Skocz do zawartości

e83 2.0 177km wycie z pod maski po sprawdzeniu bezpiecznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, proszę o pomoc.Próbowałem sprawdzić bezpieczniki, po wyjęciu jednego z nich i włożeniu z powrotem w swoje miejsce ,zaczęła włączać się jakaś syrena(prawdopodobnie od alarmu),ponadto przestały działać otwieranie szyb,szyberdachu,oraz zamykanie drzwi z pilota.Bezpieczniki sprawdzałem z uwagi na awarię oświetlenia(przepalony okrągły ring świateł pozycyjnych) Edytowane przez przemkoc
Opublikowano
Bardzo proszę o pomoc może ,ktoś miał już podobny przypadek.Z uwagi na uciążliwość wycia odłączyłem akumulator.Pozdrawiam
Opublikowano
tak,alarm i immobiliser fabryczny,oprócz tego co napisałem w pierwszym poście nie działają lusterka i oświetlenie w kabinie
Opublikowano (edytowane)
A jak wygląda sytuacja z pozostałymi bezpiecznikami???Są ok?? Edytowane przez sfinks311
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
po dokładnym sprawdzeniu bezpieczników stwierdziłem uszkodzony jeden 5 A i wszystko zaczęło działać.Uszkodzenie bezpiecznika było niewidoczne (brak śladów przepalenia),dlatego za pierwotnie sprawdzając uznałem go za dobry.Pozdrawiam kolegów ,którzy zajęli się tą sprawą