Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Problem polega na tym, że podczas jazdy samochód zgasł. Komputer CDIF pokazuje błąd czujnika doładowania ciśnienia oraz imobilaizera z tym, że ten pierwszy się nie kasuje a ten drugi da się skasować i po ponownym kręceniu (rozruchem) nie pojawia się przez jakiś czas. Po kilku próbach ponownego odpalenia pojawia się znów imobilaizer. A teraz ciekawe: oddałem do mechanika samochód i ten stwierdził, że pompa wysokiego ciśnienia jest uszkodzona. Nie znam się na tym, więc naprawił. 2500 zł poszło i to samo - samochód nie odpala, mechanik upiera się, że usterek jest więcej niż tylko nieszczęsna pompa. Kolejny krok z jego strony to wymiana czujnika położenia wału (200 zł)- samochód nadal nie odpala. Samochód jest teraz u elektryka, który stwierdził, że chyba imobilaizer ale dziwi go, że na tablicy nie pojawia się kontrolka check (taka pomarańczowa, sąsiadka świec żarowych z lewej strony) i stwierdza że być może komputer jest uszkodzony. Pytanie do Was, czy w waszych pali się ta kontrolka przy przekręceniu kluczyka czy nie ??? Czy ktoś miał podobny problem ??? Jak tak dalej pójdzie to Ci cali fachowcy wymienią mi wszystko.
Opublikowano
Tom bo rozkalibrował się EWS (immo). Musisz to zresetować INPĄ (tester diagnostyczny). Co do czujnika ciśnienia doładowania to masz sporo do sprawdzenia i raczej szukałbym kogoś kto naprawdę ogrania 320d bo faktycznie Ci Twoim fachowcy popłynęli tak daleko, że aż pompę Ci wymienili nie wiadomo po co... a silnik nie odpali jak się nie zgra EWS z DDE. Skąd jesteś?? Może ktoś się znajdzie w pobliżu z DISem lub INPĄ.
Opublikowano
zmień mechanika bo ten raz że sie nie zna, a dwa naciąga cie na nie wiadomo co. Nie zdiagnozował auta i wymienił pompe. Jak się okaże że coś z innego było przyczyną nie odpalania auta ja bym chciał zwrotu kasy za pompe i inne niepotrzebnie wymienione części.
szukam
Opublikowano
Jestem z okolic Otwocka. Znalazłem elektryka o dobrej opinii. Mimo wszystko przekażę porady jakie otrzymam w tym temacie, możliwe że to jest taka przyczyna chodź i tak jak zrobi to się pewnie nie przyzna. A facet od pompy tak się upiera, że tylko do sąd mi zostaje. Jest tak wątły że bez problemu skopał bym mu tyłek ale tym nic nie wskóram.
  • 2 miesiące temu...