Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Przeszperalem forum w temacie i nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi dlatego zakladam temat, moze ktos pomoze.

Moja sytuacja przedstawia sie nastepujaco.

Od 3 miesiecy jestem posiadaczem BMW i juz zaczely sie problemy, auto gasnie podczas jazdy szczegolnie kiedy silnik cieply i dojezdzam do skrzyzowania etc. Wypadaloby zobaczyc co sie dzieje i tu nasowa sie pytanie - jaki interfejs?

Im wiecej czytam tym bardziej glupieje, moje auto wyprodukowano 28/03/2007 to starsza wersja 163KM nie 177KM a z tego co czytalem na przelomie 2006/2007 BMW cos tam pozmienialo i zaczeli uzywac d-can, czy cos takiego.

Jedna z wazniejszych spraw jaka chcialbym zdzialac za pomoca tego urzadzenia jest rejestrowanie akumulatora (obecny to padlina), ktory bedzie innej specyfikacji niz obecny.

Czy dostane cos co bedzie dzialac za ok 200-300 PLN?

Prosze o wmiare zrozumiale odpowiedzi, i wyrozumialosc jestem laikiem w swiecie BMW jak na razie negatywnie zaskoczony.

Dzieki za pomoc.

Opublikowano
300 zl to najtanszy chinczyk i przy okazji moze byc kot w worku :D nie lepiej dolozyc i kupic cos lepszego, pewnego z dobrym oprogramowaniem i pomoca?

Dzieki za odpowiedz Tomek ale potrzebuje jakies konkrety, i oczywiscie ze lepiej "cos pewnego" ale ile to kosztuje?

Tu znalazlem cos ciekawego :

http://www.ebay.ie/itm/110906027098?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649#ht_3337wt_1165

pisza ze do 2008 mozna dzialac, wiec moze byc ok - ale moze byc "kot w worku", jak to ujales.

szukam juz sporo i z tego co widze to wiekszosc jest bez softu, a te ktore maja kosztuja sporo, jak np:

http://www.ebay.ie/itm/200795218772?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649#ht_5627wt_1165

Opublikowano
ten drigi niby z softem to tak jak bys go nie mial ta inpa nie komunikuje sie ze wszystkimi sterownikami do tego pusty winkf i ncs

Czyli lipa a juz bylo ziarnko nadziei - a czy ty masz cos co moglbys polecic?

Opublikowano
Dobre interfejsy sa na tym forum poszukaj dobrze a znajdziesz :cool2:

Tomek szukalem i nadal szukam bo jest tego do przeszperania i czytam sporo, po prostu czasem wystarczy link ktory by naprowadzil.

Znalazlem oczywiscie cos dobrego z rosyjskiej strony za 300$ ale to troche duzo, czytalem o interfejsach od viakena i tez pochlebnej opini nie mialy, do tego znalazlem to:

http://allegro.pl/dcan-e-net-bmw-ediabas-inpa-k-d-can-94-2010-i2478639509.html

Drogo i bez softu ale moze warto?

Bede szukal dalej ale w miedzyczsie moze ktos sie znajdzie kto moze cos polecic.

Pozdro

• Moderatorzy
Opublikowano
Tomek20 a Ty przypadkiem nie sprzedajesz?
  • Moderatorzy
Opublikowano
No to kolega już wie do kogo się zgłosić po fejsik :-)
Opublikowano
Kolega już wie i się zapyta a o tym ze nie można reklamować to trochę lipa ale cóż może ktoś na PW da znać jeśli to legalne oczywiście :D
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Na początku chciałbym się przywitać, bo to mój pierwszy post. Przepraszam jednocześnie, jeśli coś będzie niezgodne z regulaminem, ale jestem nowy.

Podbijam temat interfejsu diagnostycznego do e60. Potrzebuję kabel diagnostyczny do kasowania inspekcji serwisowych. W moim przypadku chodzi o skasowanie klocków hamulcowych, które ostatnio wymieniłem poza autoryzowanym serwisem. Trochę czytałem na Waszym forum o kablach, ale jest to pisane dość specyficznym (wysoko wyspecjalizowanym) językiem, a ja nie bardzo jestem w temacie. Nie potrzebuję kabla do jakichś modyfikacji itp. - chodzi tylko o skasowanie inspekcji serwisowej. Czy moglibyście mi polecić jakiś konkretny kabel - np. dać namiary na kogoś, kto takie kable sprzedaje, albo dać linka do aukcji i wskazać jaki program z takim kablem współpracuje ?

Mój samochód to BMW e60 530xi wyprodukowane 18.12.2006 r. Nie wiem, czy ma to znaczenie ale jest to egzemplarz z rynku amerykańskiego.

Pozdrawiam

Mariusz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do kasowania inspekcji nie potrzebujesz żadnego kabla.Poszukaj w dziale e60 jest o tym jak skasować różnego rodzaju inspekcje:klocki,olej,itp.
Opublikowano

tez poszukuje interfejsu. podziel sie ze mna jaki kupiles? :mrgreen:

no i co z oprogramowaniem?

Opublikowano

Ja nie kupowałem żadnego interfejsu. Tak, jak mój przedmówca doradził, nie potrzeba zakupu żadnego kabla do kasowania inspekcji, a mnie właśnie o to chodziło.

Zrobiłem po prostu tak:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Czy których z kolegów znalazł jakiś dobry interfejs? Szukam do E83 2.0d z 2004r i nie wiem co wybrać. Może na pw ktoś coś poleci skoro reklama na forum jest zabroniona.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dołaczam do pytania, dobrze jak by te 2009 tez mogl podpiąć.

Jak nie mozna reklamowac to moze info na PW.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
podstawa do szybkiego sprawdzania bledow dla seri E oraz szybkiego kodowania sterownikow to interfejs d-can z oprogramowaniem inpa/ncs expert

PARTNER BMW AG

POLSKIE MENU BMW NAWIGACJA E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G11 G20 G30 KONWERSJA USA EUROPA

KODOWANIE, PROGRAMOWANIE, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC/NBT, AKTUALIZACJA, CARPLAY

telefon +48 504384405

http://menupolskie.pl/foto/bmw/baner.gif

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html