Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich;) Posiadam bmw E39 520i 1997 2.0 benzyna:) Chce do niej montowac sekwencje w instal gaz poznan na czarnkowskiej. Czytałem duzo o gazie i coraz bardziej sie obawiam;/ Ze bd gasł,obroty,ciagle regulacje itp itp;/ Ma moze ktos taka jak moja w sekwencji? I pytanie czy wgl sie opłaca Waszym doswiadczonym zdaniem,bo mam spory dylemat;/ Na benie idzie jak zyleta,troche pali ale jak mam załozyc gaz i ma mi gasnac zimą na krzyzówce to dziekuje...jak zły dział albo cos to przesniecie. Ps wiem ze jest duzo takich postów,ale kilka swiezych zawsze sie przyda,co do serwisu i auta wiec z gory dziekuje za odp:)
Opublikowano
U siebie w mam założoną BRC już 4 rok idzie bez żadnego problemu :) spalanie takie same jak na benzynie :) I mam tak samo jak Ty 520I 97r. Zimą nie będzie Ci gasło jeżeli będziesz miał wszystko ustawione i dobrze zamontowany gaz możesz mieć problem, że będzie przy przełączeniu śmierdziało w kabinie gazem też u mnie to było, ale miałem źle ustawienia zrobione i za szybko przełączało a parownik się nie nagrzewał :)