Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jak w temacie posiadam e36 z 2.5 tds i się zastanawiam nad dodaniem jeszcze paru kucy i zastanawiam się nad kompresorem

zaznaczam z góry że raczej szukam konkretnych odpowiedzi czy ktoś się w to bawił i czy podejdzie mi jakiś kompresor z merca bo do takich mam dostęp

i jakie są ewentualnie przeróbki

powiem tak zrobienie sobie łap nie będzie problemem trochę się już na rzeźbiłem

osoby które chcą se nabić posty nie wysilajcie się

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
to ja "chce se" nabić posta. Kompresor z merca ma tak wyrafinowaną budowę, że montaż tego wymaga niemalże "boskich" umiejętności i doświadczenia... i wcale nie zaprzeczam, że takowe posiadasz. EATONy to olbrzymy i upchnąć to w komorze jest ogromną trudnością, ale dla chcącego nic trudnego. Chyba za cenę takiej sprężarki lepiej zastanowić się nad wydajną turbiną.
Opublikowano
wydajną turbiną tzn jakąś konkretnie masz na myśli bo z tego co pamiętam kumpel do wieś wagena włożył sobie turbo z iveco i autko dalej śmiga i też traktorek pod maską i przyniosło to przyzwoity efekt