Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Temat wiele razy dyskutowany na forum, ale spytam o mój przypadek,

Mianowicie mam w przyszłym tygodniu jechać trasę Kraków-Władysławowo-Kraków, czyli ponad 750 km w jedną stronę.

Od jakiegoś czasu auto strasznie szarpie przy gaszeniu, innych objawów, jak trzęsącej się nadmiernie karoserii nie zauważyłem, jedynie lewarek się telepie trochę, ale nie wiem czy to przypadkiem nie jest normalne.

Nagrałem dźwięk przy gaszeniu samochodu, jak i przy sprawdzeniu metodą "na ręczny", oto one:

http://w201.wrzuta.pl/audio/4bDOcx8cZS9/rec_12-16-18 - gaszenie

http://w201.wrzuta.pl/audio/0w3VSvvJNjb/rec_12-15-49 - metoda "na ręczny"

Dźwięk nagrany kiepską wersją dyktafonu na telefonie z wystawionym telefonem za drzwi, kiedy siedziałem za kierownicą.

Na autach znam się tyle, że wiem jak jeździć i na tym się kończy, chcę tylko informację od osoby, która się zna, czy warto zaryzykować taką trasę, czy szukać kogoś kto mi pożyczy inne auto. W końcu wieź auto na lawecie przez całą Polskę.... to nie na mój portfel.

Auto - e46 320d 150KM 2003 rok.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź :)

Nie wiem czy uda mi się to zrobic przed wyjazdem, jeżeli by to było koło pasowe to jaki byłby przyblizony koszt, jaką markę wybrać i czy da się ewentualnie na zepsutym przejechać tyle? W razie wu mam już załatwione, że pożyczę auto od znajomego :)

W poduchy raczej wątpię, wymieniałem z rok temu..

Opublikowano
Koło możesz sprawdzić na kanale zdejmując dolną osłonę. Masz bezpośredni dostęp i możesz obserwować jego pracę przy wygaszaniu i odpalaniu silnika. Jeśli będzie zużyte to na pewno będą widoczne pęknięcia, wyrwania gumy, porowatość gumy i ogólnie straszny hałas w trakcie pracy. Aha! Przyjrzałbym się także napinaczowi paska napędu pompy wody i alternatora. Oryginalnie było montowane CORTECO.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kupuj takie jak kolega wyżej podał i nie oszczędzaj na tym, bo zapłacisz dwa razy :roll: koszt coś ok 500 zł, masz tu trochę lektury:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=25&t=95477

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dzięki chłopaki za odpowiedzi :) Oczywiście nie zamierzam oszczędzać :cool2: Zresztą 300 zł oszczędności.. to nie oszczędność, biorąc pod uwagę wszystkie wydatki związane z użytkowaniem auta :duh: