzięki za odpowiedź! Właśnie o takie informacje mi chodziło. Możliwe, że faktycznie po założeniu te rzeczy nie będą się rzucać na oczy ale po ramkach za 80zł polecanych przez wszystkich spodziewałem się jednak lepszej jakości wykonania.

Opublikowano
Tesz kupowalem u dido i jestem bardzo zadowolony z produktu wymień je prostu niech ci zamieni na idealne bez wad . Ją akurat brałem poler
Opublikowano

warto tez sie zastanowić odrazu nad tarczami indyglo ... oczywiscie nie takimi ze statku kosmicznego tylko normalny nowoczesny wzór jak w nowszych modelach (cena ok 150zł)

całkiem ładnie to wygląda w porównaniu z oryginalnymi "polowanie na czerwony październik"

http://www.tuning1.com/galeria/16948_m2.jpg

tylko że chyba nie jest łatwe samo ich przełożenie , dokładnie ze wskazówkami jest troche zachodu

Opublikowano

No więc napisałem do firmy dido co mnie boli i załączyłem zdjęcia. Dostałem szybką odpowiedź, że ramki powinny być bez żadnych skaz, że akurat koleś ma urlop do wtorku i zaproponował, żebym założył sobie te ramki a jeżeli cokolwiek będzie widać to wymieniają mi bez problemu na nowy zestaw. Świetne i bezkonfliktowe podejście do sprawy. Jutro je założę i zobaczymy czy będą te defekty denerwować czy się stracą i nie będzie tego widać. Szczerze mówiąc takie zachowanie sprzedającego wbrew pozorom sprawia, że mam mniejszą ochotę odesłać mu te ramki z powrotem niż jakbym dostał jakąś uszczypliwą odpowiedź albo co gorsza jakby mi napisał, że sam sobie je uszkodziłem podczas montażu, bo tacy sprzedający też się zdarzają.

PanMiyagi - myślałem od kupna samochodu, że fajnie by było odświeżyć trochę tarcze, ale z doświadczenia wiem, że wyjmowanie wskazówek w licznikach nierzadko kończy się mniejszym lub większym problemem z ich działaniem. Poza tym na allegro z tego co patrzyłem jakiś czas temu nie ma żadnych "tuningowych" tarcz do E46.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja osobiscie bym nie wymieniał tarcz.

1st - przy odsprzedaży ludzie patrzą inaczej niż na srebrne ramki wokół zegarów i myślą ze skoro juz te wskazówki poodkręcał to moze i zrobił jakaś mała korekte

2nd - oryginał to oryginał :D

3rd - można wymienić na jakies badziewne i niebyc zadowolonym z efektów bo np białe zegary to mi tylko pasuja do hondy civic z 96r :)

Opublikowano

1. w e46 stan licznika nie da sie zmienic ingerując w jakikolwiek sposób w zegary tylko ew. mieszając w matrixie. To nie, jak sam powiedziałes, civic 96r z "jednorękim bandytą" że można cos przestawic wiertarką

2. tu musze sie zgodzic

3. patrz "wzór 1" było tez wspomniane że białe czy kolorowe w żadnym wypadku nie wchodzą w gre (zobacz obrazek 1 strona tematu, ostatni post) poza tym to nie są badziewne papierki czy naklejki.. tylko tarcze indigo takie jak obecnie montują fabrycznie w najnowszych modelach (lepszych nie ma )

Opublikowano (edytowane)
z doświadczenia wiem, że wyjmowanie wskazówek w licznikach nierzadko kończy się mniejszym lub większym problemem z ich działaniem.

Wystarczy przeciągnąć na oporach silniczka w lewo/prawo i same wychodzą. Nie wolną ich "wyrywać" bo wtedy można narobić problemów. U siebie mam wymienione wskazówki na oryginalne VDO + aluramki i moim zdaniem wygląda super.

http://images62.fotosik.pl/13/e22aa35c0b7e99e4m.jpg

http://images62.fotosik.pl/40/21018d4fb129ab6dm.jpg

1st - przy odsprzedaży ludzie patrzą inaczej niż na srebrne ramki wokół zegarów i myślą ze skoro juz te wskazówki poodkręcał to moze i zrobił jakaś mała korekte

W moim przypadku zawsze było "wow! ale jakie ładne te zegary" :wink: Chwała Najwyższemu nie zdarzyli mi się nigdy typowi malkontenci.

2nd - oryginał to oryginał :D

Nie ulega wątpliwości...

Edytowane przez yoshimura01
Opublikowano (edytowane)

VDO firma która robi liczniki i mechanizmy i elektronike wskaźnikowa do wszystkiego co sie da... od rowerów, samochodów przez łodzie podwodne po promy kosmiczne taki "BOSCH" wśród zegarów... 95% aut ma zegary tej firmy

yoshimura01 rozumiem oryginalne czyli wyjete z blatu od M3 bo tam takie były czerwone,

PS. widze jeszcze że masz też sufit z M3 no ale ciacho zostało oldschoolowe :)

Edytowane przez PanMiyagi
Opublikowano
yoshimura01 - faktycznie zegary u Ciebie wyglądają bardzo "świeżo" i nowocześnie. Co to za skrót VDO?

Starałem się jak mogłem i dzięki za miłe słowo :wink: Wskazówki pochodzą z modelu Audi A6 C5 z zegarów firmy VDO (nie znam rozwinięcia tego skrótu). Można brać z Golfów4 i wszelkich innych byle by były czerwone oryginalnie. Wskazówki dostępne na allegro w cenach do 25zł za komplet. Widziałem również oryginalne z M3, ale cena 150zł za komplet odstrasza. Najgorzej jest wykonać wskazóweczkę chwilowego spalania, ale wszystko da się zrobić jak widać :wink:

PS. Dodałem jeszcze dwie fotki z innej perspektywy.