Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Właśnie zakupiłem swoje pierwsze BMW... :)

Jest to e90 z 2006 roku, 98000km przebiegu, 2litry automat.

Bardzo bym was prosił żebyście mi doradzili co powymieniać, dokładnie chodzi mi o serwis.

Jaki olej najlepszy, jakie filtry, co warto zrobić przy takim przebiegu na co zwrócić uwagę ??

Drugie pytanie jakie mam to jak sprawdzić czy mam bluetooth w aucie – na kierownicy i radiu mam słuchawkę i „ludzika który coś mówi” ale nie wiem jak to włączyć …

Z góry dziękuje

Pozdrawiam

Karol

Opublikowano
Gdzieś ty wyrwał 6 letni samochód z takim przebiegiem :?: Gratuluje zakupu - to po pierwsze. Po drugie wracając do tematu wszystko o co pytasz jest już na forum wystarczy użyć opcji "szukaj". Diesel czy benzyna?
arti200. Pozdrawiam!
Opublikowano
Miejmy nadzieję, iz kolega sprawdził chociaz wczoraj moja znajoma kupiła X3 z 2007 r z przebiegiem 76.000 także cuda się zdarzają :cool2: :cool2:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Witam

Właśnie zakupiłem swoje pierwsze BMW... :)

Jest to e90 z 2006 roku, 98000km przebiegu, 2litry automat.

Bardzo bym was prosił żebyście mi doradzili co powymieniać, dokładnie chodzi mi o serwis.

Jaki olej najlepszy, jakie filtry, co warto zrobić przy takim przebiegu na co zwrócić uwagę ??

Drugie pytanie jakie mam to jak sprawdzić czy mam bluetooth w aucie – na kierownicy i radiu mam słuchawkę i „ludzika który coś mówi” ale nie wiem jak to włączyć …

Z góry dziękuje

Pozdrawiam

Karol

Wiele osób polecało sklep z baneru u góry,sam tam robiłem zakupy i również polecam.

czescidobmw.pl

Bardzo fajny sklepik,wchodzisz,podajesz model,rocznik itd i automatycznie produkty są pod Twoj samochód dopasowywane,mam na myśli filtry itp itd.

Ja mam benzynke i osobiście wybrałem produkty firmy Mann,podobno to na produktach tej firmy wyjeżdżają BMW z salonu obecnie.

Opublikowano

A co w tym przebiegu dziwnego? Sam mam auto w takim wieku i najezdzilem az 126000 z czego w zeszlum roku 7500 a w tym juz ze 4000.

Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Przebieg prawdziwy; tak mi się wydaje sprawdziłem lunchem (kolega sprawdzał) kiera mało wytarta gumy na pedałach jak nowe, książka serwisowa to potwierdza... autko zakupiłem w Irlandii bo tu obecnie mieszkam. Z tego co zauważyłem jest tak tanie = nachulane tyle ze szkoda gadać, ale jak puszukasz to znajdziesz nie najtańsze nie najdroższe ale z dobrym przebiegiem... właśnie sprzedałem golfa IV 2000r 182000 km :) ... na 100% prawdziwy.

a co do mojego BMW to BENZYNA.

Więc jak Panowie ktoś mi coś doradzi ??

Opublikowano

Jeszcze jedno co do tego żebym skorzystał z opcji szukaj o samym oleju wyszukało mi 460 stron nie mam całego dnia na siedzienie i szukanie po to zakłada się nowe wątki moim zdaniem.

NIE ZROZUMCIE MNIE ŹLE NIE CHCĘ NIKOGO OBRAŻAĆ JESTEM NOWY NA TYM FORUM

ale moim zdaniem po to jest forum żeby zapytać. Nigdy nie ma drugiego takiego samego wątku, owszem mogą być podobne, ale nie chcę spędzić całego czasu na szukanie. Mam nadzieje że forum BMW nie jest jak każde inne, w którym ludzie nic nie piszą tylko każą szukać. Ja nie mam na to czasu. Sorki; chcę tylko znać wasze opinie co już macie sprawdzone

Pozdrawiam

Karol

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Olej ze specyfikacją LL-04 np. 5W30 a fitry najlepiej MANN lub KNECHT
Opublikowano

Bardzo dziękuje za to - a jaka firma oleju Castrol najlepszy ??

Co jeszcze przy takim przebiegu warto by wymienić nie za bardzo ufam dilerom i temu co wpisują w książkę serwisową...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bardzo dziękuje za to - a jaka firma oleju Castrol najlepszy ??

Co jeszcze przy takim przebiegu warto by wymienić nie za bardzo ufam dilerom i temu co wpisują w książkę serwisową...

Jeśli go kupisz w ROI to może być Castrol ale jest sporo lepszych marek np. Motul, Liqui Moly ,Millers tak że jak już wolisz, na pewno mają mieć LL-04.

Opublikowano

Ja to bym raczej wlał 0W-40 lub 5W-40, ja mam u siebie 0W-40 oczywiście Castrol

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

Oleje filtry; coś jeszcze byście wymienili przy pierwszym razie nie znając poprzedniego właściciela... Może świece lub coś

skrzynia automat wszystko chodzi coś z nią robić ??

Jak sprawdzić czy mam bluetooth w aucie – na kierownicy i radiu mam słuchawkę i „ludzika który coś mówi” ale nie wiem jak to włączyć …

Opublikowano
na kierownicy i radiu mam słuchawkę i „ludzika który coś mówi” ale nie wiem jak to włączyć …

Ten pan a raczej pani to opcja wybierania funkcji głosem - wciśnij i powiedz: "HELP" lub "Helfen" (w zależności od opcji językowej) pani powinna wyrecytować ci dostępne komendy.

Ponadto polecam lekturę: viewtopic.php?f=70&t=138027

arti200. Pozdrawiam!
Opublikowano
Oleje filtry; coś jeszcze byście wymienili przy pierwszym razie nie znając poprzedniego właściciela... Może świece lub coś

Jak sprawdzić czy mam bluetooth w aucie – na kierownicy i radiu mam słuchawkę i „ludzika który coś mówi” ale nie wiem jak to włączyć …

Ja olej castrol 5w-30 kupilem w Halfordsie z Axa karta wyszlo z 50€ za 4L

Filtry najlepiej Mann tak jak ktos juz pisal,te przywiozlem sobie z Polski przy okazji.

Co do Blutootcha to w ocpjach radia tak jak masz do wyboru cd,tuner,aux bedzie tez telefon.

Opublikowano
Gdzieś ty wyrwał 6 letni samochód z takim przebiegiem :?: Gratuluje zakupu - to po pierwsze. Po drugie wracając do tematu wszystko o co pytasz jest już na forum wystarczy użyć opcji "szukaj". Diesel czy benzyna?

Witam,

Mój kolega kupił E46 z 2003 (pełne wyposażenie) za 10kE z 60 tys na liczniku auto stało na wystawie potem jeździło po mieście. Oczywiście zakup w Niemczech. Takie rzeczy są możliwe - ale tylko w Niemczech (lub od kogoś, o kim wiemy że kupił nowe i mało jeździł).

Wystarczy przeglądnąć wyszukiwarki i sprawdzić - auta powyżej 100 tys przebiegu (benzyna) są zwykle 1000-2000 E tańsze od tych z małym przebiegiem. Można kupić samochody 2007-8 z 30-40 tys przebiegu - ale są droższe.

Słyszałem, że i autokomisy niemieckie sprowadzają Polaków do cofania ich liczników (tak, tak, informacje z pewnej ręki) - niestety proceder ten przybiera na masową skalę - ale i tak sam planuję kupić samochód w Niemczech.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja olej castrol 5w-30 kupilem w Halfordsie z Axa karta wyszlo z 50€ za 4L

Filtry najlepiej Mann tak jak ktos juz pisal,te przywiozlem sobie z Polski przy okazji.

Co do Blutootcha to w ocpjach radia tak jak masz do wyboru cd,tuner,aux bedzie tez telefon.

Też kupiłem olej w Halfordsie i udało mi się kupić filtry Mann w innym sklepie ...