Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wiem ze dla niektorych to banalne pytanie ale nie potrafie pare rzeczy w temacie obslugi licznika w bmw 320td (compact):

-jak kasuje sie aktualny przebieg tzn ile zrobilem kilometrow na paliwie w baku

-jak kasuje sie srednie spalanie i predkosc

-jak kasuje sie przypomnienie o zmianie oleju w silniku

W bmw sa 2 wystajace "drążki" jeden po lewej a drugi po prawej stronie licznika, pewnie jeden z nich sluzy do tego celu ale nie chce czegos poprzestawiac...

Z gory dziekuje za odpowiedz

"Jest kilka rzeczy na tym świecie, które są dla mnie świete. Moi przyjaciele, mój samochód, moja kobieta. Jeżeli zranisz którykolwiek z nich, módl się, by Bóg znalazl Cię przede mną."
Opublikowano

-jak kasuje sie aktualny przebieg tzn ile zrobilem kilometrow na paliwie w baku

naciskasz lewy przycisk

-jak kasuje sie srednie spalanie i predkosc

np. wybierasz aby wyświetlała Ci się śr. prędkość i przytrzymujesz przycisk od BC aż zobaczysz kreski

Opublikowano

a czy ktoś zna opisy testów

co który przedstawia/wykonuje

po wciśnięciu i przytrzymaniu dłużej lewej zapadki (tej od kasowania przejechanych kilometrów) wybiera się poszczególne testy

ma ktoś taką rozpiskę ??

gg5553463
Opublikowano
Ja slyszalem natomiast ze jest jeszcze taka opcja w beemkach ze mozna sprawdzic faktyczny przebieg auta tzn ten przed cofnieciem :) ale nie wiem jak to zrobic...
"Jest kilka rzeczy na tym świecie, które są dla mnie świete. Moi przyjaciele, mój samochód, moja kobieta. Jeżeli zranisz którykolwiek z nich, módl się, by Bóg znalazl Cię przede mną."
Opublikowano
zależy jak dobrze jest zmieniony, ponieważ przebieg jest w paru miejscach zapisywanych, jak zostanie zmienione wszędzie to nie da się poznać. I tak trzeba przyjąć że 90% kręcone.
szukam
Opublikowano

znalazłem takie coś:

http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=42417

czy może ktoś to przetłumaczyć na "język polski" :wink: albo podrzucić inny link do kasowania inspekcji w e46?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego trochę wysiłku, podstawowe narzędzie dr google i po sprawie:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
maniek21112, to zdarzylem juz obadac, chodzi mi o reszte funkcji opisanych w linku wyzej co podalem tzn jak to zrobic :?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.